Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi cipőre van szüksége a...

Mennyi cipőre van szüksége a gyereknek?

Figyelt kérdés

18 hós a kislányom és most vásárolgatom össze neki a lábbeliket.

Csak kíváncsiságból kérdezem,hogy miből és mennyiből áll Nálatok a gyerekek ,"alapkészlete"?

Gondolok itt arra,hogy nekem,mivel a kislányom kinőtt a nyáron mindenét...most egytől-egyig pótolnom kell a cipőkészletet:).

Az itthoni és az "elmenős" -ig mindent:)

Leírom mit vettem eddig..szerintetek ez elég,vagy kifelejtettem valamit:)

1pár bélelt bakancs (hótaposó)

1 " kimenős zárt cipő

1 " itthoni kis bakancs (őszi)

1 " gumicsizma (ez a kedvence :D )

1 " kimenős bőr csizma

A válaszaitokat hálásan megköszönöm!

További szép estét!!

2012. szept. 30. 21:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én nem mernék hótaposókat venni még ilyenkor... honnan tudod, hogy nem növi ki, mire hó lesz?

Az "itthoni bakancs" az mit jelent nálad? Olyan lábbelit, amiben elvan a kertben a lánykád, de utcára nem megy ki benne? Bent a házban is abban van?

Én mindig annyi lábbelit veszek, amennyit éppen hordani tudnak a gyerekeim, s ha kinövik, jöhet a következő szám, ami épp évszaknak megfelelő.

Itthon még zokniban vannak, most rendeltem kötött tutyikat (papucs helyett).

2012. szept. 30. 21:09
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat:)))

Az itthoni mit jelent??:))Neharagudj de most nem tudom eldönteni,hogy tényleg nem tudod,vagy csak cinikus vagy?!

A lakásban a gyerekem zokniban van..vagy gumicsizmában :DDD 10percig,annyira tetszik neki!

Nyilván,amiben az udvaron van,játszós...amit nem adok rá,ha "elmegyünk" valahová!

Minden cipőjére rászámitok 1 cm-t,tehát most nem az a kérdés,hogy jó lesz e mire jön a hó.Lehet ,hogy csak januárban lesz,de lehet csak jövöre esik hó...ez szőrszál hasogatás!

A kérdés,hogy mikből áll egy őszi-téli alap lábbeli "készlet"!?

2012. szept. 30. 21:43
 3/17 anonim ***** válasza:

A 18 hósnak 1 pár őszi cipője van és 1 pár még nyárról maradt, most hordja szandálcipő. Épp elég neki ennyi.

1-2 hónap múlva kap majd csizmát. Neki nincs külön játszóteres és elmenős cipője.

4 éves fiamnak, aki ovis neki van összesen 5-6 pár.

2012. szept. 30. 21:51
 4/17 anonim ***** válasza:

16 hós fiamnak van:

1 szandálcipője kintre, ha jobb az idő

1 zárt cipője, esős, hűvösebb napokra

1 szandi bentre (gyógytornász ajánlotta, hogy bent is olyan cipőben legyen, ami fogja a bokáját)

Tervezem, hogy ha jön a hidegebb veszek neki egy bélelt csizmát.

2012. szept. 30. 21:52
 5/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm,ilyen válaszokat vártam!

Mi olyan helyen lakunk,hogy ha egy 1kg kenyeret akarok venni,akkor is ,felöltözünk és autózunk 5 km-t az első boltig.Kénytelen vagyok külön beszerezni olyan lábbelit,amit nyúzhat a homokos-földes utakon,nálunk csak ilyen van.És olyan cipő is kell,amiben akár boltba ,orvoshoz stb. felvesz a gyerek!

Szóval nem "rongyrázásból" vettem meg ezeket,vagy ennyit.

Javarészt nagyon szép állapotú használt cipőkről van...,ami alig volt gyerek lábán!

2012. szept. 30. 22:02
 6/17 anonim ***** válasza:
én sajnos vagy nem, cipőből csak drágát és jó minőségűt veszek, így kevesebb a készlet. Jelenleg van egy szandálja és egy zárt cipője. Nyáron elkövettem azt a hibát hogy minden eshetőségre felkészülve -követve a lábnövekedési tendenciáját- vettem szandit, zárt orrú félszandit és zárt cipőt, na ő egy huszáros mozdulattal kb másfél hónap alatt kinőtte mindet, így nem tartalékolok. Idebent puhatalpút fog hordani, kint meg zártat, ha leesik a hó, kap kiscsizmát. Kimenős cipőre külön nincs szüksége, a meglévő olyannyira strapabíró hogy meg sem látszik rajta hogy minden nap nyűvi, vendégségbe, eseményekre nem nagyon járunk, hogy erre is rendszeresítsek bármit. De ez családonként persze változhat, életmódtól függően. 20hós a lányom.
2012. szept. 30. 22:03
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm Neked is!

Bizony igazad van!:)

Életmódtól is függ és a helytől is,hol élünk ,ugye!:)

Itt vidéken ez élesen elkülönül...mert ahogy írtam,sétákhoz,csúszni-mászni a földes-kavicsos úton...nem igazán lehet ugyan abban,mint a "kimenős" cipőben.

Én is kizárólag jó minőségű,bőr lábbeliket veszek..ezek is megvannak viselve rendesen a lánykám lábán egy idő után:)

Igen,én is most úgy gondoltam,hogy jajj,jön a rossz idő,pánik!!! nincs a gyereknek egy zárt cipője sem,mi lesz -cimszóval,gyorsan beszereztem,amit úgy gondoltam kell:)

Rászámoltam 1.-1.5cm-t,ahogy hűvösödik az idő:DD majd meglátjuk...:)

További szép estét!

2012. szept. 30. 22:12
 8/17 anonim ***** válasza:

16 hós a kis bogyókám, és fiú.

1 pár cipője van, abban játszik, és abban megyünk is el, mivel (hülyén hangzik) de eléggé vigyáz rá.

Van 1 db papucsa, ha meleg van kint bár ezt inkább nyáron hordta.

Van 1 pár szandija.

És most fogok itthonra venni neki benti cipőt, mert linóleum/csempe van, és az hideg szerintem zokniban.

Egyébként érdekes, de valahogy nem harcolja le annyira a cipőit. Szomszéddal egyforma szandáljuk van, és neki 2 hónap alatt nem lett olyan lestrapált, mint a szomszédéknak 1 hónap alatt, pedig sok fele járunk, és csak ez az egy szandija volt. Úgyhogy nálunk egyenlőre 1 szezon 1 zárt cipő.

Őszre fogok még venni neki egy gumicsizmát, és télre meg majd egy rendes csizmát. Ennyi.

2012. szept. 30. 22:45
 9/17 anonim ***** válasza:

nekem ez egy kicsit soknak tűnik :)

enyém már 3 éves, de nem volt még olyan, hogy 5 cipője lett volna, télen főleg "spórolunk" ezen, mivel keveset játszunk a kertben és drága bakit kap, így csak 1et veszek abból, plusz egy zárt cipőt ha nem lenne olyan hideg :)

neki van egy elegáns cipője, egy sport cipője amit mindenhova ráadok, mert első nap picit lerúgta az orrát motorozásnál. és van egy zárt cipője, amire majd azét vigyázunk :)

ehhez jön majd a baki, de addigra a sportcipő szerintem kicsi lesz, így az ki is esik.

amúgy azzal egyetértek, hogy szeptemberben ennyire kicsire nem szabad még hótaposót venni, nagyon lutri :S főleg ha 1cm-el nagyobb mert pont az a cipő ami alá harisnyát, vastag zoknit adsz, így most pont jó. na de nem ez volt a kérdésed, nem piszkálni akarlak, csak leírni, hogy tavalyi télnek 23as tappancsal mentünk neki, januárban meg kellett venni egy 25 csizmát mert akkorát nőtt a lába :)

2012. szept. 30. 22:57
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek is,hogy írtatok.

Előttem író Kedves Hozzászólónak:)

A hótaposó egy bélelt vízhatlan bakancs,amire jól rászámoltam 1.5-2 cm.-t gondolván,hogy még odébb a hó :) később kell.De jó lesz hidegebb időben is,nem bundás.

A többit mostantól hordja,mert ,ahogy bejött a hűvös idő,semmit nem tudtam rá adni,mert egy kissé kinőtt szandin kívűl,semmilyen más cipője nem volt.

Tehát rátudok adni egy zárt cipőt,amit tud nyúzni és egy másikat ha elmegyünk valami "megjelenős" :) helyre.

Van egy gumicsizma,kizárólag esős,de nem túl hideg napokra és egy kiscsizma ,ha megyünk majd valahová..

És ennyi!

Eszembe nem jutott,hogy ez sok:)

Úgy gondolom,minden "élethelyzetre" alkalomra megvettem a megfelelő lábbelit.

Méret?Mindenre rászámoltam ezzel szerintem nem lesz gond:)

2012. szept. 30. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!