1év körüli babával hogy telik a napotok?
Mostanában elég nehezen... egyre anyásabb és utál egyedül lenni. Ha viszont mellé ülök és játszok vele, akkor nagyon jól elvan. Nagyon szeret keménylapos képeskönyvet nézegetni és lapozgatni. Mindig elmondom neki, mit hogy hívnak a képen, utána kérem, hogy mutassa meg, amit megnevezek. Ha mondom, hogy keresse meg xy játékát (pl. búgócsiga, maci, béka), általában megteszi, de persze csak a kedvenceivel. Imádja a hifit piszkálni, bekapcsolja és állítgatja a hanghatást :) Nagyon szereti az ajtókat (pl. babakarám ajtaja, játékon lévő kisajtó, szekrényajtó). Akár fél órán keresztül is elvan azzal, hogy kinyitja és bezárja és mondogatja, hogy ki-be. De persze mindezt csak úgy, ha ott vagyok a közelben. Kedvelt foglalatossága még, hogy a játéktároló dobozainak tartalmát egyenként a háta mögé hajítja addig, amíg ki nem ürül a doboz. A játékok dobálásáról sajnos nem tudom leszoktatni, pedig néha elég veszélyes dolgokat csinál :(
Mostanában játszóházba is szoktunk menni, ott kevésbé igényli, hogy a "nyakában legyek". Imádja az új arcokat, mindenkihez odamegy "ismerkedni".
Naponta általában 2x alszik, 1x 1,5-2 órát (Kb. fél 11 és fél 1 között), 1x pedig kb. 1 órát (4 óra után). Este 8-9 között fektetjük le, de van, hogy korábban, mert estére nagyon el tud fáradni. Az egyedül elalvással sajnos vannak nehézségeink, úgyhogy küzdünk rendesen. :(
Reggel ébredés után tápszert kap, majd általában elmegyünk boltba és sétálni, utána 9-10 között szilárd reggelit adok neki. Katonákat szoktam csinálni, utána pedig a kenyér héját is elrágcsálja. Tojáskrémet, tejfölös túrót, padlizsánkrémet, körözöttet, felkockázott tükörtojást és néha szalonnát teszek rá. Általában kap hozzá paradicsomot is. Ebédre (1-2 körül) főtt ételt szoktunk enni, de ha nincs időm főzni és a nagyszülők sem hoznak, akkor bébiételt kap. Nagy sláger a tökfőzelék, a répafőzelék, a csirkepörkölt, a töltött paprika, a raguleves és a húsleves. Heti egyszer hagymás csirkemájat is szoktam neki csinálni. Délután az uzsonna ideje kicsit változó. Ha később ebédelt, akkor csak 2. alvás után kapja meg, ha kicsit korábban, akkor pedig előtte. Sajnos ezt jobban nem tudtam megoldani. Ilyenkor gabonapépet, tejberizspépet, joghurtot, gyümölcsös túródesszertet, gyümölcsöket vagy gyümölcsös bébiételt adok neki. Este fürdés után tápszert kap. Az evések után néha egy kis rágcsálnivalót (pl. puffasztott rizs, babakeksz) is adok neki.
Nagy vonalakban ennyi a napirendünk. Még annyit leírnék, hogy mostanában kezdődött nálunk a "hiszti" korszak. A fiam állandóan próbálgatja a határokat, amire azt mondom hogy nem, vigyorogva újra csinálja. Van egy-két fürdőszobai tárgy, amiket szinte mániákusan imád, és ha ezeket a fürdés/pelenkázás végeztével elveszem tőle, és visszateszem a "lakóhelyükre" akkor óriási tombolás következik. :)
Bocsi, kicsit hosszú lett, de elég általános volt a kérdés :)
15 hónapos lesz 1 hét múlva.
Reggel 7 körül kel. Tejpépet eszik (sztem függő) Felkeltem a nagyot is, reggeli, elmegyünk az oviba. Bolt, stb. 9 körül eszem én, akkor szokott katonákat kapni és vmi zöldségfélét (paradicsom, uborka) Amíg én főzök elvan, meg ha olyan hogy nem kell mellette állnom, akkor játszunk. Délben ebéd, általában azt eszi amit mi, de ha nem, akkor még szokott bébiételt enni. Ebéd után elalszik a cicin, és még megiszik kb 130 ml tápit álmában. Felébred játék, uzsi, majd elmegyünk a tesóért. Kinn szoktunk lenni estig, majd vacsi (katonák szintén, v. ebédmaradék) fürdünk, és kb 9 körül alvás. (szintén cicin, és még ébred min. 2x.) Ja, az uzsonna általában valami tejtermékes dolog és gyümölcs.
15 hós kislány. Meg egy 3 éves fiúcska.
Reggel f8-kor keltem a bátyust (épp 3 éves lett), megy oviba apával, előtte öltözünk készülünk. 9-kor kel a pici, átöltözés és játék a szobában. Én ilyenkor dolgozom 1 órácskát. 10-kor reggeli (rántotta, kenyér felvágottal, főtt tojás, péksüti, amit mi is eszünk apával). Kicsi házimunka, ha főzök épp, akkor ilyenkor teszem, sokszor rendelünk kaját, játék a kertben, dolgozom közben piciket (10-20 perceket haladok a melóval), f1 körül ebéd (amit rendelek vagy főzök, mindent eszik már régen, kb 9hós korától szilárdat eszik csak), 1-f2 megy lefeküdni (1,5-3 órát alszik). Közben ezerrel dolgozom. Ébredés után uzsi (2 körte, pár szem szilva, keksz, túrórudi, ami épp sikerül a gyümölcs mellé, tegnap pl két fügét evett). Uzsi után megyünk a nagyért az oviba, utána bevásárolunk, játszóterezünk néha, sétálunk (nem használ a pici sem babakocsit), majd jövünk haza. Itthon közösen játszanak, én dolgozom még, a vacsit előkészítem vagy rendelem (mikor hogy). 7 körül vacsora, utána mesét néznek, amit előkészítem a fürdéseket, kicsiket dolgozunk. 8-f9-kor megy aludni a pici, fürcsi és kicsi almalé (tejet nem iszik, amióta nem szopizik), a nagy 9-kor fürdik és egyszer csak alvás. Reggel kezdődik minden előröl.
13 hós
reggel f7kor kel, megiszik 300ml tápot, maj 8kor velem is eszik piciket
majd takaírtunk teszünk veszünk, 10kor lemegyünk a játszira, itt tízóraizik, banánt, kiflit ilyesmit, f12 elvagyunk, hazamegyünk ebédelünk dél felé, f1től alvás 3ig, utána uzsi, jogh, gyümi, kfeír, pép ilesmi, majd irány a játszi-.bolt.apa, bevásárlás, menés jövés, 7kor vacsi velünk , majd 8kor fürdés, 300 ml táp, alvás.
Mindennel játszik a mivel nem szabad, ennyi :)
éjszaka egyszer tuti ébred inni, de én is :)
mindent eszik, de ha nem főzök akkor babakaj, mindenevő háálisten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!