Spenót és tök főzeléket hogyan készítsek 7 hónapos babának? Ilyen korú babátok milyen főzelékeket eszik?
Tökfőzeléket így készítem:
feldarabolom a tököt, adok hozzá kb fele mennyiségű krumplit és egy nagyobb gerezd savanykás almát, ízesítésnek pedig kaprot dobok bele a végén, ha megfőtt, összeturmixolom és néha húspürével kínálom
spenótot később adtam neki (már elmúlt 9 hónapos), így készítve:
mirelit spenótot kevés kruplival kiegészítve összerottyantottam és turmixolás előtt tettem bele fél banánt, ezt volt már h hallal kínáltam
Tökfőzelék: A tököt legyalulom és kb. fele akkora krumplival megfőzöm, kicsi metélőhagyma mehet bele vagy kapor és mikor már megfőtt egy kicsit még áttöröm, hogy homogénebb legyen az álaga, majd egy kevés anyatejjel még elkevertem (tejföl helyett).
Spenót: én friss, kertben szedett spenótból csináltam; spenótleveleket és a krumplit megfőztem együtt, aztán botmixerrel krémesre kevertem, adtam hozzá egy kevés anyatejet "habarásnak". Már 7 hós kora előtt adtam ezeket a fiamnak és nagyon ízlett neki.
Szereti még pl. a finom főzeléket, alma főzeléket, saláta főzeléket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!