Anyatej helyett tápszer kellene?
3 és fél hónapos a kislányom és szinte újszülött korától átalussza az éjszakát, de kb egy hete éjjel is többször kel.
Úgy veszem észre napközben már minden érdekli, forog ide oda, kúszik, nézelődik, beszélget és szerintem kevesebbet eszik napközben. Ha már épphogy nem éhes, néz minden felé és nem eszik többet.
Itthon hagytuk kétszer anyukámra és cumisüvegből megivott 230ml lefejt anyatejet, és bealudt szépen, de van, hogy ciciből csak 70ml-t eszik.
Este 7-kor fürdik, utána eszik és 8 előtt aludni szokott és mostanában kel este 11 körül, majd fél 3 és reggel 6, aztán vagy visszaalszik, vagy nem. :(
Eddig annyira jól aludt, volt, hogy 9 órát egyhuzamban, de az átlag mindig 7-8 megvolt!
Mit csináljak??
Lehet, hogy a cumis üvegből nem kell küzdenie a tejért, abból többet inna és tovább aludna?
Vagy nem elég tápláló a tejem és tápszerrel kéne este kiegészíteni?
De napközben, van, hogy 4-5 órán keresztül nem kér enni és nem is eszik, ha próbálkozom!!??
Próbáltam, víz simi, peluscsere, és altatás nem kell neki éjjel, csak cici, abból is csak kb 10 perc és alszik vissza.
MI a legjobb megoldás? Tapasztalatok??
Szeretném Neki a legjobbat adni, de nehéz így, ha nem vagyok teljesen kipihent.
Az anyatej dolgot sem adnám fel egykönnyen, de ha éjjelre tápszert kapna, azért az még nem tragédia, vagy akkor nappal is azt követel majd??
Igen, én is erre gondoltam, de ismerem már most a kisasszonyt, elég makacs. Ha nem szeretne enni, nem is fog. Képes félhomályban is bambulni másfelé, és nem enni, ha Ő úgy gondolja. Tejes sötétséget meg napközben nem tudok csinálni, meg én sem látnám, hol a szája stb..
Mikor lesz újra jó alvó az ilyen baba, aki korábban 8-9 órákat aludt? Vagy ez már állandó lesz, hogy megszokja éjjel kap cicit és mindig kelni fog?
Még az álometetésre gondoltam, azt sokan jó megoldásnak tartják. :)
További ötleteket, tapasztalatokat várok!! :)
Szerencsére úgy tűnik csak átmeneti időszakról volt szó, hiszen ez csak néhány napig tartott és azóta minden rendben, a kislányom este fél 8 körül evés és fürdés után magától elalszik, vagy néha cicin, majd éjjel 1-2 körül kel enni, de van, hogy kihagyja és csak a következőnél, 4-5 körül ébred. :)
Remélem ezek a nehéz időszakok mindig csak rövid ideig állnak majd fent. :)
Köszönöm a tanácsokat és még bízom benne, hogy sokáig maradunk a tejcsinél. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!