Ti rábíznátok maximum egy fél órára a 4 hónapos babátokat a 9 éves nagytesóra, amíg elmentek a középsőért az oviba?
Figyelt kérdés
Megfordult a fejemben,hogy ha esetleg alszik és két etetés között vagyok,itthagynám rá.De azért bennem van a félsz is,hogy mi van,ha nagyon sírna,vagy valami.Hát nem tudom.....2012. szept. 3. 12:50
11/13 anonim válasza:
Kedves Utolsó én is Veled értek egyet,mármint abban,hogy az első válaszoló írta,hogy még a 9 évest se hagyná otthon,szerintem ez túlzás. Én első osztályos koromtól fogva rá voltam kényszerülve a szüleim munkája miatt,hogy egyedül járjak haza az iskolából,és egyedül is voltam otthon,amíg haza nem értek a szüleim. 14 évesen pedig mivel a mamám kórházba került minden nap iskola után én vigyáztam délután 13órától este 19óráig a 6 hónapos kistesómra. Etettem,altattam,játszottam vele,énekeltem neki,tisztába tettem. Persze nyilván annak is igaza van,hogy minden gyerek más,és a kérdező tudja csak eldönteni,hogy érett-e annyira a nagytesó,hogy rá lehessen bízni a babát. Lehet,hogy én a saját gyerekemet(most még nagyon pici) majd nem merem egyedül hagyni,én csak annyit tudok mondani,hogy én 7éves koromtól kezdve egyedül voltam minden nap.
12/13 anonim válasza:
9-es vagyok!Erre csak tényleg azt lehet mondani,hogy gyerek és gyerek között is óriási a különbség!Én leírtam a tapasztalatom barátnőm 12éves fiával/fiáról,viszont azt is aláírom,hogy biztos van olyan 9-10-11-12 stb. éves gyerek is,aki sokkal komolyabb,és megbízhatóbb!Csak ha mégis baj történik,a szülőt igenis előveszik,hogy a picit miért bízta kiskorúra!
13/13 anonim válasza:
Ja, utolsó vagyok! Unokatesómék panelba laktak, amikor gyerekek voltak! Nagyobbik unokatesóm 11 volt, kisebbik 8! Az anyukájuk lement a boltba, kb. 20 percre hagyta őket magukra, amikre ment haza, meg égett a konyha függöny! Játszottak a gyufával, és felgyulladt a konyha függöny! Pedig már nem kis gyerekek voltak! Ennek ellenére minket simán otthon hagyhattak (mi lányok vagyunk tesómmal, unokatesómék fiúk, és majdnem egy idősek vagyunk) a szüleim, még ha egy nagyobb bevásárlásra mentek is a városba, ami 15 km tőlünk! Velünk soha nem volt semmi gond! Sőt, volt olyan, hogy apu dolgozott, anyu elment bevásárolni, amire anyu haza jött, mi össze takarítottunk nővéremmel! Úgyhogy igenis van olyan akár 9 éves is, akit ha ismer a szülő, nem meri otthon hagyni! És van olyan is, akit simán otthon lehet! Úgyhogy mint minden másban, ebben sem lehet általánosítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!