Nagyon ciki, ha az egy éves státuszvizsgálaton azt kell mondanom, hogy még nem áll a babám?
De várj, most akkor a védőnő azt mondta hogy JÁRNIA kell egyedül már 1 évesen vagy csak hogy kapaszkodva felállnia-megállnia pl. kiságy rácsába kapaszkodva? Mert nem ugyanaz a kettő. Nekem is most volt 1 éves a fiam és csak ez volt lényeges hogy feláll e kapaszkodva. Ez hogy lépeget e ez nem fontos pláne hogy egyedül járjon persze az az átlagos de semmit se jelent ha még nem jár.
Azt írod ha fogod a kezét feláll, magyarul akkor feláll kapaszkodva.
Súlytéma egyébként nekünk is megjegyzést tettek rá 9 kiló a fiam és 79 cm de azt mondják nem az a baj hogy nem több a súlya hanem az hogy a súlyfejlődése van lelassulva és ellapulva a percentil görbéje.
Nálunk is a védőnő és az orvos szerint az a lényeg hogy felálljon bútorok mellett, és amellett kapaszkodva lépegessen, és ezt a gyermekek 95%-a tudja is 1 évese, vagy már jár is önállóan!
Szóval sajnos igen, le van maradva, ez nem ciki, ez van, lehet elküldenek tornára hogy erősödjön!
Lányom is 9 hónaposan bútorok mellett felállt, majd 10 hónaposan már jött ment a bútorok mellett, de magában csak 13 hónaposan indúlt el, hogy nem kapaszkodott!
Ne szégyeld ezt!
Mászik?
Látod, tudja az a pici baba, hogy mit mikor tud megcsinálni!!!
Ne érezd cikinek- ő a te babád, ugy fogadd el, ahogy van, és ne siettesd semmiben! Nem hiszem, hogy le lenne maradva.
Nekem is a 2. fiam csak 15hónaposan járt önállóan, most a legkisebb elmult 7hónapos, és hasról hátra fordul, vissza még csak 2-3x sikerült neki. Nem áll négykézláb, nem hintázik, semmi mást nem csinál. Hason szépen eljátszik, kinyomja magát, nyul a játékokért, de nem akar kúszni sem. MÉG. Majd csinálja, mikor tudja. Járunk vele tornázni, ott meg csak olyan gyerekek vannak, akik 6hónaposan már álltak. Hát nem is tudom mi a jobb, de a gyerekek tudják mit mikor tudnak csinálni. Rájuk kell bízni. Persze vannak jelek, amikre figyelni kell, de pl nálunk sincs gond. Amit KELL tudni, az tudja a gyerekem, csak többet nem. :) Ő ilyen- így szeretjük.
:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!