Tényleg annyira rossz ez?
Sajnálom, hogy ilyen "tanácsokat" kapsz. :( Azt tedd amit a megérzéseid, ösztöneid súgnak, hogy mi a babádnak a legjobb! Nem másoknak kell megfelelni, hanem a babád boldogsága a fontos! Jó anya vagy, ne aggódj!
Én is tápszerrel etetem 3 hós babámat (sajna nincs semmi tejem, pedig mindent megtettem!), nincs hordozókendőm, babakocsit használok és a kezdetektől külön ágyban alszik és külön szobában. :) Kiegyensúlyozott és vidám baba és Nekem ez a fontos!
Szia!
A nagy "vissza a gyökerekhez" elv (othonszülés, szoptatás 100-rel) mellettt el van felejtve, h az ÖSZTÖN mit számít!!! Ahogy a babád hangjára, nyöszörgésére már elindul atejcsi, az agyadban is megindul egy folyamat, ha TE babádnak mi a jó!! Csakis arra kell hallgatni!! Nekem a nagyobb gyerkőc sosem akart hason aludni, védőnő is azzal jött, h ez nem jó, forgassam, háton is aludjon...Én forgattam, de nem akart csakis háton aludni. Gyorsan eluntam, mondom, mit erőlködjek, így alszik, kész.Mondta anyósom főzzek ilyen olyan teákat, mert hasfájós a gyerek...tudtam,ÉREZTEM nem hasfájós, 1x főztem neki teát, azóta is ott áll a csomag az egyik szekrény leghátsó részében. 4 hónaposan nem volt már hasfájós.....Vannak jó tanácsok amiket meg kell , meg lehet fogadni, de ha a babádnak nem jó, nem "jön be" nektek, ne erőltesd...ilyen egyszerű!:))
Csakis úgy csináld, ahogy nektek jó!
Arról, hogy mennyi tejed van, nem tehetsz. Lehet "varázslatokkal" próbálkozni, de teljesen más szitu, mikor valakinek "ömlik" a tej.
Kisebbikem nekem is most 1 hós. Egyedül babakocsival nem tudok lejutni a harmadikról. Az én védőnőm csak 3 hónapos kortól javasolta a hordozót, mert akkor már tartogatja a fejét, ha már most úgy hordoznám, nem lenne rákényszerítve, hogy igyekezzen tartani. Kendőt meg nem veszek 2 hónapra.
Az meg hogy külön alszik, neki is,nektek is jó szerintem.
Egyébként te meg mindezek ellenkezőjével piszkálhatnád az említett anyukákat ;)
Még annyi, hogy akik beszólongatnak, azok azt nem veszik figyelembe, hogy minden család és gyerek más. Az, ami nekem tökéletesen bevált az lehet, hogy a te gyerekednek nem. Az enyémek pl. hisztérikus rohamot kaptak a kiságytól, mi együtt aludtunk, mint az egerek: aki ahol vackot csinál magának. Nekünk ez jó volt, mindenki aludt éjszaka és amikor eljött az ideje, simán átköltöztek a gyerekszobába. Más gyerek meg ezt nem szereti (a barátnőméknél az egyik csak a kiságyát szerette, nyugtalan volt, ha éjjel odavette magukhoz a barátnőm), náluk a legjobb megoldás a külön szoba és a kiságy volt.
Szóval a családi és a gyerek igényeihez kell kiválasztani a legjobbat. Senkinek nincs a kezében a Bölcsek Köve, az Egyetlen Megoldás, még ha nagyon hirdeti is azt.
Én sem tudtam szoptatni nem volt elég tejem, rám is úgy nézett mindenki mint az ufóra, hogy még borzasztóbban érezzem magam. Már két éves elmúlt a kicsi és még mindig nem hevertem ki ennek köszönhetően, főleg hogy a nagyobbikat sem sikerült.
Ettől függetlenül még nem érzem magam rossz anyának, imádom a gyerekeim. Minden gyerek más és mást igényel, te tudod mi és hogyan jó a gyerekednek.
"Én sem tudtam szoptatni nem volt elég tejem, rám is úgy nézett mindenki mint az ufóra, hogy még borzasztóbban érezzem magam."
Én meg tudtam, mert annyi tejem volt, hogy egy tehenészetet lenyomtam volna hozamban. Nem vagyok az a csengettyűk és sámándob között otthonszülős ősanya tipus, úgy voltam vele, ha már megy, akkor legyen úgy, hogy 6 hónapig csak anyatej, utána meg ameddig sikerül.
Állandóan beszólongattak (főleg az idősebb korosztály élükön a "jajistenemszegénygyerekmitművelsztevele" kórust vezető anyukámmal), hogy miért nem táplálom már hozzá, miért nem percre pontosan 3 óránként eszik, 5 hónaposan miért nem eszik már főzeléket az a "szerencsétlen", mégis meddig akarok szoptatni, majd az iskolából hazaszalad a szünetekben.
Ja, és két szoptatás között teáztatni kellett volna a gyereket, persze jó cukros teával, mert anélkül "gyerekkínzás".
Szóval tök mindegy mit csinálsz, az rossz, én konkrétan gyerekkínzónak voltam titulálva, mert az enyém szopott rendesen és nem kapott se tápszert, se teát.
Ne foglalkozz az ilyen okostojásokkal.
Kisfiam 2 hónaposan már kapott tápszert is,sosem aludtam vele egy ágyban,külön szobája van egyedül alszik el megtanítottam és nem úgy ami a tévhit nem sírt órákat mindössze 5 percet,sosem kötöttem magamra,sokat volt hason,sosem ,sokat volt hintában,nem foglalkoztam vele 24 órában folyamatosan,már egész kicsiként vigyáztak rá a nagyszülők is fel minden hangra,mindig 3 óránként evett,11 hónaposan már megkóstolta a tejet,4 hónaposan hozzátápláltam sőt, 2 étkezést kiváltottam.Imádja a babkocsit,pici kora óta cumival alszik el,és azt kéri ha nyűgös,cumisüvegből ivott.16 hónaposan beadtam bölcsibe mert muszáj volt gyakorlaton vagyok,mert főiskolás vagyok.
Kisfiam egy kiegyensúlyozott,ügyes,értelmes,társaságkedvelő,boldog,kedves,talpraesett kisfiú aki nagyon önálló,tud pohárból inni,kanállal,villával enni,mindent megért,mond szavakat 11 hónapos kora óta megy,imádja a gyerekeket minket,semmi baj nem volt a bölcsibe sem mindenki dicséri,mindenkit szeret, tudja ha baj van anya,apa mindig ott van,ha 20szorra sem érti meg hogy nem szabad akkor bizony egy legyintés megy a popsira vagy a fenekére,rögtön megérti de ez elég ritka, nem hinném hogy bármit rosszul csináltunk volna ami rossz hatással lett volna rá,vagy hátráltatta volna a fejlődését,egészséges 1,5 éves kisfiú.
Tégy úgy ahogy érzed nem szabad másra hallgatni ha csak nem egy tapasztalt családtagod aki olyat mond ami a te véleményeddel egyezik pl nem arra gondolok,hogy azt mondja adj az 5 hónaposnak csilis babot,vagy nem egy orvos aki azért ért hozzá, a könyvekről meg annyit,nem szabad mindent készpénznek venni semmilyen babás témában az ösztönök megsúgják mi helyes,és hogyan csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!