6 hetes babám sajnos tápszeres. Nem kakil minden nap és van úgy, hogy 3. nap csak és akkor is kemény a kakija. Mit tegyek?
Szia! Nem értem miért tápszeres, de ezt te tudod, az anyatejnél jobb táplálék nincs egy baba számára, akármilyen fantasztikus is egy tápszer. Azt én nem hiszem, hogy ne lenne, vagy ne lett volna tejed, mert van ha akarod és nem adod fel. Erre én vagyok az élő példa, de ezt nem részletezem. Én küzdöttem, hogy legyen, pedig azt mondták lehetetlen, hogy szoptatni tudom, de azt teszem. Csak anyatejet eszik, igaz kínlódtam és sok sírás árán, de van tejem.
A tápszer sajnos mű kaja. Ezért vannak ilyen gondok, mint a székrekedés. Teát kell mellé adnod, sokat, az hígítja a székletét. Minden etetéskor itasd is meg egy kis babateával, de cukrot ne tegyél bele, legalább ezzel ne terheled a pociját.
Ne haragudj, de elítélem az olyan anyukát, aki nem akarja szoptatni a gyermekét. A mai, fejlett és fejlődő világban, nem hiszem el, hogy ne indulna meg a tej termelődése, ha csak az alkoholmentes sörre gondolok, ami nem egy drága dolog, vagy a szoptatós teára, vagy a homeós szerekre, vagy a drágábbakra, mint a more milk kapszula.... És így tovább.De hát mindenki eldönti mit tud megtennei a gyermekéért.
Minden jót és jó egészséget nektek.
Dícsérendő az előttem szóló elszántsága, viszont előfordul, hogy valaki valóban nem tudja szoptatni a gyermekét, lehet ez egészségügyi, genetikai, vagy egyéb eredetű. Teljesen mindegy.
Szerintem itasd a babád forralt és lehűtött vízzel, sőt, ha a védőnődet megkérdezed, biztos tud ajánlani valami teát is, fő a változatosság. Amúgy is meleg van, több folyadékra van szüksége. Ha ilyen picike a baba, talán még abban is tud segíteni a védőnő, hogy anyatejet kapjon a gyűjtőállomásról.
Bocsi, elhamarkodott voltam, aki nem teheti meg hogy szoptat, azt persze nem ítélem el. Csak aki megtehetné az olyan anyukát nem értem. Én elég sok ilyen anyukával vagyok körülvéve és mindenki rácsodálkozik, hogy én szoptatok. Aki egészsége miatt kényszerül a szoptatás elhagyására, nem elítélendő. Fő a baba egészsége. Sokan viszont egyszerübbnek vélik a tápszert, azzal nincs sok gond. Na az iyet nem értem, hisz az anyukák 13%-a szoptat csak!!!Hát ez a dühítő. Ma is egy ilyen anyukával akadtam össze, nem volt kedve szoptatni, hisz olyan jó tápszerek vannak!?
Jó egészséget nektek és bocs a nem egyértelmű válaszért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!