Mennyi cipőre van szüksége a gyereknek?
18 hós a kislányom és most vásárolgatom össze neki a lábbeliket.
Csak kíváncsiságból kérdezem,hogy miből és mennyiből áll Nálatok a gyerekek ,"alapkészlete"?
Gondolok itt arra,hogy nekem,mivel a kislányom kinőtt a nyáron mindenét...most egytől-egyig pótolnom kell a cipőkészletet:).
Az itthoni és az "elmenős" -ig mindent:)
Leírom mit vettem eddig..szerintetek ez elég,vagy kifelejtettem valamit:)
1pár bélelt bakancs (hótaposó)
1 " kimenős zárt cipő
1 " itthoni kis bakancs (őszi)
1 " gumicsizma (ez a kedvence :D )
1 " kimenős bőr csizma
A válaszaitokat hálásan megköszönöm!
További szép estét!!
Hát, én nem mernék hótaposókat venni még ilyenkor... honnan tudod, hogy nem növi ki, mire hó lesz?
Az "itthoni bakancs" az mit jelent nálad? Olyan lábbelit, amiben elvan a kertben a lánykád, de utcára nem megy ki benne? Bent a házban is abban van?
Én mindig annyi lábbelit veszek, amennyit éppen hordani tudnak a gyerekeim, s ha kinövik, jöhet a következő szám, ami épp évszaknak megfelelő.
Itthon még zokniban vannak, most rendeltem kötött tutyikat (papucs helyett).
Köszönöm a válaszodat:)))
Az itthoni mit jelent??:))Neharagudj de most nem tudom eldönteni,hogy tényleg nem tudod,vagy csak cinikus vagy?!
A lakásban a gyerekem zokniban van..vagy gumicsizmában :DDD 10percig,annyira tetszik neki!
Nyilván,amiben az udvaron van,játszós...amit nem adok rá,ha "elmegyünk" valahová!
Minden cipőjére rászámitok 1 cm-t,tehát most nem az a kérdés,hogy jó lesz e mire jön a hó.Lehet ,hogy csak januárban lesz,de lehet csak jövöre esik hó...ez szőrszál hasogatás!
A kérdés,hogy mikből áll egy őszi-téli alap lábbeli "készlet"!?
A 18 hósnak 1 pár őszi cipője van és 1 pár még nyárról maradt, most hordja szandálcipő. Épp elég neki ennyi.
1-2 hónap múlva kap majd csizmát. Neki nincs külön játszóteres és elmenős cipője.
4 éves fiamnak, aki ovis neki van összesen 5-6 pár.
16 hós fiamnak van:
1 szandálcipője kintre, ha jobb az idő
1 zárt cipője, esős, hűvösebb napokra
1 szandi bentre (gyógytornász ajánlotta, hogy bent is olyan cipőben legyen, ami fogja a bokáját)
Tervezem, hogy ha jön a hidegebb veszek neki egy bélelt csizmát.
Nagyon szépen köszönöm,ilyen válaszokat vártam!
Mi olyan helyen lakunk,hogy ha egy 1kg kenyeret akarok venni,akkor is ,felöltözünk és autózunk 5 km-t az első boltig.Kénytelen vagyok külön beszerezni olyan lábbelit,amit nyúzhat a homokos-földes utakon,nálunk csak ilyen van.És olyan cipő is kell,amiben akár boltba ,orvoshoz stb. felvesz a gyerek!
Szóval nem "rongyrázásból" vettem meg ezeket,vagy ennyit.
Javarészt nagyon szép állapotú használt cipőkről van...,ami alig volt gyerek lábán!
Köszönöm Neked is!
Bizony igazad van!:)
Életmódtól is függ és a helytől is,hol élünk ,ugye!:)
Itt vidéken ez élesen elkülönül...mert ahogy írtam,sétákhoz,csúszni-mászni a földes-kavicsos úton...nem igazán lehet ugyan abban,mint a "kimenős" cipőben.
Én is kizárólag jó minőségű,bőr lábbeliket veszek..ezek is megvannak viselve rendesen a lánykám lábán egy idő után:)
Igen,én is most úgy gondoltam,hogy jajj,jön a rossz idő,pánik!!! nincs a gyereknek egy zárt cipője sem,mi lesz -cimszóval,gyorsan beszereztem,amit úgy gondoltam kell:)
Rászámoltam 1.-1.5cm-t,ahogy hűvösödik az idő:DD majd meglátjuk...:)
További szép estét!
16 hós a kis bogyókám, és fiú.
1 pár cipője van, abban játszik, és abban megyünk is el, mivel (hülyén hangzik) de eléggé vigyáz rá.
Van 1 db papucsa, ha meleg van kint bár ezt inkább nyáron hordta.
Van 1 pár szandija.
És most fogok itthonra venni neki benti cipőt, mert linóleum/csempe van, és az hideg szerintem zokniban.
Egyébként érdekes, de valahogy nem harcolja le annyira a cipőit. Szomszéddal egyforma szandáljuk van, és neki 2 hónap alatt nem lett olyan lestrapált, mint a szomszédéknak 1 hónap alatt, pedig sok fele járunk, és csak ez az egy szandija volt. Úgyhogy nálunk egyenlőre 1 szezon 1 zárt cipő.
Őszre fogok még venni neki egy gumicsizmát, és télre meg majd egy rendes csizmát. Ennyi.
nekem ez egy kicsit soknak tűnik :)
enyém már 3 éves, de nem volt még olyan, hogy 5 cipője lett volna, télen főleg "spórolunk" ezen, mivel keveset játszunk a kertben és drága bakit kap, így csak 1et veszek abból, plusz egy zárt cipőt ha nem lenne olyan hideg :)
neki van egy elegáns cipője, egy sport cipője amit mindenhova ráadok, mert első nap picit lerúgta az orrát motorozásnál. és van egy zárt cipője, amire majd azét vigyázunk :)
ehhez jön majd a baki, de addigra a sportcipő szerintem kicsi lesz, így az ki is esik.
amúgy azzal egyetértek, hogy szeptemberben ennyire kicsire nem szabad még hótaposót venni, nagyon lutri :S főleg ha 1cm-el nagyobb mert pont az a cipő ami alá harisnyát, vastag zoknit adsz, így most pont jó. na de nem ez volt a kérdésed, nem piszkálni akarlak, csak leírni, hogy tavalyi télnek 23as tappancsal mentünk neki, januárban meg kellett venni egy 25 csizmát mert akkorát nőtt a lába :)
Köszönöm Nektek is,hogy írtatok.
Előttem író Kedves Hozzászólónak:)
A hótaposó egy bélelt vízhatlan bakancs,amire jól rászámoltam 1.5-2 cm.-t gondolván,hogy még odébb a hó :) később kell.De jó lesz hidegebb időben is,nem bundás.
A többit mostantól hordja,mert ,ahogy bejött a hűvös idő,semmit nem tudtam rá adni,mert egy kissé kinőtt szandin kívűl,semmilyen más cipője nem volt.
Tehát rátudok adni egy zárt cipőt,amit tud nyúzni és egy másikat ha elmegyünk valami "megjelenős" :) helyre.
Van egy gumicsizma,kizárólag esős,de nem túl hideg napokra és egy kiscsizma ,ha megyünk majd valahová..
És ennyi!
Eszembe nem jutott,hogy ez sok:)
Úgy gondolom,minden "élethelyzetre" alkalomra megvettem a megfelelő lábbelit.
Méret?Mindenre rászámoltam ezzel szerintem nem lesz gond:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!