Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet ezt tulelni?

Hogy lehet ezt tulelni?

Figyelt kérdés

A babam ällandoan ordit...delutan altalaban alszik es este kb.8 oratol ejjel 1-ig ordit.Hiaba a cumi es a cici,nem lehet megvigasztalni.Tegnap 5 oran keresztül üvöltött ejjel.Ugy erzem nem birom,3 orakat alszok csak es van egy majd 3 evesem is mellette.Segitsegem csak az apuka,ha epp nem dolgozik.Mar minden letezö cseppet es egyebet kiprobaltunk hasfajasra...7 hetes.

Anyukak,akik hasonlo helyzetben vannak,hogyan birjatok?

2012. szept. 6. 14:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ja még annyit, hogy nekem a védőnő tanácsolta, hogy 2 óránál gyakrabban ne szoptassak attól is fájhat a hasa és evés közben is büfiztessek! Hátha ez segít... 9 voltam
2012. szept. 6. 15:33
 12/23 anonim ***** válasza:

Nallunk is volt hasonlo helyzet a csaladban. A pici unokahugom minimum 6 oran keresztul uvoltott. Mi felvaltva hordoztuk. Sokszor anyum ment at es o vigyazott ra 2 orat, neha en mentem at hozzajuk es elvittem setalni a babat vagy athoztuk magunkhoz. Szornyu idoszak volt. Itt a doki altal felirt, gyogyszertari cseppek sem segitettek. Aztan egy vizsgalat soran kiderult, hogy a baba szervezete nem tudja lebontani az anyatejben levo laktozt. Igy tapszert kapott es szerencsere attol megszunt az orditas. Emlekszem, hogy potn ott voltam ekkor mar a 3-dik adag tapszert ette meg azon a napon es letettuk ot az agyra es csak neztunk egymasra, hogy "te jo eg" ez a baba nem sir, le lehet tenni es nem sir. Majdnem sirtunk oromunkbe.

A kisfiam aki par honappal kesobb szuletett o is sirt estenkent de o "csak" kolikas volt. Igy infacol, sokat simiztuk a pocijat de sosem sirt/nyugoskodott masfel-ket oranal tovabb. Ekkor vagy en vagy a ferjem hordoztuk es raztuk a feneket. Nallunk este 7 es 9 kozott jelentkezett mindig. 3 honaposan szinten abbamaradt.

2012. szept. 6. 15:52
 13/23 anonim ***** válasza:

10-es vagyok

Az én kislányom elejétől fogva tápszeres volt.Nincs különbség a tápszeres és az anyatejes baba között.Mind a kettőnek ugyanúgy fájhat a hasa.

2012. szept. 6. 15:58
 14/23 anonim ***** válasza:
87%
Köszi annak a bunkónak aki lepontozott. Csak azért mert én le mertem írni amit más nem. Sajnos van mikor semmi nem használ, és csak túl kell élni. Kívánom soha ne élje át amit én átéltem, de én legalább normális, és toleráns ember tudtam maradni, ami róla nem mondható el.
2012. szept. 6. 15:59
 15/23 A kérdező kommentje:

En nem pontoztam senkit es nagyon is megertem akinek ebben az idöszakban negativ gondolatai tamadnak...bar probalom tartani m,agam,mert muszaly a nagyobb miatt,de nagyon-nagyon nehez igy.Talan türhetöbb lenne az az egezs,ha tudnek aludni.De azon kivül,h ejjel 12-1-ig ordit,meg fel is kel szopizni min.2x.A nagy pedig kimeletlenül jön reggel 7-kor ebreszteni.Nagyon bizom a 3.honapban,h majd nekünk is egycsapasra elmulik...valamiben hinni,talan ez segit tulelni:((.Minden elismeresem ezentul azoknak a szülöknek es testvereknek akik ezt ateltek.

Nagyon szepen köszönöm a valaszokat!

2012. szept. 6. 16:33
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 14-es, tőlem zöld kezet kaptál! Bár az én babám csak ritkán hasfájós, az is sok tud lenni, teljesen megértelek és biztosan sokan vannak még így akik ezeket átélik, de el sem merik mondani senkinek.

A kérdezőnek kitartást kívánok, nagyon sajnálom, bárcsak segíthetnék...!

2012. szept. 6. 16:37
 17/23 anonim ***** válasza:

Ne izgulj nekem a 14 hós fiam ilyen ha jön a foga ha front van és ha telihold van azaz szinte mindig :)

Viszont visszatérva a te problémádra 2 variáció van...

1: homet próbáltad? lycopodium ch 9?

2: nem lehet hogy éhes? mennyiket eszik méred?

( nagyobbik fiamnál azt hittem h fáj a hasa azért sirt aztán elkezdtem mérni mennyiket eszik és hát 1 hónaposan csak 70ml jött a ciciből és neki kevés volt)

2012. szept. 6. 16:43
 18/23 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a hozzászólásokat, és nyilván sok mindent kipróbáltál már, szóval bocs ha ismétlés lesz.

Első körben fektesd hasra. Maradj mellette, simogasd.

Második körben, feküdj le, támaszd meg a fejed, légy kényelmesen, fektesd a melledre a kicsit, nagyon hallkan dúdolj neki, és kezd el ütemesen de gyengéden paskolni a pelenkáját, vagy kezd el fel-le rázogatni a kis fenekét, óvatosan :-)

Talán ez az utóbbi az ami segíthet Neked és neki. Ez hasfájáskor, fogfájáskor, hisztikor, szinte minden alkalommal jó :-)

2012. szept. 6. 16:56
 19/23 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnállak titeket,átérzem ezt a helyzetet,nálunk is igy volt...hónapokon keresztül csak orditott,mindent kipróbáltunk már,vele együtt bőgtem...semmi nem használt,mindig mindenki azt mondta,ó,majd kinövi....ez már az agyamra ment....aztán egy véletlen hasi uh után kiderült,hogy az akkor 3hónapos fiamnak epekövei vannak.Szörnyű volt,szegénykémet nagyon sajnáltam,és olyan bűntudatom volt hogy én meg hányszor szóltam rá hogy miért sir,hagyja már abba,ingerült voltam az állandó sirástól,a tehetetlenségtől,anapi 3 óra alvásotól amik szakaszosak voltak,tehát nem is egybe aludtam 3 órát...stb,pedig szegénynek csak olyan epegörcsei voltak,amit egy felnőtt alig bir ki....most is könnybe lábad a szemem ha visszagondolok erre...ha tudtam volna hamarabb,türelmesebb lettem volna vele,akár 24órán át dédelgetem,masszirozom csak jó legyen neki....nyilván nektek nincs ilyen gond remélhetőleg,csak gondoltam megosztom,mert átérzem milyen lehet.Egyébként a cseresznyemag párnát én is ajánlom,sokat segitett a fiamnak,mikor már gyógyszert is kapott az epekövére.
2012. szept. 6. 17:15
 20/23 anonim ***** válasza:

Papaverines oldatot próbáltátok már? Nekünk ez segített valamennyit.Mi is kipróbáltunk ilyen Infacol, espumisan és társait.Annyit értek, mint halottnak a csók.Amikor a papaverines oldatot kapta akkor is sírt minden nap, de legalább nem egész nap :( Mi is vittük ügyeletre is, mert annyira belelovalta magát már, hogy majdnem megfulladt!Én is megértem a 14es válaszolót.Gondolom egy olyan pontozta le akinek fingja sincs erről a dologról.Szóval visszatérve a papaverines oldatra ez görcsoldó gyógyszer.Fel kell íratni receptre a gyerekorvossal.Próbáljátok ki.

Kitartást kívánok Nektek!

2012. szept. 6. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!