Mennyi idős korig "nem gond" ha nem indul el a baba?
Az én gyermekeim 1 hónapja kézenfogva sétálnak, most próbálkoznak az első önálló lépésekkel. 9,5 hónaposak.
Szerintem egy éves kor után gáz, ha nem indul meg a gyerek.
Egyáltalán nem "gáz" ha 1 éves koráig nem indul el a baba!!!
Ilyen hülyeséget írni válasznak....
Szerintem is rohadt nagy szégyen! Ne haragudj, neked van gyereked? Egy gyerekkel kapcsolatban hogy írhatsz olyat, hogy gáz???
Másfél éves korig kellene elindulnia, vagyis megtennie az első önnálló lépéseket. Ti hogy álltok? Mennyi idős, hogy feljődött a mozgása?
18 hónapos korig "kell" elindulniuk önállóan, de van aki még ennél is később indul el, és makk egészséges.
A nagy átlag egy éves kora után indul el.Ha nagyon hamar elindulnak(1 éves kor előtt), az sem túl szerencsés, sőt...Mivel a túl gyors mozgásfejlődés is okozhat a későbbiekben sok problémát. Kezdve a gerincproblémákkal( nem olyan erős még a csontozata egy 10 hónaposnak, mint pl. egy 14 hónaposnak, így jobban megviseli a gerincét a saját súlyának a tartása ...), a beszédfejlődés zavarával, egészen a tanulási nehézségekig (disgrafia, dislexia, discalkulia). Minél többet mászik egy baba, annál jobb, mert mászás közben fejlődnek legjobban az agy féltekék.
Persze, mindenki nyugtatgatja magát, "hogy nincs is lemaradva a gyermekem", meg ilyenek.
De igenis, egyéves korban, hanem is kell kilométereket futni, de már illik a járással próbálkoznia egy gyereknek.
Lehet otthon is tornáztatni, gyakorlatokat csinálni.
Mozgásban kevésbé fejlődő babákat meg nem árt elvinni babaúszásra/gyógytornára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!