Babával fürdés? Mikortól?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék a babámmal fürdeni,de nem tudom lehetne e már,persze úgy hogy én lezuhanyoznák előtte. 3 hónapos csak,de annyira élvezi a vizet,de abba a kádba nem olyan. Egyedül meg még ugye nem lehetne kádba. Ti mikortól fürödtetek elsőnek babátokkal?
Azért gondolom h elvileg lehetne,hisz babaúszásra is ilyen idősen szokták már vinni.
2012. szept. 7. 13:49
11/12 anonim válasza:
6 hetes kora óta héba-hóba a kislányunkal hol én hol az apukája együtt fürdünk. Már 1 éves. Én mindig úgy csináltam, hogy először kipucoltam a kádat, aztán hideg sterilizálóval is. Még előtte lefürödtem és a tisztításnál én a kádban álltam. Nagyon nagya kádunk és sarokkád szóval belelépés nélkü nem tudom kitisztítani. Aztán mikor kész még 1x mindent átöblítek (magamat is). A férjem ugyan így csinálja... Aztán a másikunk picurt leöltözteti és oda adja a pancsizónak. Én vettem hozzá biztonsági babafürdetőt az elején amit kádban kell használni. Eleinte 5 hós koráig a babakádba fürdött leginkább, újszülőttként ezt a biztonságit is beletettem. Ez egy összecsukható nyugágyra hasonlító valami:D Szóval rá kellett fektetni és az oldala zárt így nem kellett tartani se. A kádállványunk egyben volt pelenkázólappal amit a kádra lehet rátolni amikor már nem fürdik. Így viszont kényelmetlen volt hogy ki kellett ezt belőle venni. Szóval kinőtt a kiskádat és a biztonságit újra elővetem. Akkor is használtam ha együtt fürödtünk. Egy ideig fürdetőkarikában pancsizott mikor ült már ugyan így amikor velünk volt. Mostanában már kimászik belőle így most először van 1 évesen mindenféle ülőkék nélkül VELÜNK. Viszont nyáron kapott felfújhatós medencét. Alá vettem egy ugyan akkora körszőnyeget és egy puha paplant alá tettem. próbáld ki! Na abba sokkal több móka volt. Bemásztam tisztán én is és a kis kezénél fogva előre hátra csúszkáltunk. Imádta és rengeteget nevetett:) Így az alja is puha volt. Sokkal több játékot lehetett benne játszani mint a nagy kádban. Mai napig rettegek attól, hogy egy óvatlan pillanatban ha beveri a fejét akkor gyakorlatilag csak keménybe üti. A medence biztonságosabb volt így a puha aljával. Mostanában viszont fürdeni így 1 évesen nélkülünk nem is nagyon fürdött mivel már feláll a karikából és a nagy kádat sehogy nem érném át, hogy elkapjam ha megindulna... Szerintem ez a higénia dolog ez ahoz képest hogy minket anyáink hogyan fürdettek... nah és hogy nagyanyáink őket... persze sterilizálót nyomtam én is, és kiszálásnál mind a ketten gyors zuhizunk a kicsivel, de ettől még nem rettegek állandóan a baciktól. A saját gyerekem aki a nem épp leghigénikusabb területemből bújt elő és nem éppen a legfrissebb és legillatosabb terméseit takarítom róla le jöjjön az bármilyen nyílásából... sőt! kakilt, pisilt le rengetegszer és nem kaptam agyvérzést a sok baktériumra gondolva, hogy az a bőrömhöz ért. Nem vagyok igénytelen sem, de a saját gyerekemmel meg van az a privátszféra amikor azt tudom mondani, hogy nem undorodok attól amitől normál esetben igen.Soha semmilyen betegsége nem volt pedig rengetegszer pancsiztunk így. Viszont a férjemmel sosem fürödtem együtt!!!:D:D::D:D
12/12 A kérdező kommentje:
Megvolt a fürdés! Szupi volt!!! :))) Persze,nem lesz mindennapos,de hetente egyszer megismételjük! :) Köszönöm mindenkinek a hozzászólását! :)
2012. szept. 9. 16:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!