Herpesz szoptatás alatt. Ugye nem lesz semmi baj?
Nekem 2éves a lányom. Szoptatom, 6hós koráig csak anyatejet kapott és a 2év alatt volt herpeszem is. Ő egyszer sem kapta el. A herpesz azzal alötyijével fertőz, ami a hólyagban van. Persze ez nem azt jelenti, hogy puszilgasd nyugodtan, de ha már túl vagy a hólyagfeszülésen és már csak seb, akkor nem lesz semmi baj. Nem lehet azt így olyan könnyen elkapni. Én pl a compled tapaszt használom napközbnre, mert akkor az lefedi és tuti nem érintkezik a herpeszem semmivel. Este meg bekenem.
Ne aggódj!
Szoptetás alatt nem lehet a herpeszkrémeket használni!!!! Olyan anyag van bennük, ami átmegy a tejbe, ezért szigorúan tilosak! Kend be fogkrémmel vagy tartsd jéghideg víz alá a szádat 2-3 percre.
Egyébként ügyesen csinálod. Én nem szoktam puszilgatni, amíg teljesen el nem múlik - tehát le nem esik a var. Figyelj arra, hogy mindig moss kezet, ha a szádhoz nyúlsz vagy mielőtt megfogod a babád. Nem lesz semmi baj! Én másfél évig szoptattam, alatta kb. 3* volt herpeszem és nem lett semmi gond! Ne aggódj!
Ja és van ismerősöm, akinek a picije elkapta a herpeszt. Neki a hátán jött ki nagyon csúnyán, de kezelték és elmúlt. Nem lett belőle probléma, csak már bármikor kijöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!