Tényleg annyira rossz ez?
Szerintem nagyon jó hozzászólásokat kaptál!:)
Én még annyit tennék hozzá, hogy soha ne felejtsd el, nő nőnek ellensége:)Hogy miért? Mert rivalizálunk egymással állandóan. Evolúciós hozadék. A férfiak is ezt teszik, de ők másképpen:)
Tehát a beszólogatós, tanácsokat osztogató anyukák igazából erős önbizalomhiányban szenvednek és ezzel, hogy magukat feléd helyezik ezt próbálják "gyógyítani".
Ahelyett, hogy picit törődnének magukkal is, nem felejtenének el az anyaság mellett kicsit nőnek is lenni, teljesen beszűkülnek sokan, elveszik a külvilág, a kontroll.
Nézd én gyerekekkel foglalkozom, de megfogadtam tudatosan, hogy senkinek nem fogok tanácsokat osztogatni, mert az ismerősi körben az anyukák között én is anya vagyok, aki szintén nem tökéletes, aki hibázik is olykor, aki másképpen gondol dolgokat. A mi társaságunkban sok anya van és elmondhatom neked, mindegyik szuperül csinálj a dolgát annak ellenére, hogy sokszor teljesen ellenkező módon nevelik a gyermeküket.
Megsúgom, bár nagy újdonságot nem mondok, hogy bármit adsz neki enni, bárhogyan altatod, hordozod, a szeretetet nem pótolja semmi. Ha te mindezt szívvel-lélekkel teszed, akkor a világ legjobb anyucija vagy a babád szemében. Ha harmóniában van a család, a párod és Te, akkor a babád egészséges lesz testileg-lelkileg.
Az okostojásokra valóban mosolyogni kell, soha ne szállj velük vitába. Én ennyit mondanék: köszönöm a javaslatot, majd témát váltanék és szeretgetném tovább a bébimet.
Van persze, amikor jól jön egy kis segítség, de ez akkor korrekt, ha a másik úgy mondja, hogy az az ő tapasztalata, neki ez jött be. Ez így egyenlő. A "csináld így, úgy", mindig gyerek szerepbe helyez téged. Ez mindig a másik komplexusáról szól, ne feledd:)))
Csak így tovább, nagyon jól csinálod!!! Tovább, amiben Te hiszel, mert akkor vagy HITELES!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!