Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejérzékenység miatt vitt...

Tejérzékenység miatt vitt valaki babát vizsgálatra Debrecenben?

Figyelt kérdés
Úgy tűnik hogy az 1 éves kisfiam tejfehérje allergiás, nem tudom hogyan történik ennek a kivizsgálása..
2009. júl. 31. 08:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi 2 hetesen estünk át rajta. Vérvétel volt, és széklettenyésztés igaz az utóbbit azért csinálták mert véres volt a széklete.

Klinikára mentek?

2009. júl. 31. 08:49
 2/6 A kérdező kommentje:
gondolom igen. Eddig az orvos azt mondta hogy egyértelmű a tejérzékenység, mert gyakorlatilag alig nyelte le a tejpépet ill. túrót máris tele lett kiütéssel. Most meg nem akarja felírni a szójás tápszert. Azt mondta nem lehet a gyereket burokban tartani... Így el kell vinnem szakrendelésre hogy bebizonyítsam hogy tényleg tejérzékeny. Le tudnád írni hogy hogy zajlott? Tényleg előtte tejalapú tápszert kellett adni? És vért vettek vagy csak karcolásos módszerrel (prik teszttel) végezték a vizsgálatot?
2009. júl. 31. 08:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi azonnal megkaptuk a Pregomin gyógyászati tápszert, pedig Ő nem volt kiütéses "csak" véres volt a széklete. Nem értem az orvost miért nem írja ki a speciális tápszert, ha egyértelműnek látja. Lehet kell neki is a szakorvosi papír?.

Nekünk vért vettek, nem volt semmi kaparásos dolog, igaz a fiam akkor 2 hetes volt.

Most voltunk kontrollon (6 hónapos) és most is vért vettek pillanatok alatt. Nem volt benne semmi rémisztő és nem itattak vele semmit.

Bejelentkeztél már? Mert nagyon sokan vannak.

2009. júl. 31. 10:25
 4/6 A kérdező kommentje:
szeptember 15-re kaptam időpontot. Csak arra nem kaptam egyértelmű választ, hogy előtte kell-e adni neki tejterméket, vagy maradjon diétán.
2009. júl. 31. 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Tudom milyen rossz mikor az embert hülyének nézik. Hívd fel őket újra és konkrétan kérdezd meg.

Nekünk is úgy volt hogy januárban véres lett a széklete és márciusra adtak időpontot, na akkor végleg kiakadtam a magyar egészségügytől.

Gondolj bele 2 hetes véres széklet várjunk 2 hónapot.

Na én egy este bevittem az ügyeletre, ott pont kifogtunk egy rendesebb orvost és igaz ott maradtunk a klinikán pár napot de végre történt valami.

Szörnyű milyen a gyerekklinika.Nekem akkora csalódás volt.

2 hetes gyereket 6 órán keresztül váratták az ambulancián és utána még küldtek össze vissza.

A gyerekorvost azért kérdezd meg hogy a szakvéleményre vár és azért nem írja fel.

Egyébként ha bebizonyosodik hogy tejérzékeny, akkor jár neki a magasabb családi pótlék mert tartósan beteg, ezt az igazolást a szakorvos adhatja ki. Illetve mi kaptunk a tápszerre is támogatást , mert jóval drágább mint a sima tápszer.

Egy ismerősöm a Kenézybe jár a tejallergiás gyerekkel, ott állítólag hamarabb adnak időpontot.

2009. júl. 31. 12:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az információkat.
2009. aug. 1. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!