Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes a picike, de a lakás...

3 hetes a picike, de a lakás egyfolytában szalad. Nálatok is? Ti hogy csináljátok, hogy minden jó legyen?

Figyelt kérdés

3 hetes babám sok törődést igényel. Kivagyok, nagyon fáradt vagyok, és amikor ő alszik, és is pihenek, nem a háztartással foglalkozom. Persze, amit nagyon muszáj, megcsinálom, de koránt sem olyan csillogós a lakás, mint előtte.

Ti hogyan hangoljátok össze a dolgokat, hogy rend is legyen otthon, a babával is minden flottul menjen, és még Ti is szép, kedves, kialvós, kipihent anyukák és feleségek legyetek?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2012. szept. 27. 18:20
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es, sajna ellent kell mondjak...

Őszinte leszek, bár néhányan tuti nem hszitek majd el, de én hétfőn szültem, természetes úton, és ráadásul atóniás vérzésem volt, amitől a hemoglibinom 81 lett, szóval mindenki azt kérdezte, még a hat hetes kontrollon is (!!!), hogy jól vagyok??? Nem szédülök???

Ehhez képest, pénteken hazajöttünk, mindent elrendeztünk együtt, csomagok, ruhák, szennyes, stb, majd igyekeztünk a kicsivel és egymással foglalkozni..

Mi a 6 hetet (de már az első itthon töltött napokat is) úgy vittük végig, hogy mindenre maradjon idő. Igenis, nagyon sokat kényeztettem a Férjemet, hiszen az állapotomtól függetlenül, mindketten vágytunk a szexre, még ha ezekben a hetekben inkább én tudtam kedveskedni igazán...

A lányunk hasfájós volt, de tűrhetően alakultak a napjaink.

A férjem két hétig volt itthon és a második héten lebetegedett, dokihoz ment, így addig én megleptem egy meggyes piskótával, amitől mindenki fákjás táncot járt, hogy én ezt hogy csinálom, hogy van erre energiám??

Néhány nappal a hazaérkezésünket követően lent sétáltattam a német juhászomat, a parkban, és igenis, ha úgy volt, takarítottam, felmostam, rendezgettem. főzni csak két hét után kezdtem.

Szó sem volt olyanról, hogy húúú, hetek óta nem mostam hajat, vagy nem lettem volna ápolt. Én a kórházban, még szülés közben is igazgattam a hajamat. :D

Minden reggel, kihúztam a szemem szemceruzával, a hajam feltűztem, fogmosás, tusolás, új ruha, stb...

Szóval, hogy őszinte legyek én egyáltalán nem értem azokat az anyukákat, akik ápolatlanok, délután is hálóingben szaladgálnak, a hajuk lóg, ahogy van, és hónapokig rá sem néznek a férjükre nőként, ezen kívül nekik semmire sincs idejük az ég világon. Kérem szépen, szinte minden szervezés és elhatározottság kérdése..

Egy 4 hós kislány anyukája és egy szuper apuka odaadó felesége! :)

2012. szept. 28. 13:57
 22/35 Babeli Zurzavar ***** válasza:
100%

21! felreertettel. en ossz vissz 21 napot voltam tappenzen, a tobbit vegig dolgoztam, a szulest kovetoen ugyanugy eltem az eletem mint ahogy Te leirtad csak annyi kulonbseggel hogy nekem 5 napig volt velunk a parom, a csalad 120 km- re lakik es nemetjuhasz helyett shi-tzum van, es a fiam 2 honapos koraban le kellett vezenyeljek egy koltozest. meg lehet oldani, de en csak azt nem ertem ha valaki szeretne egy picit panaszkodni, miert kell rogton a "bezzeg en! " hozzaallast tanusitani.

ahogy irtam azt hiszem ez az O ideje, mindenki maskepp eli meg a stresszt, van aki ugy elfarad, hogy az elso honapban semmit nem kepes csinalni, es vagyok pl en aki az elso 4 honapot vegog porogtem es most erzem azt, hogy ossze tudnek esni olyan faradt vagyok, es nem emlekszem masra az elmult idoszakbol, csak arra hogy megyek, intezem, pakolom, huzom vonom es elmegy a tejem 3 honap utan. ha hatrozottabban mondja vedonom, (vagy nem a magam feje utan megyek) hogy pihenjek mert az elso 6 het alapozza meg a tejtermelodesem es ha nem teszem akkor 3. honap vegen bucsut inthetek a szoptatasnak akkor most nem kene a tapszerrel bajlodnom.

egy szo mint szaz, KEDVES KERDEZO,PIHENJ SOKAT ES ELVEZD NAGYON A KISBABADAT!!!:-)

2012. szept. 28. 17:27
 23/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket!
2012. szept. 28. 17:55
 24/35 anonim ***** válasza:

Megnyugtatásul közlöm, (21-es vagyok), hogy van tejem bőven, szerencsére és én is kiélveztem az anyaság minden egyes pillanatát. Imádom a kislányom és imádok Vele minden percet, de ettől még tettem a dolgom és nem hagytam el magam, holott mindenki csodált,h a vérveszteség ellenére is így vagyok. A Férjem is állandóan letolt, h miért csinálok annyi mindent, de valahogy nem vagyok az a típus, hogy ha van időm és teendő is, akkor pihenjek. Persze ha mindennel készen vagyok, mostanság is szoktam napközben szundítani, de csak ha minden készen van! :)

Az sem semmi, amit te véghezvittél, de szerintem abban sincs kivetnivaló, ha valaki leírja, hogy neki mennyivel ment jobban, rosszabbul. Ha mindenki megértő lenne és közölné, hogy nem baj, hogy hetek óta nem mosott hajat a frissen szült anyuka, akkor tán azt hinné, ez a normális, holott nem! :)

Remélem érted, mire gondolok... :)

2012. szept. 28. 20:40
 25/35 Babeli Zurzavar ***** válasza:
értem:-)
2012. szept. 28. 21:12
 26/35 anonim ***** válasza:
46%
Kedves "21-es"! Én is hasonlóan gondolkodom mint Te. :) Csak jól meg kell szervezni a dolgokat, hogy mindenre legyen időd. Ez többnyire sikerül is, de valljuk be őszintén, volt hogy a Baba picit átszervezte a dolgaimat, de azért akárki-akármit mond, meg lehet csinálni az otthoni teendőket, csak akarni kell! De azt is tegyük hozzá, én pihenni tényleg csak akkor szoktam, ha már minden nagyjából el van végezve! Üdv.
2012. okt. 1. 11:17
 27/35 anonim ***** válasza:
Hát tudjátok, akkor biztosan káprázott a szemem, mikor azt láttam, hogy a húgomnak szoptatás és szoptatás között csak pelenkázni, ha szükséges volt átöltöztetni, fejni maradt ideje, meg bemosakodni a szoptatáshoz, esetleg wc-re menni az első 3 hétben, de csak esetleg. Még enni se nagyon. A kisfia erősen hasfájós volt, a nap 24 órájában 18-at sírt, hatot aludt két-három-négy részletben. 6 hetes korára csillapodott le minden körülötte, és onnantól állt talpra a húgom. Az alvás? Teljes mértékben lehetetlen volt. Se ő, se az aktívan dolgozó férje nem aludt. Utóbbi úgy tudott aludni, hogy három hetes korában már ki volt bérelve egy második lakás is, amibe később átköltöztek, és oda járt át aludni.
2012. okt. 1. 13:25
 28/35 Emmami ***** válasza:

Szia!

Nekem is 3 hetes a babám, és ráadásul egyedül vagyok, mert a férjem külföldön dolgozik, és sajnos elég makacs vagyok,hogy ne kérjek segítséget. :) Persze látogatók mindig vannak, és igyekszem toppon lenni. Mondhatni könnyebb a dolgom, mert jól alszik a babám. Eleinte takarítottam szinte egész nap, mert egyfolytába adogattam a cumit a kislányomnak vissza, lepihentem stb. és egész napra elhúzódott a takarítás. Aztán sikerült megfigyelnem, hogy a reggeli (6-7 óra körüli) szoptatás, illetve az esti (10-11 körüli) szoptatások után sokkal mélyebben alszik. Így aztán bevezettem, hogy vagy reggel vagy este 2,5-3 óra alatt kitakarítok, és így egész nap pihenhetek és a babámmal foglalkozhatok.

Tehát at mondom, hogy nézd meg mikor alszik mélyen a babád és pick-pack takaríts össze. És ne idegeskedj! :))

2012. okt. 2. 14:23
 29/35 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó?

Minden nap 2,5-3 órát takarítasz? Minek kell ennyit? Nem heti szinten akartad írni?

2012. okt. 3. 21:55
 30/35 Emmami ***** válasza:

Szia!

Kb. 2 naponta csinálom, 7 helyiség van, ami nekem időbe telik. Ilyenkor porszívózok, felmosok, portalanítok, mosok, vasalok. A saját kis tempómban ennyi időt vesz igénybe.

2012. okt. 4. 10:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!