Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még valakinek ilyen rossz...

Van még valakinek ilyen rossz alvó babája?

Figyelt kérdés

Egyszerűen döbbenet, amit az 5 hónapos kislányom művel. Éjjel még csak-csak alszik, rengeteg megszakítással ugyan, de könnyen vissza lehet altatni. Nappal azonban katasztrófa. Ha hajlandó kétszer fél órát aludni, akkor boldog vagyok. Ma egyszer aludt egy szűk órát, aztán elaludt délután is, de 5 perc után felébredt. A legkisebb zajra kipattan a szeme, pedig a 2 éves bátyja mellett aztán igazán nincs néma csendhez szoktatva. A babakocsiban sír, a kendőben már én nem bírom elöl. Van egy háti hordozóm, de annak nem tudom egyedül bekapcsolni az alvócsuklyáját, anélkül meg hátrabicsaklik a feje, ha elalszik.

Mire elérkezik a lefekvés ideje, már üvölt a fáradtságtól. Mégis mit lehetne tenni? Annyira szeretnék segíteni neki az alvásban!

2012. szept. 13. 16:24
 1/7 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

szia, az én fiam is hasonló volt, csak ő éjjel is felkelt 2,5 óránként szopizni... :)

Én vettem neki egy Fischer Price óceán bölcsőt és abban szuperül aludt. Nézegette a zenélő, világítós gömböt, eljátszott a halacskákkal, amit elöl húzogathat és a zenétől bealudt.

Éjjel és nappal is használtam! Pont 5 hónaposan vettem neki használtan a neten, majd el is adtam annyiért, amennyiért én vettem.

Ez zenél, hintázik és alszik benne a gyerkőc! :) Szerintem próbáld ki!

2012. szept. 13. 16:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Bevallom, félek az ilyen zenélő kütyüktől, nem szokik túlságosan hozzá? Hogy amikor kinövi, akkor sem tud máshogyan elaludni?
2012. szept. 13. 16:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem a fiam volt ilyen, szerencsére a szintén 5 hónapos lányom hajlandó 3-4-szer fél órát aludni. :) De van pár módszerem, néha ez vált be, néha az.

Kísérletezz:

- kendőbe felteszed hátra. Ha elalszik, megpróbálod óvatosan letenni (ágyra leülsz, hátradőlsz, finoman leereszted kendőstül).

- végső elkeseredésben kombinálható a hátról leeresztés a babakocsival, azaz a kocsiba teszed le és ringatod

- Ha erre felébred, akkor hagyod hátadon. Amikor nyeklik a feje, óvatosan előredőlsz, olyankor vissza szoktak billenni normál tartásba.

- cicin altatod

kitartást, lesz még rosszabb! :) :)

2012. szept. 13. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekünk is volt hintánk. Én csak életmentőnek hívtam :)

Mikor éreztem, hogy kezdi kinőni, akkor fokozatosan kezdtem el leszoktatni róla, de ott volt még vészesetre.

Nagyon szuper találmány.

De simán felkötheted a hordozót is valahova, és abban is lehet ringatni.

De ha FP hintát veszel, tekintsd befektetésnek, el lehet adni, ahogy az első válaszoló is írta. Újat ne vegyél. :)

2012. szept. 13. 21:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Az enyém is hasonló volt, úgy kellett rászoktatnom hogy aludjon. Én a következőket csináltam: kb 2,5 óra nagyon intenzív játék után bevittem a szobájába, lehúztam a redőnyt megszoptattam és abba ha belealudt beraktam az ágyába. Ha nem aludt be, akkor énekelve ringattam, táncoltam vele stb... Lényeg, hogy nem csak úgy leraktam hogy aludjál, hanem segítettem neki ellazulni (szoptatással, ringatással) és ha esetleg 5 perc után megébredt akkor visszamentem és kezdtem elölről az altatást. Hogy emiatt vagy más miatt de tény hogy szépen beaállt az alvása. Eleinte 3X 40 perc volt majd elég hamar átállt a két alvásra. Ez egy hosszabb (kb 2 óra) és egy rövidebb (40 perc) alvást jelent. Azelőtt ő is csak 20 perceket aludt, azt is a cicimen lógva. Ha valaki akkor azt mondja nekem hogy fél éves korában 2 órát(néha 3-at is) fog aludni napközben egyben tutira nem hiszem el... Hozzáteszem hogy ez csak úgy működik ha ugyanolyan körülményeket teremtek nappal is mint éjszaka (sötét és csend).
2012. szept. 14. 09:55
 6/7 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

szia, nem szokott hozzá a hintához. Én nem fokozatosan szoktattam le róla, hanem amikor már kihízta :) akkor megmondtam, hogy sajnos nincs. Eladom és az árából veszek neki mást. majd vettem, megmutattam neki, hogy ez lett a hinta helyett.

Az alvás utána úgy ment, hogy másfél éves korától aludta át az éjszakát. Ha hajnali 3 körül felkelt, akkor vagy odamentem hozzá és altattam vagy mellém fektettem.

Most 4 éves. Kb. 3 éves kora óta nem engedjük, hogy hajnalban átfeküdjön hozzánk, ha próbálkozik, akkor 5 percre odamegyek hozzá és megbeszéljük, ha még alszik az ágyában egyedül, akkor reggel kicsit odafeküdhet az ágyunkba, mikor fel kell kellni. Így reggelente 5-10 percet felkelést követően még a mi ágyunkban szuszókál. :)

A délutáni alvás mindig problémás volt. Igyekszem kifárasztani és reggel korábban kelteni, ha délutáni alvást szeretnék.

2012. szept. 14. 13:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia. Csatlakoznék én is. Nekünk az éjszakák katasztrofálisak a mai napig, pedig vasárnap lesz egy éves a fiam. Kb 10 hónapos koráig szinte csak a kezemben, cicizésnél aludt el, ha nem , akkor előre féltem...Éjszaka kb éjfélig pár percekre(!!!) aludt el, hajnal 4-től számíthattam csak arra, hogy kb 5-6-ig alszik egyfolytában..nem tudom a mai napig, hogy bírtam én is alvás nélkül. Másfél hónapos koráig majdnem ájulásig ordított esténként, úgy fájt a hasa, éjszaka ""csak"" sírt, hogy foglalkozzak vele. 10 hótól viszont cumisüveg a kezébe,be a kiságyba és maga aludt el este kb fél 8-kor. 9-kor már fent, mire én is ágyba kerülhettem volna...Mindég volt valami oka, fogzás, hasfájás, frontok..állítólag..mára talán eljutottunk oda, hogy 10 alatt van az ébredések száma:-) nálunk is voltak praktikák: citromfű tea, nyugtatós habfürdők, babatej, stb. Semmi nem vált be. Szóval kitartás, előbb-utóbb javulni fog a helyzet:-) ( a lányom pár hónaposan végigaludta az éjszakát, a fogzást észre sem vettük, nem volt hasfájós sem, ennyire különböztek)
2012. szept. 17. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!