Pelenkázási "hisztikhez" adnátok 1-2 tippet?
fiam 10 hónapos, nagyon eleven és kb. 2 hónapja utálja, ha pelenkázom. ide-oda forog és nagyon erősen rugdos. ha játékot adok a kezébe, már az sem segít, mert alig van valami, amivel le tudnűm foglalni arra a 2 percre. főleg ugye akkor probléma ez, amikor nem szeretném, ha szétkenné a pelus tartalmát a padlón.
mi lehet ennek a hisztinek az oka? nem hinném, hogy okoztam neki valami traumát! :)
Az enyém 15 hónaoos fiú, nálunk kb 3 hónapja kezdődött a harc, pelenkázásnál és öltözésnél is. Erre nincs megoldás, átvészeled, türelemmel, kötelek és leszíjjazás nélkül :-) Nekem az biztos, hogy ha kakis a gyerek csakis a wc-n tudom tisztába rakni, egyébként még a csillár is sz.ros lesz. Gyorsan lekapom róla gatyát zoknit(ha van)lehajtom a klotyó tetjét, ráállítom a gyereket, lehámozom róla a kakispelust, közben már odaészítem persze a nedvestörlőt nagyjából leszedem róla a cuccot, azonnal dobok mindent egy odakészített kukába, amint ezzel megvagyok már emelem is át a csaphoz, ráültetem a csapra a lába kilóg, és lemosom a fenekét, megtörlöm, és még így a kezemben ügyesen be is kenem a fenekét krémmel, ezután kiviszem a nappaliba ráteszem a kanapéra, már nyomom is a kezébe a kislófaszt,repülőt,autót akármit, és villámgyorsan rakom rá a tiszta pelust. Természetesen a gyta felhúzásnál már vonyít, de hát ez van.
Öltözködésre még nincs tervem, azt egyelőre sírva bőgve csináljuk végig.
Sok sikert, türelmet :-)
14 hónapos a lányom, de mostanság megint előjött az nála, hogy "Nem kell pelenka"!
Ez teljesen jó lenne, ha rávenné magát, hogy szobatiszta legyen .. de, mint tudjuk ez baromira nem így működik :DD
Szóval, nekünk a napokban az jött be, hogy a kiságyánál lévő zenélő-forgó macikat bekapcsolom és ő addig nézi, mosolyog és beszél hozzájuk.
De, hogy ez meddig fog még így menni, azt nem tudom!
Mindenesetre mókás, mert nem csak a lábaival és a megmerevítésével kell "harcolnom", hanem a kezével is, mert mindig a puncija körül "matat".
Nálunk nagyon jól bevált, hogy közben keresek reklámot a tv-ben (az mindig lekötötte ebben az időszakban). Ő meredten bámulta a Tv-t, én meg pelenkáztam közben :)
Most 1,5 éves, és már türelmesen elmolyol bármivel addig.
ha szerencsénk van, apa segít lefoglalni. Egyébként kap ilyeneket, hogy távkapcsoló, telefon, cumisüveg, bármi, amit egyébként nem.
Nagydolgot én a fürdőkádban hámozom le róla. Pelus le a kakival, és zuhany. Így esélye nincs szétkenni máshol a cuccot. Aztán néhány kör a lakásban, és rá tudom adni a tiszta pelust. Jó esetben nem pisil közben maga alá :) 1éves.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!