Tej bevezetése? Kisfiam 1 éves lesz a hónapban, lassan lassan eljön a tej bevezetése. Tejen, tejszínen még nem estünk túl. De megmondom őszintén nem is tudom hogyan kezdjek hozzá. (? )
Egyszerűen csak adjak neki egy pohár tejet? Ha nincs baja akkor már ne is kapjon többé tápszert? És ha van baja? Mit kell figyelni? Egyáltalán lehet baja, hisz semmitől (túró, tejföl) nem volt kiütéses. Bár tejfölt direkt még nem evett, csak ha kajába volt elvétve.
Hogy kell ezt csinálni anyukák? :-)
És milyen tejet? Nálunk lehet kapni házit, idehozzák házhoz, de csak heti 2 alkalommal, az nem savanyodik meg hamar? És ha esetleg elkezdem neki a házi tehén tejet adni azt vizzel? És ha esetleg utána mégis inkább boltit adnék azt lehet? :-)
Ezer kérdés merült fel bennem...jajnekem.
Nem olyan bonyolult ez, nyomj a kezébe egy pohár tejet. ha házi akkor forralva (nem kell vizezni,minek?) ha bolti akkor mehet hidegen is.
Ma már az orvosk többsége 9 hónapos kortól ajánlja a tejet, mert amióta kitolták 12 hónapos korra azóta több a tejallergiás. Ezzel is az lesz mint a gluténnal. Azt is először tiltották 1 éves kor alatt, most kötelező 6 hónaposan.
tehát adj neki egy pohár tejet.
(a tejallergia nem kiütés, hanem hasmenés formájában jelentkezik)
Hú de jó gyorsan válaszoltál. Köszi!
Hát igen...én túl dramatizálom ,mert úton útfélen ezt kapja az ember : Ne adj tejet! Jaj mi lesz! Allergiás lesz! Nem szabad csak úúúgy adni neki, óvatosan kell! stb.. én meg már hülyére gondolkodom az agyam, hogy miként is csináljam.
Na de akkor ha issza a tejet már ne adjak tápszert, vagy inkább ezt jobb volna védőnővel egyeztetni? (bár ő még azt mondja, ohgy inkább másfél évig ne adjak neki tejet:/)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!