Akik nem vettek légzésfigyelőt, miért?
Okokra lennék kíváncsi azoktól akik nem vettek, illetve akinek még nincs gyermeke, de ha lesz, nem tervez venni, annak az okát!
Kérném kifejteni, ne csak annyit, hogy mert "nincs értelme" meg "hülyeségnek tartom" stb. Köszi! :)
krisztina24
azért mert olyat írsz ami képtelenség illetve ami nem megoldás egyszerűen nevetséges hogy Te ettől biztonságban tudod a gyermeked
"hanem folyamatosan ránézek? "
nullától 24 ig nem alszol nem eszel nem zuhanyzol
gratulálok
és te el is hiszed amit leírsz ?
Eszek, alszok, sőt magára hagyom játszani, nagyszülőkkel hagyom, éjszaka alszom.
De sokan aggódtok értem,köszi :-))
Azt hiszem én itt befejeztem, a gyermekem Velem van a legnagyobb biztonságban, nem egy géppel.
Én elfogadom ha valaki nem vesz és attól még jó anya de ha valaki képtelenséget állít azt nem fogadom el.
Nincs légzésfigyelőd ,és ha nem venne levegőt a babád bizony nem vennéd észre vagy már későn mert ezek pillanatok műve.
Elfogadom hogy nem hiszed hogy baja lehet,és legyen igazad. Ezzel nem vitatkozom.
"gyermekem Velem van a legnagyobb biztonságban, nem egy géppel."
A kettő nem zárja ki egymást és aki légzésfigyelőt használ az sem figyel kevésbé a gyerekére
ezt sem gondolhatod komolyan ,áááááá
Érdemben nem tudok nyilatkozni, mert nekünk van. A légzésfigyelő életet ment(het)! A légzésfigyelő úgy működik, hogy ha 20 másodpercig nem érzékel mozgást (légzést), akkor "pittyen", majd riaszt! Nem kell feltétlenül hozzá elsősegélynyújtó gyakorlat! - hisz' ekkor keringés még van, és ha elég éber vagy akkor ki tudod még zökkenteni abból a baromi mély alvásból amikor is "elfelejt" levegőt venni.
Olvastam én is annak a nagyokosnak a válaszát egy másik kérdésben, aki olyanokkal dobálódzott, hogy olyankor már újra kell őket éleszteni... Jól ki vannak találva ezek a gépek - nem ad annyi időt, hogy baj legyen, hanem a kritikus idő előtt szól hogy "figyelem a baba már 20 másodperce nem mozdul!" Lehet, hogy a pittyenés/riasztás nélkül is venne levegőt magától a baba, de egyre kisebb az esélye az idő előrehaladtával!
...és igen, mi is felnőttünk nélküle, aki meg nem az nem tud ide írni... Pedig régebben sokkal gyakoribb volt a bölcsőhalál, mint most! (hála a kütyüknek)
Krisztina! Kb. 2 percenként kéne benézned a gyerekedre, de akkor már elsősegélynyújtó tanfolyammal együtt!
Elnézést a jó nagy off-ért! - De a sok tévhitet és téves infót a helyére akartam tenni!
...és negatív példákat most nem is írok.
Én bevallom, hogy "lepontozó" vagyok, és nem azért, mert elítélem azt, aki nem vesz légzésfigyelőt, hanem mert számomra nem hasznos az a válasz, ami bődületes hülyeségeket tartalmaz.
Vegyük ezeket sorra:
-Anyáink idejében sem volt, de mégis felnőttünk: Ja persze, ti felnőttetek, de néhányan meghaltak bölcsőhalálban, de értelemszerűen ők nem jönnek ide elmondani, hogy nekik bizony jól jött volna a légzésfigyelő...
-Gyakran ránézek: ha éjjel-nappal mellette virrasztasz figyelve, hogy lélegzik-e, akkor jó, de ha már 5 percre magára hagyod, akkor ha pont akkor áll le a légzése, akkor bizony túl sok az az 5 perc.
-vele alszom: És? Alszol. Alvás közben nehéz azt lesni, hogy lélegzik-e.
-minden rezdülésére felébredek: Hát ez nagyon jó, csakhogy a bölcsőhalál lényege a légzésleállás, tehát nincs "rezdülés", "szusszanás", meg ilyesmik, akkor pont hogy néma csend van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!