Őszintén! Ültettétek a babátokat még mielőtt magától felült volna? Etetőszék, babakocsi stb.
Nem!
Jártunk Dévényre és a terapeuta is mondta,hogy idő előtt nem szabad.
Csak amit magától csinál!
Én 7 hónaposan beraktam a fiam az ikeás etetőszékbe, ki volt párnázva. (ez ilyen hozzávaló párna)
Addig a hordozóban evett.
Ülni magától 8 hónaposan kezdett.
(egyébként 5 hósan kúszott, 7 hónaposan kapaszkodva állt, 8 hónaposan mászott és ült, 11 hónaposan indult el egyedül. Most két éves, egészséges kisfiú)
Az én kislányom lassan 8 hónapos lesz és még ő sem ül fel magától, ettől eltekintve muszáj ennie, amit fekvő helyzetben nem lehet. Ezért muszáj ültetnem -hordozóban vagy pihenőszékben eszik- de nem 90 fokos szögben. Amikor ölbe veszem akkor is félig ülő pozicióba ültetem, hogy lásson is valamit, arra viszont vigyázok, hogy ne derékszögben üljön és a háta meg legyen (pl. a hasamnak) támasztva. Így is max. 10 percig hagyom. Szerintem ennyi még belefér, amivel még nem ártok a gerincének.
Babakocsiban is ha ébren van feljebb állítom 1-2 fokkal a fekvőrészt (ami még nagyon távol áll a 90 foktól), de azért lát valamit kifele.
Ültetni, a szó szoros értelmében, úgy hogy pl. leültetem a játszószőnyegére és körbe rakom játékokkal, nem csináltam soha és nem is fogom. Kivárom amíg magától csinálja, ami lehet hogy még beletelik 1-2 hónapba.
Igen, úgy értem a felülést, hogy magától csinálja, nem te rakod a popójára.
A minap kérdezte a védőnőm, hogy ül-e már a lányom (9 hónapos) én meg mondtam, hogy nem. Erre meg mondta, hogy akkor kezdjem el ültetni, támasszam ki és társai. Meglepődtem (fiatal amúgy) és elgondolkoztam, hogy vajon hány anyuka ülteti a babáját akkor amikor még nem ült fel egyedül.
7.es vagyok.
Szerintem van egy jó pár anyuka, aki ülteti a babáját, még mielőtt felülne a pici magától. Nem feltétlenül lesz mindegyik babának iskoláskorára gerincferdülése, de így nagyobb az esély rá. Én sok helyen azt olvastam, hogy azért sem jó a babát ültetni (még mielőtt felülne ő magától), mert ezzel úgymond "lelassul a mozgásfejlődése". Ezt úgy értem, hogy ha ülve lát mindent, így nem kap ösztönzést a kúszásra-mászásra. Az én lányom sem sieti el a dolgokat, még csak gurul a szoba egyik sarkától a másikig. Nem tudom milyen védőnőd van, de az én sógornőm (aki védőnő), nem tanácsolt nekem ilyet, sőt a saját védőnőm sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!