Milyen ételeket készitsek 6 hósomnak?
én innen szedtem le ötleteket. kicsit furának tűnt néhány összeállítás. pl: cékla, barack, répa krumpli. azért ezt emeltem ki, mert bármilyen fura is, az és kicsi fiamnak (7hós) ez a kedvence.:)
Én felesben adtam. Kapott üvegeset meg házit is!
Főztem neki répát, krumplit például és összeturmixoltam.
Vagy barackot almával.
Raktam bele főtt csirkemellet, vagy egy kis májat!
Be fogtam egy picike edényt/fazékot ami az övé.
Tettem bele egy darabokra vágott meghámozott burgonyát, és 1 cikkekre szelt meghámozott almát, majd ezt 15 percig főztem annyi vízben amennyi ellepi, majd leszűrtem, botmixerrel pépesítettem, és kész a baby papi.
Majd ugyan így össze föztem:
Burgonya tök
Burgonya cukkini
Burgonya répa
Tök répa
Alma buronya meggy
Tök burgonya ( majd nyersen egy ki magozott lehéjazott paradicsom)
Tök rizs
Cukkini rizs
Majd később husit is tettem hozzá,
Majd brokkoli, karfiol, zöldbab, borsó, burgonyával vagy rizzsel, husi
A lényeg, 1-2-3 féle zöldséget össze főzök, és turmixolom.
Mirelit brokkolit, karfiolt, zöldbabot,, borsót veszek, mert csak 1-2 darabot kiveszek, burgonyával vagy rizzsel összefőzöm és kész'
én a karfiolt karalábét és k betűs társait kerülném ebben az időszaban még- azaz nálunk mindhárom fiamnak fájt a pocak tőlük.
én is 3-4féle kerti zölséget szoktam összeturmixolni, és husit is szoktam hozzá rakni egy kicsit, és egy csepp olivaolajat is mindig.
Ezeket variálom felváltva 3-4félét: sárgarépa-fehérrépa-zeller-krumpli-cukkini-brokkoli-sütőtök-tök-alma. Ha megfőttek úgy turmixolom le, hogy ilyen bio cukor és tartósítószer nélküli almalével hígítom fel kicsit - ettől kellemes édeskés íze van, amit szeretnek a babák. Nekem még egyfélét sem kellett a kukába dobnom így ezekből.
Céklát nagyon ritkán használok, mert iszonyú színe van... tudom, hogy sok benne a vitamin- de sehogyan sem tudom kimosni...és még ami ettől a pelenkába visszaköszön.... :)) Szóval én azt csak ritkán.
én gyümiket eddig csak bébiételben adtam.
6.5hós a kisfiam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!