Hogyan, miből készítsek 7 hósomnak itthon főzeléket?
Husit adsz már neki??Mi pont kb 7 hónaposan kezdtünk enni husis főzeléket!Leírom én akkor miket főztem neki!
Brokkoli-krumpli-husi
cukkini-sárgarépa-krumpli-husi
paradicsomos krumpli husival(100%-os paradicsomlét vettem!)
zöldborsó-krupli-husi(zöldborsót még ekkor paszíroztam)
zölbab-rizs-husi
alma-sárgarépa-krupli-husi
cékla-alma-husi
sütötök-husi(ezt nem volt hajlandó megenni se krumplival se rizzsel)
Húslevesből fött zöldségek husival
sóska-krumpli-husi(szölöcukorral édesítettem egy kicsit mert anélkül nagyon savanyú volt viszont cukrot nem akartam neki adni még)
Most hirtelen ennyi!
Én amit lehetett adtam neki, és semmivel nem sűrítettem még ebben az időszakban, csak egyszerűen összeturmixoltam, vagy összenyomkodtam villával, max. tápszerrel ízesítettem, meg egy iciripiciri sóval...
Legtöbbször ezeket kapta variálva:
sütőtök-cékla-s.répa-f.répa-burgonya
Ha húslevest csináltam, akkor abból már adtam neki, nagyon nagyon szereti, csak úgy a levét is, persze csak pulykából...
Most 8 hós, és elkezdtük a tejfölt, joghurtot, így már pl. a saját kelkápfőzelékünkből, és zöldbabból is adtam neki...2 pofára eszi:-DDD
Ízlik neki, hogy ízesebb mint a babakaják, pedig mi nem fűszerezünk nagyon...már csak 1 hónap, és Ti is kipróbálhatjátok...:-)
Én mostanában franciasaláta alapot veszek, pici borsót vagy krumplit még teszek hozzá, mert az kevesebb benne.
A csirkemellet megfőzöm, aztán botmixerezem a megfőzött/párolt zöldségekkel. 1 pici kanál olajat is teszek hozzá. Fincsi!
én is hasonló módon csinálom a főzelékeket, mint az előttem szólók, viszont rántással készítem. először kicsit hülyén nézett ki az egy mokkáskanál olajon ugyanannyi liszt, de megoldható.
ennyi idősen már hetente kaphat sóskát, spenótot is hetente egyszer, illetve csirkemájat is, szintén heti egy alkalommal.
ha eddig nem volt baja a fél keksztől, hidd el, nem lesz baja a rántásban lévő liszttől sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!