Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős korig "nem gond"...

Mennyi idős korig "nem gond" ha nem indul el a baba?

Figyelt kérdés
Vagyis mikor forduljak szakemberhez, ha még nem indul el önállóan?
2012. okt. 2. 14:05
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó nyugtató amit írtál, kisfiam 10 hónaposan kezdett mászni. Egyébként minden rendben vele kiegyensúlyozott, aktív baba, csak ne piszkálna folyton mindenki ezzel az elindulással...
2012. okt. 2. 14:31
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 9 hósan kezdett el bútorokba kapaszkodva járni, de csak 16 hósan indult el magától. Viszont sosem esett és 2 hét alatt eljutott a futásig.

Ha bizonytalan vagy vagy csak türelmetlen, szerintem kérdezd meg a gyerekorvost, védőnőt, hiszen ők láthatják élőben.

2012. okt. 2. 14:36
 13/26 anonim ***** válasza:
59%

A lányom 1 évet betöltve 2 héttel indult meg magától. Előtte 1 hónapig kézen fogva sétáltunk. Másképp nem volt hajlandó megmozdulni. Annyira akart járni, hogy menni kellett vele.

9 hónaposan állt fel elsőnek, tehát eltelt pár hónap a kettő között.

Most 14.5 hónapos, már-már szalad, jelenleg ezt próbálgatja.

Papíron 10 hónapos kortól 15 hónapos korig elfogadott, ha elindul a gyerek. De egy normális védőnő és gyerekorvos minden kötelező vizsgálatkor átnézi és megnézi a gyermeket. Majd mérlegelnek, hogy mi legyen.

Egyik ismerősöm gyereke 18 hónapos és még most kezdik a kézen fogva járást. Most próbálkozik a gyerek járni.

Látszik rajta, hogy gyengék a lábai, de a védőnő állítólag az anyukának ezt sosem mondta.

Ez pedig kicsit vicces, mert egy normális szülő aggódik a gyerekéért és addig megy, amíg nem találnak megoldást a problémára.

Azért, ha a lányom 15 hónaposan se mutatna hajlandóságot a járás iránt, akkor elvinném egy orvoshoz és kikérném a véleményét.

2012. okt. 2. 14:45
 14/26 Golan Trevize ***** válasza:
20%

lehet, hogy tirpák vagyok, de én nem nyugtatgatom magam azzal, hogy "nem baj, hogy még nem áll", "nem baj, hogy még nem indult el", "nem baj, hogy még nem beszél", "nem baj, hogy harmadszorra járja az első osztályt, mert 10-ig nem bír megtanulni számolni".

egy kisgyerekkel sokat kell foglalkozni, testileg és szellemileg is. és akkor szépen fog fejlődni.

ha csak letesszük a sarokba, és várjuk, hogy felálljon, az nem megoldás.

2012. okt. 2. 14:49
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Az én kis lányom most 15 hónapos és még egyedül önnállóan nem megy,kapaszkodva, bejárja az egész lakást.Szerintem akkor van gond ha még kapaszkodva sem menne,legalábbis nekem ezt mondták.Mi most voltunk a 15 hónapos oltáson és rákérdeztem a drnőtöl ,kérte tegyem le a földre megakarja nézni a lábait,hogy hogy megy.Azt mondta semmi baja nincs elfog indulni.Egyébként tőlem is mindenki ezt kérdezi na és megy már?A védőnő azt mondta 18 hónaptól 21 hónapig kell elindulni, ha addig nem megy egyedül akkor kell orvoshoz vinni.Az én kislányom egyébként is mindent később csinált 9 hónaposan ült fel egyedül és a többit is utána csinálta ,ugyhogy nem gondolom,hogy ez baj lenne
2012. okt. 2. 14:51
 16/26 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Ne foglalkozz azzal,hogy mindig kérdezgetnek.Tudom,hogy nagyon idegesítő,de ilyen úgy is lesz mindig.

Az én kisfiam 10 hónaposan indult el és ne tudd meg...Sírtam vele 2 hónapig egyfolytában.Naponta 10x elesett,vagyis eldőlt mint egy zsák.Folyton mellette voltam,mert attól féltem összetöri magát.Most 20 hónapos és nem beszél.Tőlem folyton azt kérdezik beszél e már?Vagy,hogy szobatiszta már?Nem is foglalkozom velük :)

Ha nagyon aggaszt a dolog beszéld meg a védőnővel,ő biztos jobban látja a dolgokat.De hidd el lassan elindul és utol sem éred :)

2012. okt. 2. 15:20
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
13hónapos lányommal 2hete voltunk ortopédiai kontroll vizsgálaton és a doktornő azt mondta,hogy 18hónapos koráig ráér elindulni.Úgyhogy ne izgulj,minden rendben van,egyszer csak szembe sétál veled a törpöd,csak idők kérdése.:-))
2012. okt. 2. 15:26
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Azért én a csecsemő mozgásfejlődését nem hasonlítanám egy elsős gyerek számolási gondjaihoz... mindenki nagyon jól tudja, hogy a babák mozgásfejlődésébe nem szabad beavatkozni (ültetni, amikor még nem ül önállóan, kézenfogva vezetgetni, amikor még fel se áll, stb...)

Az iskolában a kutya se kérdezi, hogy ki mikor kezdett járni, beszélni... Néhány anyuka azt hiszi, hogy az ő érdeme, hogy a gyereke 10 hónaposan szalad, és másfél évesen mondókákat mond- pedig nagyon nem :)

nyilván nem kell berakni a gyereket a sarokba, de a másik oldalon se kell túlzásba esni, és órákon át idomítani szerencsétlen gyereket, hogy "mit mond a boci- BÚÚÚ" elég neki néhányszor elmondani, akkor is tudni fogja -ki előbb, ki később:)

2012. okt. 2. 16:24
 19/26 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolónak tökre igazad van.Nagyon sokan már kis korban ültetik a gyereket és tökre büszkék rá ,holott magának teljes erőből egyedül kell felülnie,állnia mennie.......valaki irta hogy a 9,5 hónapos gyereke kézen fogva már megy......nem gondolom hogy ez annyira de jó ötlet,de mindenki maga tudja. Simán leszólják ha valakinek a gyereke 1 évesen még nem szalad,miért is?Minden gyerek másmilyen ütemben fejlődik .Én irtam hogy a kislányom 15 hónapos és egyedül még nem megy de én ezt nem látom olyan nagy problémának mit sokan mások
2012. okt. 2. 16:41
 20/26 Golan Trevize ***** válasza:

én írtam, hogy a 9,5 hónapos gyermekeim kéez fogva mennek.

nem tartod jó ötletnek.

akkor te mit csinálnál, ha odamennének hozzád, felállnának, belekapszkodnának a kezedbe, és húznának, hogy menjünk?

visszanyomnád őket a földre?

amúgy nem sokáig sétálnak már kézen fogva, mert már próbálkoznak az első önálló lépésekkel. eddig 3 lépés a "rekord".

2012. okt. 2. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!