Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes a picike, de a lakás...

3 hetes a picike, de a lakás egyfolytában szalad. Nálatok is? Ti hogy csináljátok, hogy minden jó legyen?

Figyelt kérdés

3 hetes babám sok törődést igényel. Kivagyok, nagyon fáradt vagyok, és amikor ő alszik, és is pihenek, nem a háztartással foglalkozom. Persze, amit nagyon muszáj, megcsinálom, de koránt sem olyan csillogós a lakás, mint előtte.

Ti hogyan hangoljátok össze a dolgokat, hogy rend is legyen otthon, a babával is minden flottul menjen, és még Ti is szép, kedves, kialvós, kipihent anyukák és feleségek legyetek?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2012. szept. 27. 18:20
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
28%

De azt nem értem, hogy eddig munka mellett is mindenki napi több órát takarított? Mert ugye ha az alvásidőt nézzük, az azért 3 hetes baba mellett még több óra.

Egy kúszó-mászó-lépegető persze már más, azóta minden nap felmosok, koszol evésnél stb. De egy 3 hetes baba mellett nem értem mi az a plusz takarítás, ami munka mellett nem volt ment.

2012. szept. 27. 20:03
 12/35 anonim ***** válasza:
47%
Az, hogy nincs mindenki szuper formában 3 héttel a szülés után, sokaknak fáj a gátsebük vagy a császáros sebük, a nappalok-éjszakák felborultak, mindig fáradtak, a baba a legrosszabb pillanatban sír fel, és ami azelőtt öt percet vett igénybe, most eltarthat fél órát is. Idő, amíg visszarázódunk. És akárki akármit mond, lehet persze 3 hetes baba mellett dolgozni, de nem biztos, hogy ez a normális.
2012. szept. 27. 21:19
 13/35 anonim ***** válasza:
66%

Csak a "mit kéne takarítani kérdésre": Nekünk a lakásunk pl. 49 nm, hetente szoktuk takarítani. Porszívózás, portörlés, felmosás, fürdőszoba, wc, konyha alaposabb fertőtlenítése a napi rutinnál. Nem öt perc, se tíz, de egy órába se fér bele. Két órát igénybe vesz. Egy háromhetes anyukának nincs két teljes órája összesen egész nap. És akkor a főzésről még nem is szóltunk, mert nem mindenki teheti meg, hogy menzáról rendeljen pl.

Kedves kérdező, az elején csak segítséggel tudsz létezni.

Kizárt, hogy bárki is az első babájával az első hat hétben szuperanyuka lett volna. Egy háromgyerekes 52 éves kolléganőm szokta mondani, az elsőbe majdnem belezavarodott, pedig sok segítsége volt, utána már könnyebb volt a második, a harmadik pedig rutin. Szintén az ő szájából hangzott el, anyu is ráerősített, és osztom a véleményüket, hogy aki azt mondja, hogy az első hat hétben mindent el tudott látni, annak nagyon rossz a memóriája.

2012. szept. 27. 21:20
 14/35 anonim ***** válasza:

Nekem nem ment. Kupacokban álltak a babaruhák, azt sem tudtam, mekkora kell rá. Így amit felpróbáltunk, sokáig össze se tudtam hajtogatni. Az első 100 napban mindig volt káosz valahol. Nem voltam se szép, se kipihent, se konyhatündér. Sok-sok rakott dolgot sütöttem, ami magát főzte meg a római tálban :). Vagy hordtam az ebédet, és a műanyag dobozból ettem meg a kaját, amit csak potty, kidobtam. Új rendnek kellett kialakulnia, és ehhez nekem idő kellett. Segített, hogyha elhatároztam, hogy melyik nap melyik dologgal foglalkozom (hétfő takarításnap, kedd vasalásnap, szerda főzős nap, csütörtök munka, péntek pihi, stb.). Így tudtam, hogy egyszer úgyis meglesz a dolgom.

Ha a párod nem nyaggat miatta, akkor kivételesen engedd meg magadnak, hogy elszaladjon a lakás. Pihenj, ha tudsz, minden alvásmorzsa aranyat ér. Mossál hajat, egyél, teázz, gyönyörködj a babádban. Ha béke lesz benned, kívül is könnyebb rendet tartani (vagy elnézni magadnak egy kis kupit:).

A kedvenc idézetem a bombatámadásra emlékeztető időszakokra: "Ahol szeretet van, ott rendetlenség is van. A tökéletes rend temetővé változtatná a világot."

A Kismama magazin képeinek meg ne dőlj be. Zöldség.

2012. szept. 27. 21:33
 15/35 anonim ***** válasza:

S még valami: megtanultam szívből nagyokat röhögni a saját töketlenségemen, és azon, hogy milyen édes kis családom van nekem úgy is, ha nem találom a cumisüveget, mert rajta aludtam :)

Előző voltam.

2012. szept. 27. 21:38
 16/35 anonim ***** válasza:

Jaj, ne izgulj már ezen!

2 éves a fiam. 1 évembe telt kialakítani egy olyan rendszert, ami alapján nagyjából! meg tudom csinálni a dolgaimat. Majd idővel kialakul ez neked is.

Nálam nehezítette a helyzetet, hogy rend-, tisztaság mániás vagyok, de ez egy babánál, kisgyereknél nem működik.

Én 2- naponta főzök, délután vagy este, amikor a férjem is itthon van. A lakást 1 hétig takarítom, utána kezdem előröl. Minden napra van egy helyiség vagy nagyobb meló, amit alvásidőben csinálok meg. A vasalást gyűlölöm, de muszáj, általában 2hetente egy péntek éjszaka (szombaton apával bolondoznak). Délelőtt játszótér, de megejtjük a bevásárlást is.

Csillogós lakásunk sajna nem lesz még jó pár évig... :)

Kitartás!

2012. szept. 27. 22:34
 17/35 Babeli Zurzavar ***** válasza:
85%

huuuu de gyulolom az "en 3 hetesen dolgoztam,szexeltem, ablakot pucoltam, a baratnoimmel teapartyztam, anyoseknak 4 fogasos vacsorat szolgaltam es mikozben a Himnuszt tanitottam a 3 hetes babamnak -aki addigra segitseg nelkul setalt a lakasban-, a maradek 4, ovodaskoru gyermekem az altalanos iskolai tananyaggal vegezve az erettsegire keszult!" valaszokat.

hahoooo! 3 hete csinaltal vegig egy embertprobalo feladatot!!! nyugi van. ki kell pihenned Magad, es hidd el, idovel majd Te leszel a haziasszonyok asza... de ha nem akkor jelentkezz es kitalaljuk miben vagy a legjobb:-)

addig is kitartas, es eljen az anyos foztje vagy a hazhozszallitas!!!:-)

2012. szept. 27. 23:05
 18/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem is számítottam rá, hogy ilyen sokan írtok. Tényleg, a babára fogok figyelni a többi majd ráér. Köszönöm mégegyszer! Boldog babázást mindenkinek!
2012. szept. 28. 08:53
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

A lényeget leírták előttem, én egy "praktikus" dolgot ajánlok:).

Ha szépen felerősödtél szülés után, esetleg tanuld meg hordozni a kicsidet. Így egyszerre lehetsz vele és ő veled, közben pedig a feladataidat is el tudod látni, lévén van két szabad kezed:). Nekem megváltás volt mikor magamra vettem a kislányomat, nem kellett lemondani a testközelségről, de ha épp tennivalóm akadt, azt is meg tudtam csinálni:).

2012. szept. 28. 10:11
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázz, Utolsó, az ötletedre most páran hisztériás rohamot fognak kapni. :) Egyébként igazad van, tényleg a hordozás a legpraktikusabb megoldás, főleg, ha már elég nagy a háton hordozáshoz. Ez nem jelenti azt, hogy soha nincs a földön, nem játszik magában, csak azt, hogy ha nyűgösebb, nem a dajkálásával kell elfoglalnod magad, hanem úgy vigasztalhatod meg, hogy közben a két kezed is szabad.
2012. szept. 28. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!