Maximum mennyi ideig tart míg kibújik egy fogacska? És
végig gyakran kakilnak, vagy híg a székletük ilyenkor?
Van olyan fog ami két hét alatt jön ki, van ami pár nap alatt.
Nem vagyok benne biztos, hogy a fogacskája miatt kakil. Lehet, hogy ez sok front zavarja meg az emésztését. Nálunk legalábbis így szokott lenni, és a doki is azt mondta, hogy a frontok hatással vannak emésztésükre.
Egy érdekesség, hogy a szemfogak már min. fél évvel a kibújásuk előtt be vannak "gyulladva", úgy néznek ki mintha már holnap ki akarnának bújni.
2012. ápr. 15. 17:12
Szia! Már találkoztunk az egyik joghurtos kérdésednél! :D Az én lányom is már szintén kb.10 napja rengeteget kakil, sőt mostmár mondhatni hogy hasmenéses is. Eleinte csak 1-2 hígabb volt, most megfordult az arány.Ma 6-szor kakilt, abból 1 volt normális. Már azon vagyok, hogy elviszem dokihoz holnap, lehet nem is a foga?! Amúgy az ínye duzzadt, egyfolytában rág...
2012. ápr. 15. 21:55
3/15 A kérdező kommentje:
Szerintem az én lányom fogzik, mert a nyáltermelése is sokkal erőteljesebb lett. Mi pont holnap megyünk tanácsadásra (ha nem esik az eső), megmutatom majd a dokinak, bár semmit nem ér, nem valami jó doki :S
Szia! Na, elmentünk dokihoz. Ott van a fogacska, de ki tudja mikor tör át?!?! Viszont a doktornéni azt mondta, ez a sok kaki nem attól van. (nem tudom, nektek mennyi,nekünk most hétvégén volt 6-7 kaki is egy nap) Lehet hígabb széklet, meg valamivel több is, de ez már sok, azt mondta. Normaflort kell innia, meg diétázni (amit egy hete csinálunk a védőnő tanácsára és semmit sem ér), aztán szerdán kell visszamenni. Lehet, hogy valami baci vagy vírus. Ha nem javul szerdáig, akkor székletmintavétel lesz. Remélem, nálatok csak a fogacska a ludas! (Amúgy az én lányom szerintem fogyott is, tegnap mértem és annyi a súlya, mint a legutóbbi tanácsadáson 3 hete, 7,2 kg. Nem szeretném, ha tovább fogyna...) Szép napot Nektek!!!!!
2012. ápr. 16. 10:44
5/15 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál! Nálunk kb 4 szokott lenni egy nap alatt, de az eddigi 1hez képest ez elég sok. Meg puhább, de azért még nem híg. És mi az, hogy diétáznia kell? Mit nem ehet?
A 4 az még belefér, amíg nem teljesen híg az összes. Úgyhogy szerintem ne izgulj. Ha netán rosszabbra fordulna (több lenne, vagy mind nagyon híggá válna, zöldes,nyálkás lenne), akkor keresd fel a védőnőt vagy a dokit.
Alma,banán,rizs,krumpli,répa,keksz...ezeket esszük már egy hete, de ez sem segít. :( Ja meg sok folyadék!!!
Amúgy fogzáskor sajnos hajlamosak elkapni fertőzéseket.
Szép estét! Kitartás. :)
2012. ápr. 16. 20:02
Második (és a többi) vagyok! Látom a fogacskánk hegyét? A kaki is kezd helyreállni. Már nincs hasmenése. És kevesebb is, ma "csak" 3 volt. :) Ti hogy álltok?
2012. ápr. 18. 18:16
2012. ápr. 18. 18:17
9/15 A kérdező kommentje:
Mi nem tudtunk tanácsadásra menni, mert esett az eső, így talán majd jövőhéten. Én is mintha látnék egy csíkocskát, de ugye biztos csak akkor lehetek, ha áttöri végre. Kaki ugyanannyi, 2 és 4 között naponta. Nagyon várom már, hogy legyen belőle valami! :)
10/15 A kérdező kommentje:
Végre megrepedt az ínye! Remélem most már vége lesz a fájdalmas időszaknak...
Kapcsolódó kérdések: