Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen az a anya aki ősanyakén...

Milyen az a anya aki ősanyaként személyként nevel gyermeket?

Figyelt kérdés
2012. szept. 19. 17:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is szoktam itt olvasni amikor itt néha le -"ősanyáznak" egyeseket :-D.

Gondolom olyasvalakikre használják ezt,akik mindent az anyaságuknak ,gyermekük érdekeinek rendelnek alá,más szemszögből nem tudnak semmit szemlélni.

Nem feltétlenül egy rossz kategória,különbözőek vagyunk.

2012. szept. 19. 17:13
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm csak nem tudtam pontosan mit takar a kifejezés
2012. szept. 19. 17:14
 3/10 anonim ***** válasza:
67%
Nem feltétlenül a gyerek érdekeinek rendeli alá magát, csak látszólag. Nem fogad el "új" dolgokat, vagy azt ha vki másképpen látja, ragaszkodik a klasszikus értékekhez,pl. szoptatni kötelező, Sudocrem nem jó csak a kamillás tea, borostyán nyaklánc kell isten mentsen BabyPanadolt adni, antibiotikum nem kell még akkor sem, ha a gyereknek már harmadszorra van 40 fok körüli láza stb stb. Tehát tipikusan ősanyák megjelenése várható szoptatás témában, azonnal rárepülnek. Az ősanya csak a szoptatást tartja jónak, aki pl. nem szoptatott, annak a gyereke beteges, kövér és még rossz tanuló is lesz stb. szóval az ilyen beszólások ősanyásak.
2012. szept. 19. 17:20
 4/10 anonim ***** válasza:
68%
Akkor az én anyósom egy ősanya, ha azt veszem alapul amit leírtatok .-DD
2012. szept. 19. 17:27
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Általában az olyan anyukákra mondják, akik mindent a gyermekeiknek rendelnek alá, ráadásul nagyon végletes nevelésben gondolkodnak.

Tehát, nem akar nő, feleség lenni, csak anya, sok esetben nagyon egyszerűen, már-már igénytelenül öltözködik, szinte semmi kozmetikumot nem használ, nem borotválkozik, nincs hajfestés, minden "természetes".

A terhességet és a szülést is "hagyományosan" akarja, kb. mint dédanyáink, az uh felesleges, a doki hülye, a védőnő még hülyébb. A szülés történjen otthon, mindegy, hogy nagy az esély a komplikációra, akkor is. Csak az állami juttatások miatt megy el a kötelező vizsgálatokra.

Mindenből bio: nem használ mosószert, öblítőt, lehetőleg semmilyen kemikáliát, maga süt kenyeret, a cukor méreg, a felvágott szintén, a tej bociknak való.

Nagyon sokáig, már-már erőszakosan szoptat, vallja, hogy majd a gyerek leszokik, ha már érett lesz rá, ha ez 6-7 éves korban történik, akkor addig szoptat. Anyatej mindenáron, a tápszer méreg. Nagyon későn kezdi a hozzátáplálást, csak bio, semmi cukor, semmi édesség, semmi, amiről úgy gondolja, káros.

Ellenzi a védőoltásokat, max. a kötelezőket adatja be, mert ha nem, megbüntetik.

Az intézmények csak rosszak, ezért nem adja be sem bölcsibe, sem oviba a gyereket, csak a kötelező időre. A tv, internet káros.

Általában elvakult, csőlátású, imádja az észosztást, természetesen mindent tud és mindent jobban tud. :)

2012. szept. 19. 17:30
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
MOndom én, hogy az anyóóóóósom!!! :-D
2012. szept. 19. 18:38
 7/10 anonim ***** válasza:
53%
:)
2012. szept. 19. 20:51
 8/10 anonim ***** válasza:
62%

Csak bio dolgokat használok itthon, mosószer-öblítő-tisztítószer mint általam készített. Én sütöm a kenyeret és minden mást, tehát pékségbe nem járok. Csak házi dolgokat eszünk, semmi felvágott. Mangalica töpörtő, kolbász stb.

Nem festem a hajam, a szemem, semmim.

Csinosan öltözök állítólag, sexi nadrág meg ilyenek a férjem szerint, mások is megdícsértek már, de még fülbevalóm sincs pl.

Szoptatás: 2 hónapig szoptattam mindhármat sajnos.

Akkor most ősanya vagyok majdnem?

2012. szept. 19. 21:38
 9/10 anonim ***** válasza:
53%

Hm, hát igen, vékony a határmezsgye a tudatos és az ôsanya között. Szerintem az választja el a kettôt, hogy az ôsanya lónapszemüveges, csak és kizárólag az a jó, ahogy ô tudja, csinálja.

A tudatos információkat gyûjt, nItott mindenféle megoldásra, és ezek között az arany középutat választja. Mármint azt a középutat, ami neki és a családjának járható. Ebbe simán belefer a bio és környezettudatos szemlélet és a házi kenyér.

2012. szept. 19. 21:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Köszi, akkor tudatos vagyok! :-))
2012. szept. 20. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!