Első babás anyukák! Ti hogy élitek meg az anyaságot?
Hogy megy nektek? Mennyi idős a babátok? Milyen a pici? Sokat alszik?
Az én kifiam végig alussza az éjszakát! Másnak is ilyen a picije?
Hát lehet megköveztek,de én nem ilyennek képzeltem.
Mielőtt támadásokat kapnék,már most leszögezem:IMÁDOM a kisfiamat és semmiért nem adnám oda!
Az én fiacskám most lesz 8 hónapos és nem az a kimondott "mintagyerek". Születése óta ilyen,tehát nem lehet az éppen aktuális frontokra, fogára,stb. fogni.Hisztis (és igenis van hiszti ilyen korban;aki ezt cáfolja,annak nyilván nem volt ilyen jellem a gyermeke ennyi idősen!!),akaratos,dacos és rengeteget ordít (gyakorlatilag mindenért és semmi nem jó neki).Nincs el magának 5 teljes percig...gyakorlatilag egy embert 100%-osan lemerít.És ugye kizárásos alapon én vagyok az.Ezt olyan szinten kell elképzelni,hogy pisilni nem tudok kimenni tőle.És ez most teljesen komoly.
Én szerettem volna mindig tip-top anyuka lenni,aki mindig nyugodt,kiegyensúlyozott,mosolygós,helyt áll mint feleség.
Ehhez képest nagyon messze kerültem.Én igyekszem+próbálom, de nem igazán megy.
Abban bízom, hogy ahogy nő majd könnyebb lesz (bár ez eddig rácáfolt). :(
Ja és mai napig 3-4 alkalommal ébred éjszaka (minimum).
Alvással küzdünk szintén születése óta,minden alvás egy rémálom és hosszas hiszti,ordítás előzi meg,mert ő bizony nem akar aludni;lehet bármilyen álmos is.Naponta 2 alvás sikeredik be,30-40 percet ölel fel.
Úgy hogy nem mindenkinek van olyan gyermeke,mint Neked.
Pont ma gondolkodtam el ezen hogy milyen furcsa is az élet,egyáltalán nem úgy alakult ahogy elterveztem.(Hála a magasságosnak!)Versenytáncos voltam,úgy terveztem legalább 30 éves koromig versenyezni fogok,addig szóba sem jöhet a baba.Aztán 3 hónappal ezelőtt megszületett a kisfiam,akihez földöntúli szerelem köt,odáig vagyok érte teljesen,mintha mindig is az életem része lett volna.Nagyon jó kisfiú szerencsére,nagyon keveset sírdogál,egy igazi egyéniség.NEm alussza végig az éjszakát,este 8-kor elalszik 2-körül eszik,majd reggel 7-8 körül ébred.Mondjuk ez engem nem igazán érdekel,lényeg hogy kiegyensúlyozott,jó kedélyű baba.Délelőtt alszik egyszer 1-1,5 órát,délután 2-szer 1,5 órákat.Szerencsére ez a napirend már a kezdetektől beállt,rengeteg idő jut magamra is,nem kell hanyagolnom a sportot sem,néha van időm elmenni fodrászhoz,stb.Mivel júliusban született,napi 2-szer elmentünk sétálni,kíváncsi vagyok a rossz idő beálltával miként alakul majd ez a program.
Jó babázást!
Hol így élem meg, hol úgy. Attól függ. Nem ilyennek képzeltem, sőt el sem képzeltem, mert nem tudtam. Eleinte nagyon nem tetszett anyának lenni. Most már nagyobb a fiam 16 hónapos, egyre jobbak a napok, komunikatív, közlékeny, bár még mindig nem alkalmazkodó, de azért jobb mint amikor 4-5 hónapos volt.
Nem csinálnám újra, neki nem lesz tesója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!