3 hetes a picike, de a lakás egyfolytában szalad. Nálatok is? Ti hogy csináljátok, hogy minden jó legyen?
3 hetes babám sok törődést igényel. Kivagyok, nagyon fáradt vagyok, és amikor ő alszik, és is pihenek, nem a háztartással foglalkozom. Persze, amit nagyon muszáj, megcsinálom, de koránt sem olyan csillogós a lakás, mint előtte.
Ti hogyan hangoljátok össze a dolgokat, hogy rend is legyen otthon, a babával is minden flottul menjen, és még Ti is szép, kedves, kialvós, kipihent anyukák és feleségek legyetek?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Én takarítottam, amíg a feleségem és a kislányunk aludt. Bár mi szerencsések vagyunk, mert itthonról is dolgozhatok, nem kell minden nap bemennem a munkahelyemre. A családod biztos megértő lesz veled, mi ketten alig bírtuk rendben tartani a lakást.
Engem a főzés része érintett érzékenyen, mivel az első pár hónapban menzáról hoztuk az ebédet.
A sok törődés nem jelentheti azt, hogy állandóan vele foglalkozol. Szoptasd 2-3 óránként, és két szopi közt tedd az ágyába. Akkor van időd végezni a dolgodat. Akkor sem kell azonnal felvenni,ha egy kicsit sír. Nem lesz tőle semmi baja.
De az sem baj, ha "csak" rend van a lakásban,de nem takarítasz állandóan. A túlzott higiénia nem is hasznos a babának.
3 hetesen sehogy. Nem véletlenül hívják az első 6 hetet gyermekágynak, ilyenkor egyetlen dolgod van, hogy ráhangolódj a babára. A takarítás és a többi ráér, a párod bevetheti magát, és a nagyszülőktől is fogadd el a segítséget, ha felajánlják.
Kialvós és kipihent meg még jó sokáig nem leszel. Ez egy ilyen időszak.
Ne haragudjatok, de mit kell takarítani? Én tényleg nem értem és már számtalan ilyen kérdésnél meg akartam kérdezni.
Én 3-4 naponta porszívóztam, mostam és söpörtem fel. Portörlés 2 hetente hétvégén, ablakmosást a párom csinálja havonta.
Mosógépbe bepakolni 5 perc. Vasalni akkor vasaltam amikor a párom itthon volt és akkor ő foglalkozott a babával.
Egy 3 hetes baba nem csinál olyan hatalmas koszt.
Mit kell takarítani? Hát a lakást, a környezeted, ahol élsz.
Ne aggódj, nálam is hasonló volt a helyzet, én a babával foglalkoztam, az összes többi meg várt, ha elmaradt, elmaradt, nem csináltam belőle gondot, és szerencsére a férjem sem. Ez az időszak el fog múlni, átmenetileg most ilyen és kész. Ha van időd, akkor magadra fordítsd, így is fáradt leszel, a lakás meg majd lesz csillogó villogó, ha nagyobb lesz a kicsi. Nekem sokkal könnyebb most rendet tartanom egy 3 éves és egy 9 hónapos mellett, mint egy gyerekekkel az első hónapokban. Szóval ez természetes, nyugi, és emiatt aztán tényleg ne stresszelj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!