Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti rábíznátok a nagyszülőkre?

Ti rábíznátok a nagyszülőkre?

Figyelt kérdés

Van egy 9 hónapos és egy 3 éves kislányom. Mióta ők megszülettek 2 napnál többet nem voltam/voltunk külön tőlük. Én álltalábna a nap 24 órájában velük vagyok. Ők a legfontosabbak,de már néha úgy érzem,hogy bekattanok. Férjemre és rám is ráférne már egy kis kikapcsolódás kettesben. Elmennénk Egyiptomba,Londonba vagy valahova külföldre kettesben 1 hétre. Már mindketten aludtak a nagyinál,de eddig csak 1-1 éjszakát. A nagyobbik nem is hiányolt minket,de a kicsi néha sirdogált elalvás előtt. Ti itthon mernétek hagyni őket így? Nem lehetne valahogy "odaszoktatni" a pindurkát is,hogy nyugiban elmaradjon?

Előre is köszönöm a válaszokat. :)

2012. szept. 1. 02:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%

Erre csak te tudhatod a választ, te ismered a gyerekeidet.

Nekem 6 hónapos babám van, még sosem volt tőlem távol pár óránál tovább, 1 éves koráig nem hiszem, hogy éjszakára rábíznám a nagyszülőkre.

Én azt tanácsolom, hogy várj még pár hónapot, és utána talán már nyugodt szívvel lehet otthagyni a nagyszülőknél néhány napra.

Ez a baj a kis korkülönbséggel, az anyuka besokall, mert évekig babákat kell pesztrálni, és ahelyett, hogy kiélvezné ezt a csodás időszakot, csak szenved és vergődik benne. A következővel mi biztos várunk 4-5 évet, eddig mindenhol azt láttam a környezetemben, hogy a kis korkülönbséget az egész család megsínyli, elsősorban a gyerekek.

2012. szept. 1. 03:31
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. :)

Szerintem a legjobb döntés volt,hogy 2 év a korkülönbség. A nagy még nincs teljesen 3 éves...2 éves és 9 hónapos. Már most is jól "elvannak" együtt és később még jobb lesz. Tudnak együtt játszani,kb egyforma dolgok fogják őket érdekelni,stb. :)) Bár a 3.-at mi is úgy tervezzük,hogy amikor ők már nagyok lesznek. 8-9 évesek.

Engem ez nem visel meg,de szerintem az is elfárad akinek csak 1 gyereke van. Meg 24 éves vagyok. Viszonylag fiatal sokak szerint azért akarok egy kikapcsolódni. De nyugtassatok meg,hogy más anyukák is vannak akikre ráférne pár nap pihi. :D

2012. szept. 1. 04:14
 3/15 anonim ***** válasza:
70%
En meg nem vagyok Anyuka, de nem tartom jo otletnek, hogy rogton ilyen messzire es hosszu idore menjetek. Ugy gondolom, hogy az termeszetes, hogy vagysz a kikapcsolodasra, de ilyenkor az szokott lenni, hogy ugyis a gyerek(ek) korul forog a szulok agya, igy nem is tudnak igazan egymassal foglalkozni. Szoval az is a kerdes, hogy Ti kibirnatok- e nelkuluk egy hetet? Nem lenne jobb 2 hosszu hetvege pl?
2012. szept. 1. 04:35
 4/15 A kérdező kommentje:
Szerintem én biztos nehezebben birnám,mint ők. Ma este is a mamánál vannak,mi vacsorázni voltunk. És itt ülök egész éjszaka a gép előtt nem bírok aludni,vacsi közben is fél óránként írtam az sms-eket. Most az az ötlet ugrott be,hogy elutazunk 4esben és jönnek velünk szüleim is. Mégis együtt vagyunk,nem izgulom magam halálra,gyerekeknek is bármikor ott vagyok,de alapvetően a mamáék vigyáznak rájuk. :)
2012. szept. 1. 05:05
 5/15 anonim ***** válasza:
76%
pedig már rátok férne egy kis kikapcsolódás
2012. szept. 1. 05:49
 6/15 anonim ***** válasza:
az nem lesz neked pihenés.úgyis téged nyúznának.és ha elmennétek egy hosszú hétvégére itt magyarban?
2012. szept. 1. 06:06
 7/15 anonim ***** válasza:
9 hónapost nem bíznék a nagyszülőkre egy hétre. De az én gyerekemet annyi idősen nem is lehetett.
2012. szept. 1. 06:17
 8/15 anonim ***** válasza:
Egy 9 hónapost semmiképp. Maximum egy éjszakára, ha nem szoptatod. Egyiptom, London meglesz még pár év múlva is, addigra a kicsi is jobban el fogja viselni a hiányodat.
2012. szept. 1. 07:06
 9/15 anonim ***** válasza:

Mi idén 2 éves gyerekkel léptük meg először ezt - 3 éjszakát aludt nélkülünk a nagyival, akivel egyébként is napi szinten találkozik. Jól bírta - pláne a elkényeztetést -, de azóta is emlegeti, ha repülőt lát, hogy "Anya pápá, Apa pápá". Én 9 hónapost még nem tudnék másra hagyni pár óránál tovább.

Szerintem jobb ötlet, ha a segítőkész nagyszülőkkel együtt tudtok elmenni nyaralni belföldre. Akár egy hétre valami olyan helyre, ahol kaptok ellátást és gyermekbiztos - így máris több időtök jutna egymásra, mint hétköznap.

2012. szept. 1. 07:23
 10/15 anonim ***** válasza:
Tápszeres? 9 hónapost semmiképp nem hagynék ott egy hétre. Belföldre mennék hosszú hétvégére. 1-2 év múlva mennék hosszabb útra.
2012. szept. 1. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!