Miért jobb az anyatejgyűjtőben leadott anyatej, mint a tápszer?
Mert még hőkezeléssel is jobb, mint a tápszer. Igen, a dohányzás elvileg nem derül ki, de a tápszer meg teljesen műanyag.
Vajon miért adják a kórházakban a koraszülött és beteg babáknak inkább a leadott tejet, mint tápszert???
Elsőnek: mert olcsóbb.
Én tápszert adtam enyémnek, eszembe nem jutott hogy rizikózzak, ki tudja valóban egészséges-e a nő aki adta, mert MINDENT nem tudnak megvizsgálni, artról nem is beszélve, hogy azt, hogy a nő tiszta kézzel fejt-e, tiszta edénybe, senki a világon nem fogja tudni leellenőrizni! NIncs-e pl. idősebb gyereke aki épp influenzás, bárányhimlős, BÁRMI, és bacis kézzel fogta meg a gyereket, aztán kézmosás nélkül fejt-e, stb. Ezeket ki a fene ellenőrzi le? Senki a világon. Tehát én nem rizikózom.
A "műanyag" tápszerről annyit, hogy ma már a boltokban kapható paradicsom és alma is az.
Igen, azért adják, mert olcsóbb. :)
A kérdés azért született meg a fejemben, mert az én babám születésétől tápszeres, és mindenki azt kérdezgeti, hogy miért nem adok neki gyűjtőből anyatejet. Hát ezért, ráadásul a férjem orvos, és szerinte a hőkezeléssel ugyebár "kárba menő" ellenanyagok híján adott esetben a lefejt anyatej ártalmasabb, mint a tápszer.
Ezek fényében tartom furcsának, hogy bevállalják páran más, idegen nő tejét.
Én nem zárkózom el a tápszertől. Komoly ellenőrzésnek kell megfelelniük a tápszereknek is, úgyhogy inkább az mint egy vadidegen nő teje. Lehet a felfogásom hibás, de csak akkor adnék babámnak anyatejet mástól, ha élet-halál kérdése lenne, vagy max. ismerném az illetőt és tudnám milyen életet él.
A régi tápszerektől sem lett semmi bajunk, pedig anno nem volt ennyi ellenőrzés és szabály, és anyukám szerint kiskoromban az íze is elviselhetetlen volt. Most azért ennyire nem szörnyű a helyzet.
Amúgy mikor babám kórházban volt, tápszert kaptak a babák és nem anyatejet.
Szerintem nem jobb!
Legalábbis én más tejét nem adnám!
hát, én tápszert adtam a lányomnak, és a kórházban is azt adtak.
Én is viszolygok mások lefejt tejétől...max., ha ismerem az illetőt és tudom, h "tiszta"...mint más is írta.
Szóval nem értem ,mért is oly drága a lefejt tej...alig él vele valaki. Én még nem ismertem olyat, aki nem tápszert adott volna a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!