6 hetes babám alig alszik éjszaka. Mit csináok rosszul?
Figyelt kérdés
6 hetes kislányom kb.két héttel ezelőttig az esti elalvást követően kb. 5 órát aludt, aztán ez megváltozott, azóta horrorok az éjszakáink. Igény szerint szoptatom, nappak kb. három óránként, este 8 és éjfél között már kb. óránként. Elalszik szopás közben, leteszem, s 20 perc múlva felébred, nyüszít, sír és mellre kéretőzik, ahol aztán komfortszopizik és kért perc múlva visszaalszik. Leteszem, mire visszaaludni, megint kezdjük. A leányzó nem hasfájós, s 300grammokat hízik hetente. Nem tudom, mit rontottam el, de lassan orrabukom a kimerültségtől. Kérlek segítsetek, mivel lassan zombivá válok.
A cicizés megnyugtatja, arra elalaszik mint írod, de ha picit megébred, és nem érzi a cicit, akkor sír hogy kéri!!?
Vegyél 1-2 fajtát! A patikában van no name az pár száz forint, vagy van annyi fél a boltokban, azok 700-2000.
Lehet veszel egyet azt nem fogadja el, de egy más formájút más anyagút igen. Próbálkozni kell, hátha valamelyik féle beválik!
2012. szept. 16. 06:26
2/11 anonim válasza:
Szia!
Honnan tudod hogy nem hasfájós? Ô mondta? Valószínü hogy ëjjel nem büfizteted kellôképpen, ezért ébred,erre rászopizik amivel még nagyobb a baj mert a levegôbuborék ami a pocijában van még lejjebb nyomodik. Az enyémnél néha negyven percet is várni kellett hogy büfizzen csak utána tettem le. Az igény szerinti szoptatással csak az a baj,hogy nem tudod hogy ez e az igénye. Nem veszed észre hogyha van valami baja. Hülyeség ez a komfortszopi,ha a baba evés után húsz percel ébred akkor valami baja van.
2012. szept. 16. 06:29
3/11 anonim válasza:
3 óránként elég etetni, ha evett és sír, akkor nem enni akar megint, hanem baja van.
2012. szept. 16. 08:46
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Persze, hogy baja van, az ölemben meg mellettem szeretne lenni. Nem a hasa fáj, és nem is éhes, ezt ma este kipróbáltam. Ő hamar böfizik amúgy, ez minden evés után mrgtörténik, viszont ha lerakom az ölemből, pár perc múlva felébred. Ma este direkt nem tettem mellre, csak ringattam, meg énekeltem neki, édesen aludt is a karomban, míg le nem tettem. Alig ért a mózeskosárhoz a feneke, már fent is volt megint. valószínűnek tartom, hogy nem tud egyedül aludni. Megkérdeztem egy gyerekpszichológust, aki azt mondta, hogy kicsi még, szokja a kinti világot, alkalmazkodjam 100%-ig az igényeihez.
2012. szept. 16. 22:02
5/11 anonim válasza:
Ha van kitöl kérdezni akkor meg minek itt kérdezed?
2012. szept. 17. 04:34
6/11 anonim válasza:
Ha olyan okos vagy hogy te is tudod minek kérdezni?
2012. szept. 17. 04:35
7/11 A kérdező kommentje:
Azért itt kérdeztem, mert azt gondoltam, hogy segítőkész, gyakorló anyukáktól tudok tanácsot kérni, nem "szakembertől", aki könyvből ad tanácsot, de úgy látom hiba volt.
2012. szept. 17. 07:57
8/11 anonim válasza:
Ne haragudj nem akartalak megbántani!
2012. szept. 18. 11:51
9/11 A kérdező kommentje:
Semmi baj. De tényleg az a baj, hogy hiába tudom, hogy mi okozza ezt aa viselkedést, ha nem tudom rá a megoldást. A pszichológus tanácsával meg nem nagyon tudok mit kezdeni, hisz itt a 8 éves fiam, a férjem, meg a háztartás, nem tehetem meg, hogy a nap 24 órájában csak a babám igényeit elégítem ki.
2012. szept. 18. 12:39
10/11 anonim válasza:
#8-as vagyok
Ha így âll a helyzet akkor lehet hogy senki nem tud segíteni csak az idô.Nekem 5 hónapos a babám és két nappal ezelôtt aludt elôször hat órát egyfolytában. A két nagyobb nagyon hamar átaludta az éjszakát. Nem lehet hogy ringatod és megszokta ? Én így jártam, az anyósom "segített" altatni amikor kissebb volt,most szokik vissza az ágyába és most tanulunk magunktol aludni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!