Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Spenót és tök főzeléket...

Spenót és tök főzeléket hogyan készítsek 7 hónapos babának? Ilyen korú babátok milyen főzelékeket eszik?

Figyelt kérdés
2010. aug. 2. 14:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Tökfőzeléket így készítem:

feldarabolom a tököt, adok hozzá kb fele mennyiségű krumplit és egy nagyobb gerezd savanykás almát, ízesítésnek pedig kaprot dobok bele a végén, ha megfőtt, összeturmixolom és néha húspürével kínálom

spenótot később adtam neki (már elmúlt 9 hónapos), így készítve:

mirelit spenótot kevés kruplival kiegészítve összerottyantottam és turmixolás előtt tettem bele fél banánt, ezt volt már h hallal kínáltam

2010. aug. 2. 15:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Spenótot még nem adtam nekik, 7 hónaposak az enyéim is, a tököt ill. általában cukkinit megfőzöm krumplival enyhén sós vízben, és összeturmixolom a végén. Ma pl. raktam bele nekik csirkehusit is, nyersen ledaráltam, úgy hamarabb megfő, és könnyebb pépesíteni. Szoktam csinálni papradicsomos burgonyafőzeléket (imádják): A paradicsomot külön edénybe főzöm, szűrőn átnyomom, és a megfőtt krumplihoz teszem. Pici sót mindenbe teszek, és saját lével megfelelő állagra hígítom. Szeretik még nagyon a ságarépa-krumpli, és a finomfőzeléket( sárgarépa-krumpli-zöldborsó). Néha egy-egy kajába szoktam husit rakni, még egy hete kezdtük el a húst enni. Üveges bébikaját olyat szoktam adni csak, amit én nem tudok megfőzni, mert épp nincs piacon a nyersanyag, pl. sütőtököset, vagy gesztenyéset.
2010. aug. 2. 15:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Tökfőzelék: A tököt legyalulom és kb. fele akkora krumplival megfőzöm, kicsi metélőhagyma mehet bele vagy kapor és mikor már megfőtt egy kicsit még áttöröm, hogy homogénebb legyen az álaga, majd egy kevés anyatejjel még elkevertem (tejföl helyett).

Spenót: én friss, kertben szedett spenótból csináltam; spenótleveleket és a krumplit megfőztem együtt, aztán botmixerrel krémesre kevertem, adtam hozzá egy kevés anyatejet "habarásnak". Már 7 hós kora előtt adtam ezeket a fiamnak és nagyon ízlett neki.

Szereti még pl. a finom főzeléket, alma főzeléket, saláta főzeléket...

2010. aug. 2. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!