Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Herpesz szoptatás alatt. Ugye...

Herpesz szoptatás alatt. Ugye nem lesz semmi baj?

Figyelt kérdés
Nem emlékszem, hogy ezelőtt lett volna herpeszem, így nem tudtam mivel állok szemben. Most, hogy már egyértelműen látszik persze nem puszilgatom és 200szor mosok kezet (egyébként elegendő a sima szappan, vagy valami komolyabb szerrel kellene?). Nagyon félek, hogy megfertőztem őt! :( Ugye nem lesz baja, sok ijesztő dolgot olvastam róla. Volt esetleg az ismerőseitek közt olyan, akinél komolyabb bajt okozott volna? Vagy a ti babátoknak volt már herpesze? 5 hónapos múlt, teljesen szoptatott baba. Köszönöm a válaszokat!

2012. szept. 27. 04:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem 2éves a lányom. Szoptatom, 6hós koráig csak anyatejet kapott és a 2év alatt volt herpeszem is. Ő egyszer sem kapta el. A herpesz azzal alötyijével fertőz, ami a hólyagban van. Persze ez nem azt jelenti, hogy puszilgasd nyugodtan, de ha már túl vagy a hólyagfeszülésen és már csak seb, akkor nem lesz semmi baj. Nem lehet azt így olyan könnyen elkapni. Én pl a compled tapaszt használom napközbnre, mert akkor az lefedi és tuti nem érintkezik a herpeszem semmivel. Este meg bekenem.

Ne aggódj!

2012. szept. 27. 06:05
 2/2 anonim ***** válasza:

Szoptetás alatt nem lehet a herpeszkrémeket használni!!!! Olyan anyag van bennük, ami átmegy a tejbe, ezért szigorúan tilosak! Kend be fogkrémmel vagy tartsd jéghideg víz alá a szádat 2-3 percre.

Egyébként ügyesen csinálod. Én nem szoktam puszilgatni, amíg teljesen el nem múlik - tehát le nem esik a var. Figyelj arra, hogy mindig moss kezet, ha a szádhoz nyúlsz vagy mielőtt megfogod a babád. Nem lesz semmi baj! Én másfél évig szoptattam, alatta kb. 3* volt herpeszem és nem lett semmi gond! Ne aggódj!

Ja és van ismerősöm, akinek a picije elkapta a herpeszt. Neki a hátán jött ki nagyon csúnyán, de kezelték és elmúlt. Nem lett belőle probléma, csak már bármikor kijöhet.

2012. szept. 27. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!