Most múlt 6 hónapos a Fiam, nagy baba.4400-el született, most 11 kiló.4 hónapos kora óta kúszik hátra-előre, pár napja megül már, átfordul a hátára, de a hasára nem fordul valamiért. Mivel segíthetném, hogy ezt is gyakorolja?
Azt a betyár!!! Az én 2,5 éves kisfiam most érte el a 11 kilót, és indiántáncot jártam! Nem adtok kölcsön pár dekát? ;)))
Viccet félre téve, nekem egy gyógytornász (Dévény tornával foglalkozik a hölgy) azt mondta, ha valamelyik mozgás kimarad, akkor az segítség a babának, ha az Anyuka gyakorolja vele. Tehát, ha nem fordul hasra, akkor azt a mozgást kell gyakorolni, úgy, hogy Te gördített át a pocakjára. Ezt többször megcsináljátok egy nap, játéknak is kiváló.
azt a mindenit, enyém majd 2 évesen volt ennyi :O
gondolj bele, hogy ez neki azért nagyon sok, nem lehet könnyű megmozdítani ezt a súlyt! mert hátra fordulni igazából lendület, de ahhoz, hogy pocakra forduljon, az egész testsúlyát meg kell emelnie.
baromi ügyes, hogy tud kúszni! enyém csak 5,5 hónapos korában tudott :)
mosolygok még mindig, megkérdezhetem, hogy mit kap enni?
(arra gyanakszom túrbótejed van ;))
Az én fiam is óriásbébi!
Ne aggódj, nagy súlyt kell mozgatniuk és ahhoz azért izom is kell. Az enyém 10 kg volt fél évesen. 4 hónapos korában fordult a hasáról a hátára, de a hátáról a hasára kb fél évesen. A dokink egyáltalán nem látta ezt gondnak, főleg a nagysága miatt. Egyébként a fiam azóta is utál a hátáról megfordulni, pedig már 1 éves elmúlt, ha hanyatt fektetem inkább úgymarad, minthogy megforduljon. na jó ha valamit nagyon akar megfordul, de csak nagy méltatlankodások közepette! :))
Ha meg megszerzi, akkor pláne ne aggódj. nem fekszik, mint egy darab fa, hanem mozog, csak egyszerűen nem mindent úgy csinál, ahogy az a nagykönyvben le van írva.
Egy rokon leányzó pl mászás helyett nagyon muris megoldást talált a helyváltoztatásra. felült az egyik lábával tolta magát a másik kezével meg húzta és a popsiján csúszva közlekedett, míg meg nem tanult járni. :)) És makk egészséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!