Mennyi az a mennyiség teába amit max adni lehet a babának per adag és per nap? Vagy nincs maximum? 7 hetes kisfiú anyukája
7 hetesnek a mennyiség egyenlö a nullával, ha csak nem hasfájásra adod, de akkor is meg 1-2 deci szerintem.
Mindenképpen cukor mentes legyen.
7 hetesnek vagy anyatejre vagy tápszrre van szüksége másra nem. A hasfájosok kaphatnak 1-2 deci teát, de ha 1 deci nem használ akkor 3 sem.
Szia,
határidőnaplóm szerint, kislányom 7 hetesen a tápszer után mindig vizet ivott, ennek a napi mennyisége 2 deci körül volt.
Védőnő ajánlotta a vizet, mert sokszor akkor is enni akart, ha csak meg akarta nyugtatni magát, nem cumizott! A vízzel itatás nálunk bevált!
6 hónapos kislány Anyukája
Bocs a vizes példámért, de nálunk a doki, a védőnő mindenki ellenzi a teát, még a hasfájás ellenit is. Eleinte nem értettem a dolgot, idegesített, mai napig nem értem, hogy egy édeskömény teát miért nem próbálhattam ki a babámnál, de ma már nem érdekel.
Cukros teát semmiképp ne adj neki.
5.vagyok
Kedves utolsó!
"30 évvel ezelőtt javasolták a védőnők a teát 4 hós kortól.Inkább vízzel kínáld ne cukros teával."
2éves a lányom!Nem 30 évvel ezelőtt szültem.És igen a védőnő javasolta a cukros teát.Mi baja lesz attól a gyereknek ha a teába tesz valaki cukrot?Semmi! Az én 2 éves lányomnak sincs semmi baja.Ez csak a mai trendi gyereknevelés hogy nem lehet cukrot tenni a teába.
hasfájásra pár kanálka köményteát javasolnak, de a védőnőm szerint amennyit elhajt annyit csinál is, a neten is olvastam olyat hogy a köménytartalmú tejszaporító teától/amit anya iszik/ puffadhat a baba, hát nem tudom, én nem adok neki csak vizet a nagy melegekben.
cukrosat azért nem, mert rászokik és nem azért kér majd inni,mert szomjas hanem az íze miatt és ha majd jön a fogacskája a cukros cumiban fog "ázni"
Felnőttként sem a cukros üdítők oltják a szomjat, hanem a sima víz.
5.vagyok
Igen lehet hogy valamelyik gyerek rászokik a cukros dolgokra de nem mindegyik!Ne általánosítsunk.Mert például én adtam teát a kislányomnak meg is cukroztam.Mégse itta deciszámra.Most meg már egy jó ideje meg se issza se a teát se a gyümölcsleveket.Csak a vizet.Akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!