Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg annyira rossz ez?

Tényleg annyira rossz ez?

Figyelt kérdés
Egy hónapos babám van. Egészséges, szép baba. Baja nincs, mégis úgy érzem rossz anya vagyok. Mivel kevés a tejem, így néha tápszerrel etetem, cumisüvegből. Viszont a környezetemben levő anyukák mind szoptatnak rendesen, és van aki azt dörgöli az orrom alá, hogy az ő gyereke már egy éves és még nem ismeri a cumisüveget. Az enyém meg már most cumiból eszik. Más anyukák azt vetik a szememre, hoyg babakocsiban hordozom a gyerekemet, mert hogy hordozókendőben vagy hordozóban mennyivel jobb, meg majd szorongani fog a gyerekem meg nem lesz kreatív, meg ilyenekkel jönnek. Viszont én nem akarom hordozóban vinni, mert nem szereti a baba. Ha belerakom a kendőbe, még túl pici, a kendő eltakarja előle a kilátást, és emiatt sír. Más hordozóhoz meg még szintén túl pici, nagyon szét kéne raknia a lábait, hogy ülni tudjon bennük,így nem hordozózunk, de mindenki ezzel piszkálgat, hogy mennyivel egészségesebb, ha hordozóban viszem. Ez tényleg akkora baj, hogy én nem rakom egész napra magamra a gyereket? MEg nem alszom vele egy ágyban, saját kiságya van. Elég sokat alszik kiságyban egyedül, meg pihenőszékben van. Tényleg rossz anya vagyok emiatt?
2012. szept. 20. 16:08
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
49%
bocsánat az egerem szórakozik *sosem kapkodtam fel minden hangra a helyes,csak lejjebb ugrott egy sorral
2012. szept. 20. 18:42
 22/23 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok, mi a szöszért kellett lepontoznia valakiknek azokat, akik biztattak téged, és nem tituláltak rossz anyának. Ne foglalkozz senkivel csak magaddal és a családoddal. Próbálj racionálisan gondolkodni. Kevés a tej, a babád nem lakik jól. Mi a jobb: hagyni, hogy "éhezzen" vagy korának megfelelően kiegészíteni tápszerrel? Szerintem utóbbi. Rendesen táplálod a gyereked, és csak ez számít. Azt, hogy mivel és miből teszed, csak a te dolgod. Minek kendőbe rakni, ha nem szereti. Igaz, hogy utálja a gyerekem, de ettől jó anya vagyok, mert érzi a közelségemet, és senki nem nézhet rám ferde szemmel! Na ez egy nagy hülyeség. Akkor lennél rossz anya, ha olyat erőltetnél rá, amit nem akar, csak azért, hogy mások ne szóljanak meg. Saját ágyában alszik? Egészségetekre, ha jól esik nektek. Csinálj mindent úgy, ahogy eddig, és nagy ívben tegyél a kötekedőkre, mert vannak olyanok, akinek a hideg sz.r sem elég savanyú.
2012. szept. 20. 21:31
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jó hozzászólásokat kaptál!:)

Én még annyit tennék hozzá, hogy soha ne felejtsd el, nő nőnek ellensége:)Hogy miért? Mert rivalizálunk egymással állandóan. Evolúciós hozadék. A férfiak is ezt teszik, de ők másképpen:)

Tehát a beszólogatós, tanácsokat osztogató anyukák igazából erős önbizalomhiányban szenvednek és ezzel, hogy magukat feléd helyezik ezt próbálják "gyógyítani".

Ahelyett, hogy picit törődnének magukkal is, nem felejtenének el az anyaság mellett kicsit nőnek is lenni, teljesen beszűkülnek sokan, elveszik a külvilág, a kontroll.

Nézd én gyerekekkel foglalkozom, de megfogadtam tudatosan, hogy senkinek nem fogok tanácsokat osztogatni, mert az ismerősi körben az anyukák között én is anya vagyok, aki szintén nem tökéletes, aki hibázik is olykor, aki másképpen gondol dolgokat. A mi társaságunkban sok anya van és elmondhatom neked, mindegyik szuperül csinálj a dolgát annak ellenére, hogy sokszor teljesen ellenkező módon nevelik a gyermeküket.

Megsúgom, bár nagy újdonságot nem mondok, hogy bármit adsz neki enni, bárhogyan altatod, hordozod, a szeretetet nem pótolja semmi. Ha te mindezt szívvel-lélekkel teszed, akkor a világ legjobb anyucija vagy a babád szemében. Ha harmóniában van a család, a párod és Te, akkor a babád egészséges lesz testileg-lelkileg.

Az okostojásokra valóban mosolyogni kell, soha ne szállj velük vitába. Én ennyit mondanék: köszönöm a javaslatot, majd témát váltanék és szeretgetném tovább a bébimet.

Van persze, amikor jól jön egy kis segítség, de ez akkor korrekt, ha a másik úgy mondja, hogy az az ő tapasztalata, neki ez jött be. Ez így egyenlő. A "csináld így, úgy", mindig gyerek szerepbe helyez téged. Ez mindig a másik komplexusáról szól, ne feledd:)))

Csak így tovább, nagyon jól csinálod!!! Tovább, amiben Te hiszel, mert akkor vagy HITELES!

2012. szept. 21. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!