Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon ciki, ha én nem tudok...

Nagyon ciki, ha én nem tudok ömlengeni más gyermekéért?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy ha megyünk a gyermekemmel valahova és találkozunk szintén gyermekes ismerősökkel,ők állandóan ajnározzák a fiamat,gügyögnek neki,agyon dicsérik,stb (NEM FELVÁGÁSBÓL ÍRTAM EZEKET LE!).Én is természetesen örülök a mások gyerkőcének és jó szóval illetem,de bizonyos kereteken belül.Nem szeretném ha ez ki lenne sarkítva,de én valahogy nem tudok olyan "lelkes" lenni a másik babájával.

Úgy vagyok vele,hogy ez már olyan privát dolog,nem kell a másik gyermekének a "szájába mászni" és agyon ajnározni,azt nyilván megteszik otthon a szülők,rokonok.

Ez elfogadható hozzáállás?

Ismételten hangsúlyozom,hogy nem pökhendiségből és nemtörődömségből vagyok ezzel így,csak nekem ez már túl sok.

Nem akarom,hogy azt higgyék az ismerősök,barátok,hogy nem érdekel az ő gyermekük,mert nem így van.Szeretem őket,de nem tudok olyan lelkes lenni más gyermekével,mint a sajátommal.

2012. szept. 27. 20:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
9es vagyok azon gondolkozom mindig hogy vajon bunkónak meg kőszívű anyának tűnünk emiatt más szemében? Egyik nagyon jó barátnőmet megkérdeztem egyszer erről a témáról ő csak annyit mondott erre hogy tudja hogy én ilyen vagyok, ezt szokta meg. De ezt így konkrétan nem fejtette ki hogy bunkóságnak vagy visszatetszőnek tartja e. Szerintetek mások mit gondolnak erről? Vagy nekik fel se tűnik hogy mi nem áradozunk a gyerekükről? Vagy elvárnák azért??
2012. szept. 28. 11:19
 12/15 anonim ***** válasza:
vadidegen gyereknek én sem ömlengek,max megdicsérem ,de barataim gyerekeiröl szoktam kérdezni hogy vanak,hogy megy az ovi-iskola de ez nem ömlengés hanem normális kérdés mert érdekel tényleg.de nekem jol esik ha megdicsérik a lányom ,idegenek,vagy csak mosolyognak ha meglátják.
2012. szept. 28. 11:27
 13/15 anonim ***** válasza:

Ugyan így vagyok én is,nem tudok más gyerekével "mit kezdeni" kb.7-8 éves kor alatt,pláne nem egy kisbabával,akivel még értekezni sem lehet.Bevallom,nem is nagyon bírom a gyerekeket,pont emiatt.Nem látok bennük szépet,-egy két kivételtől eltekintve-,és érdekeset,és aranyosnak sem látom őket.

Teljes mértékben hidegen hagynak,ha pár percnél többet hagynak velük egyedül,még le is blokkolok,mert mit kezdjek velük?Pedig nekem is van egy fiam,de az teljesen más tészta.

Még a testvérem,rokonaim gyerekei sem tudnak "megmozgatni".

Vállalom,hogy ilyen vagyok,őszintén bevallom.Szerintem az emberek nem egyformák,nő és nő között oltári nagy különbség van,nincs mindenkibe belekódolva a gyerekek iránti rajongás,és a hozzáértő ütyülüpütyülü.Más pl. a kutyákat nem szereti,sőt utálja.

De miért is kéne mindenkinek ugyanazt szeretni?Nincs olyan dolog a világon-legyen az bármi,vagy bárki is-,amit vagy akit mindenki egyformán szeret.

Mondjuk én úgy nőttem fel,hogy egy gyerek sem volt a közelemben,míg a sajátom meg nem érkezett,de kicsi koromban a babákat is utáltam,egy volt nekem,de azt sem szerettem igazán.

Ehhez képest szerintem te,és az eddig válaszolók több fokkal jobbak,mint én.

Ne aggódj!

2012. szept. 28. 11:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez már bennem is megfogalmazódott. Én is azt tapsztalom, hogy az én babámat ajnározzák. Tudja is magát szeretteni az tuti. Főleg mikor villantja a fogait. nekem meg szinte nehezemre esik, hogy más babáját megdicsérjem.

Én most azt szürtem le, hogy sok a szinész! Ha ennyien ugyanígy érzünk és mégis ajnározzák a gyerekünket!

2012. szept. 28. 14:50
 15/15 A kérdező kommentje:

Ismételten KÖSZÖNÖM hozzászólásaitok! :)

Tényleg meglepő, hogy nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül.

Ezt még csak tetézi, ha az ismerős gyerkőce még "undok" is ,és legnagyobb erőfeszítésem ellenére is ellenséges,abszolút nem partner a kommunikációban. Na akkor aztán tényleg meg vagyok lőve.

Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy azok az anyukák, akik így képesek áradozni más gyermekről,köztük az enyémről is, simán elvárják és azt tartják a normálisnak, hogy ez viszont is működjön.

De én egyszerűen ezt nem tudom. Annak meg nem sok értelme van,hogy színészkedek ott jobbra-balra...butaság volna.

2012. szept. 29. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!