Fiús anyukák! A baba fitymáját hátra kell húzni fürdetéskor?
Szerintem ne bántsd! A húzgálással mikrorepekéseket okozhatsz, az meg fáj és be is gyulladhat.
Ha esetleg le is van tapadva, majd krémmel "feloldják". (Én nem hagynám, hogy erőszakkal hátrahúzzák)
Szia! Pár napja már feltették ezt a kérdést. Itt megtalálod:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Nem tudom, most hogy van, de két éve, mikor a fiam született a védőnő és a gyerekorvos is azt mondta, hogy fürdés után húzzam hátra és olajjal kenjem át. 1 évesen vittük urológiára, mert fitymaszűkülete van, ott azt mondta az orvos, hogy egyáltalán nem szabad húzgálni. Erre elmondtam, mit tanácsolt a gyerekorvos, mire azt a választ kaptam, hogy az a napi egy alkalom oké, de többet ne. 22 hónapos volt, mikor a hártya egy nagy darabon magától felszakadt- ennek "köszönhetően" lett rekordsebességgel szoba-és ágytiszta. A mi orvosunk nem rendelt akkor. Az a doktornő aki megnézte azt mondta, hogy minden pisilés után húzzam vissza, itassam fel a pisit, és kenjem neugranormonnan 4-5 napig. Amúgy meg már 6 hónapos kora óta húzgálni kellett volna naponta többször is, meg nem is jó az olaj, inkább a víz. Voltunk pár hete az urológián kontrollon. Most egy másik doktornő rendelt. A mi esetünkben már a 4. orvos. Kis részen a makk aljánál még le volt tapadva, meg szorult is. Adott rá krémet, amivel 4 hétig kenni kell (ez most pénteken telik le) aztán azt mondta, majd meglátom, hogy vissza kell-e vinni. Amúgy meg húzogassam rendszeresen. Most már ott tartunk, hogy magának húzza hátra, és néhány napja olyan erősen húzta meg, hogy a makk alsó két oldalán felvált a letapadás, szerencsére nem fájt neki. Most már csak az aljánál, középen egy kis részen tapad, de úgy látom, lassan enged az is. Én továbbra is fürdésnél húzom hátra egyszer, meg ő magának 2-3 alkalommal. Aztán fürdés után még egyszer péntekig, hogy be tudjam kenni. Remélem megússzuk a műtétet. Idősebb ismerőseim javasolták, hogy rántsam hátra fürdés közben, de nem akarom, félek, hogy felszakítok valamit, és több kárt csinálnék, mint hasznot. Ez a módszer egyáltalán nem tetszik.
Ne haragudj, hogy hosszú lett, csak azt akartam illusztrálni, hogy szinte minden orvos mást mond.
A mi orvosunk is azt javasolta, hogy húzzuk meg picit a bőrt, nem rángatva, csak amennyit látom, hogy enged, este fürdésnél. Most 19 hónapos, 2 hetes kora óta így van minden este, 18 hós szurinál mondta a dokinéni, hogy egész szép.
Mikor hátra húzom neki a bőrt, soha nem sír, nem ellenkezik, most már mondja is fürdésnél, hogy kuki, kuki és mutatja, hogy azt se felejtsük el. :))
gyerekorvos javaslatára 1 hónapos kora óta óta csináljuk.Mindig csak egy picit,nyilván nem rángatom neki,csak amennyire a bőr engedi.Fürdés közben szoktam csinálni,mivel azt a részt sem árt kitisztítani....
Már a 2 hónapos státuszon azt mondta a doktornő,hogy szépen alakul neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!