Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha olyan kicsi a szoba, hogy...

Ha olyan kicsi a szoba, hogy nem fér el egy kiságy, akkor alhat mellettünk/köztünk a baba?

Figyelt kérdés

Nincs külön szoba a kisbabánknak, velünk lesz (majd), de nem fér el a kiságy sehogy sem. Az elején még oké hogy mellettünk van, de mi lesz később? Nővérem 2 éves lánya csak velük egy ágyban alszik el, nem hajlandó saját ágyban aludni, én ezt nem akarom a saját gyerekünkkel.

Sajnos még évek, mire kész lesz a szobája. Mondjuk van még egy szoba, de az anyósomé és oda nem tehetjük, mert néha szokott nálunk aludni és bármikor haza költözhet (mondjuk sztem soha) és hát mégis az ő szobája és ez a kifogás h nem lehet a gyerekünk szobája.

2012. szept. 5. 08:38
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Az anyós szobája esetleg nem nagyobb mint a tietek, mert ha igen akkor cseréljetek szobát, és a nagyobb szobába befér a kiságy is. Vagy nem tudom, milyen bútor van a ti szobátokban,van szekrény? Mert ha igen akkor én azt raknám ki a szobából. Nektek egy ágy plusz a kiságy se fér be? Csak azért mert az együtt alvás szerintem babafüggő is. Az é fiam pl soha nem tudott velünk egy ágyban aludni, pedig próbáltam még az elején, hogy éjjel ne keljen kimásznom az ágyból szoptatni, de ő nem tudott köztünk aludni.
2012. szept. 5. 09:09
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Anyós szokott néha ott aludni nálatok a "szobájában"? Mert ha nem, szerintem nyugodtan csempésszétek oda be a bébit,aztán ha akar vmit,(gondolom azért előtte szól,hogy érkezik),akkor még mindig tudtok majd keresni vmi megoldást,de addig legalább meg van oldva :-)
2012. szept. 5. 09:12
 13/29 anonim ***** válasza:
Ha van még egy nagyobb szoba, amiben ráadásul nincs állandó "lakó", akkor nem értem, hogy nem merül fel valakiben, hogy abba tegye a babát, vagy megcserélje a szobákat. Ebben az esetben együtt alvás ellenes vagyok, amikor józan ésszel megoldható a dolog.
2012. szept. 5. 09:13
 14/29 A kérdező kommentje:
Nincs mit tenni, nem adja a szobáját, csere sincs :( Pedig ott elférne a babaágy. Nem szokott sűrűn itt aludni, csak elvétve, évi 3-4x és bejelentés nélkül jön, persze nem baj, nem kell engedélyt kérnie, de szólhatna..
2012. szept. 5. 09:41
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

És ha bérelnétek inkább egy másfél szobás lakást, vagy egy kis házat?

Tudom, pénz... de ti is jobban elférnétek, és az anyóstól sem függenétek...

Az, hogy néha köztetek alszik a kicsi, az OK... de akkor is kell, hogy legyen saját kis birodalma. Amikor meg elkezd mászni/menni, még jobban...

2012. szept. 5. 09:48
 16/29 anonim ***** válasza:
34%
Nem értem miért ekkora baj, ha veletek aludna a baba. Ez a természetes, 9 hónapig ott volt a pocakodban, szüksége van a te közelségedre, ez a természetes igénye. És hidd el, nem azon múlik, hogy 2-3 évesen átmászik hozzád az ágyba, hogy veled aludt-e babakorában vagy sem. Sőt ismerősi körben inkább azt látom, hogy azok a gyerekek, akiket babaként külön altattak jóval többször kéredzkednek át a szüleikhez aludni. Akik meg a szülők közt aludtak kicsiként, és akkor kerültek külön ágyba, amikor tényleg MEGÉRTEK rá, azok sokkal jobb alvók.
2012. szept. 5. 11:01
 17/29 anonim ***** válasza:

16-os:

És a házaséletet hogy oldják meg? Két éven keresztül a konyhában a matracon? Hisz így arra sincs lehetőségük, hogy legalább 1-2 órára átrakják az ágyába picit...

Vagy csak olyankor, amikor egy családtag el tudja vinni?

Ismerek néhány családot, ahol hasonló okok miatt ment tönkre a házasság...

A gyerek szempontjai meg... Igazad van, a gyereknek semmi baja nem lesz tőle, anno én is többször odavettem magamhoz... sokan mondták, hogy csak lángvágóval tudom majd elválasztani később, nem jött be, ahogy elért egy kort, gond nélkül ment a saját szobájába. De amikor elkezd mászni, járkálni, hol fog játszani? Tudom, elég egy saját kis sarok... de itt ha egy kiságy nem fér el, akkor saját kis játszóbirodalma sem lehet. :(

2012. szept. 5. 11:24
 18/29 anonim ***** válasza:

én megkérném h adja nekünk a nagyobb szobát,mert nem fér el a gyerek. vagy h engedje h nappalinak rendezzétek be a szobáját, a kissebb meg gyerekszoba. ha mégis jönne,legyen neki egy heverője valamelyik szobában

de én inkább elmennék albérletbe,és ne is haragudj,de így vállalni gyereket? h nem fér el az ágya? és miért nem fér el? nem lehet megválni egy másik bútortól?

2012. szept. 5. 11:37
 19/29 anonim ***** válasza:
48%
az együtt alvás gáz,és ha így nézem a dolgot akkor ezek szerint a babának SEMMI helye nincs,se mászni,se játszani,ez nagyon egészségtelen!!! azonnal el kellene költöznötök!
2012. szept. 5. 11:39
 20/29 anonim ***** válasza:
galériaágy? alatta lenne a picinek is helye. bár én akkor is költöznék inkább
2012. szept. 5. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!