Mit adjak anyatej pótlásaként 11 hónaposomnak az esti szopi után?
Nálunk ez a 21 órai (a nap 5. evése). Úgy tűnik, nem elég neki már a tejem.
Adjak neki tápszert? (Eddig nem kapott.) És miből? A cumisüveget nem ismeri. Itatópohárból is nehezen iszik. Pohárból ügyesen iszik, vizet, de abból is elég keveset fogyaszt.
Vagy valami mást kéne adni? 18.30 körül "tejes" (tejpép, túró, joghurt) ételt kap. Ezután nem tudom, hogy enné meg 9-kor pl. a sinlac-ot.
11 hónaposnak már egy ideje vacsorát is kéne kapnia
valahogy így: 8kor vacsora, rendes, amit ti is esztek, leves, főzelék, egytálétel, kenyér felvágottal, zöldséggel, tejpép esetleg, aztán fürdés és szopi.
sinlac nem kell 11 hónaposnak, rendes ételt adjál neki!
A szopi este már ne teljes étkezés legyen, hanem csak amolyan megnyugtató, naplezáró dolog.
8 körül kapjon főzeléket, kenyeret, felvágottat, laktató ételt. Aztán jöhet a fürdés és lefekvés előtt a szopi.
Nálunk a "tejes" dolgok uzsonnára vagy tízórai jók voltak, de főétkezésnek nem elég.
Akkor leírom a napirendünket, hogy tisztább legyen a kép:
8- reggeli szopi, 12-ebéd: főzelék, 15.30- uzsonna: gyümölcs, 18.30- "tejes" kaja, 21 fürdés, 21.15 körül esti szopi, alvás 22-től 7-ig.
A napirenden (időpontok) nem változtatok. Nálunk ez így alakult ki (baba alakította) és így jó minden családtagnak!
Tehát a kérdés: emellett a napirend mellett mit adnátok neki?
2 foga van. Próbáltam kenyeret adni, de nehezen eszi. A darabosabb ételeket is kiköpi.
hát ez a napirend úgy rossz ahogy van, és ne haragudj érte, de ha már kérdezted, leírtam :)
tökéletes lenne ha 7-8 hónapos lenne, de közben megnőtt, már nem kisbaba és ez így nem jó.
reggeli szopi után legyen reggeli, gyümölcs az délelőtt legyen ne délután, uzsonna legyen a tejes dolog, de a 2 uzsi időből csinálj egyet, és akkor be tudod tenni a rendes vacsorát. ha nem megy a darabos, akkor azt add neki amit ebédre is eszik.
változtatni kell időnként, rendben, hogy a babád alakította és így jó nektek, de most jelezte, hogy már nem jó neki, így kénytelen vagy változtatni, 11 hónaposnak nem fogod tudni tápszerre kiváltani a vacsoráját mert nem az való neki
Szintén ugy ahogy az előző írta.. vagy
reggeli szopi után legyen reggeli ha nem igényli oda iktasd 10 óra körül be a gyümit ( az nem teljes értékű enni való) utána délben ebéd 4 körül uzsi ami legyen a tejes étkezés. és 18:30 körül RENDES VACSI amit TI esztek... utána már elég lesz neki a tejcsid!!!
nem azt kérdeztem, hogy jó-e a napirendünk!!! Mert jó és kész. Tökéletesen illeszkednek hozzá az alvások és kiegyensúlyozott gyerekem van!
oké utolsó, köszi. Ha így teszek, hogy fogja és mikor elhagyni az utolsó szopit?
Ha el a akarod választani akkor a cici helyett adj neki tejitalt.. hogy miből próbáld ki a cumisüveget ha másból nem issza attól nem szokik rá.. az én fiaim is este cumis üvegből ivott iszik és napközbe csak pohár..
ha nem akarod elválasztani akkor azt hagyd meg hidd el ha normális kaját kap ami elteliti és nem déltől csak "nasit" kap akkor jól lakik vagy kellenni fog neki az a kevés tej vagy leszokik magától..
Utolsó voltam...
jah nem a napi rendedet "fikáztuk " csak így nem jó! akkor ne adj gyümit és joghurtot egymás után mint írtam hanem mondjuk ha nem akar enni délelött akkor egyik nap tejes dolog másik nap gyümi uzsira mert mind2 fontos.. vagy gyumis joghurt vagy gyümis tejpép stb.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!