Őszintén! Csaptál már rá 1 éven felüli babád kezére, mert rosszat csinált, jelzés értékkel?
18: "2 éves, még nem csaptam rá, mégis megtanulta, hogy nem piszkálja konnektort, megáll az út szélén, nem eszik meg apró tárgyakat..."
Persze, mert minden gyerek más. A barátnőm nagyobb lányának ennyi idősen annyit kellett mondani kedvesen, hogy a jó kislányok az anyukájuk mellett maradnak, és a gyerek nem mozdult mellőle. Kézre és popsira csapás nélkül is megértett mindent.
A második gyereke meg tett magasról arra, hogy mit csinálnak a jó kislányok, és addig feszítette a húrt, amíg csattant a kezecskéjén vagy a popsiján.
Nekem a nagyobb gyerekem nem volt piskóta, de egyben maximálisan megbízható volt, az a közlekedés. Pici korától kezdve ahogy járni tudott példamutatóan viselkedett amikor közlekedtünk (és azért Budapest nem túl babakocsi és "mamabarát"), nálunk nem volt kérdés, hogy zebrán átmenetelnél fogja-e a kezem vagy leszáll-e a kismotorról.
Azt hittem én aztán tudok gyereket nevelni, és fel sem merült bennem, hogy az akkor babakocsiban ülő kicsi majd átírja a gyereknevelésről vallott nézeteimet. Hiszen ugyanazok a szabályok voltak rá is érvényesek, sőt látta maga előtt a jó példát, mégis szerencse, hogy nem történt semmi tragédia.
A kicsi olyan brutál zebra közepére időzített földön fetrengős megahisztiket produkált, hogy csak lestem és reménykedtem, hogy nem vált addig a lámpa és nem ragadunk a száguldó autók között. Egy sétától már idegbajt kaptam, mert minden úttest előtt ment a vita, hogy leszáll-e a motorról, ha igen akkor ő nem hozhatja és megfogja a kezemet. A naggyal ilyen sosem volt, első motoros sétánk alkalmával mondtam, hogy mociról le, anyu hozza te pedig fogod a kezem, és úgy is történt.
igen, minden gyerek más.
a kisfiamra elég hangosabban rászólni és azonnal teszi amit kérek tőle. ő 6éves lesz és nem kellett csak igazán néha fegyelmezni.
a kicsi, egy istencsapás :) ő csak a nem szót ismeri (2,5éves), bármit teszek tojik rá. sokszor mondtam már, 3rossz fiúra simán elcserélném a hercegnőt (néha) :) a hiszti ellen az arcul loccsantás az egyetlen fegyver, ha rákezdi már elég megkérdezni, hogy megyünk a fürdőszobába?
27:"mi 8 évet vártunk, hogy megszülessen a kisfiúnk.."
Jó, de nevelni ettől függetlenül kell.
Apámnak szoktam mondani aki kiakad, ha rászólok a rendetlenkedő gyerekeimre, hogy nekünk persze a kis csillagocskáink, az életünk értelmei, de más csak két irritálóan neveletlen kölyköt lát. Meg kell tanulniuk a társas viselkedés szabályait, mert más nem lesz velük elnéző, és ha nem tudnak viselkedni, akkor kiközösíthetik őket, nem fognak velük játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!