Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Be lehet tenni a légzésfigyelő...

Be lehet tenni a légzésfigyelőt a babakocsiba?

Figyelt kérdés
Babám koraszülött lett, 30. hétre, úgyhogy szükség lesz a légzésfigyelőre. Jó lenne, ha babakocsiban is altathatnám majd... Van erre megoldás?
2012. aug. 4. 10:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam, hogy van valami csíptetős, azt a , pelenkára kell csíptetni és azzal lehet sétáltatni.
2012. aug. 4. 10:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekünk Angelcare légzésfigyelőnk van, aminek 2 érzékelő lapja van. Amíg kicsi volt a baba, az egyik lapot a babakocsiban tartottuk, a másikat a kiságyban, így mindkét helyen volt légzésfigyelőnk. A kiságyban áramról ment, a a babakocsiban elemről (az Angelcare-rel ez működött). Nem volt fals riasztás, így is eléggé érzékelte a lap a mozgásokat.
2012. aug. 4. 10:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Mi is úgy csináltuk ahogy a 2. válaszoló, ugyanezzel a típussal, csak én mindkét lapot rakosgattam, mert akkor még nem tudtam, hogy 1 lappal is működik.

Mekkora súllyal született, minden rendben a babával?

(Az ikreim is a 30. hétre születtek.)

2012. aug. 4. 10:57
 4/7 A kérdező kommentje:

1370 gramm, és 39 cm lett, pontosan 29+3 napra született. Mindennel szépen haladunk, hízik már, lélegeztetni nem kellett, viszont a légzéstámogatásról való leállással lassan haladunk, mert nem kapott tüdőérlelőt. De egyébként tényleg minden rendben szerencsére.

Neked mekkorák voltak az ikrek, leírnád röviden, mik történtek velük, hogy vannak?

2012. aug. 4. 11:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekünk pelenkára csíptethető légzésfigyelőnk volt (Respiesense). Nagyon szerettem, mert babakocsiban, autósülésben és a mi ágyunkban is tudtam használni, viszont 1-2 alkalommal (hason altatáskor) előfordult, hogy lecsúszott a pelenkáról. Az is lehet, hogy mi nem raktuk rá teljesen jól. Szóval éjszakára szerintem kényelmesebb a sima légzésfigyelő, az viszont a pelenkára csíptethető típus mellett szól, hogy bárhol lehet használni és ez nagyobb biztonságérzetet ad.
2012. aug. 4. 11:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is a Respisense légzésfigyelőt tudom ajánlani

[link] Ez a pelenka szélre, vagy ruhán kívül egy gumipántra csíptetve a baba hasmozgását figyeli közvetlenül.

Nem tudom, hogy milyen az az Angelcare termék, amit az előttem szólók használnak, lehet, hogy újabb, mint a miénk (AC 301 R) és már van ilyen funkciója, de a miénket nem tenném babakocsiba.

Ha babakocsiba teszed, szerintem a kocsi zötykölődése miatt a baba is kicsit zötyögni fog az érzékelőkön. Ez a mozgás szerintem megtévesztheti a légzésfigyelőt, és nem észlelné, ha a baba nem lélegzik. A gyártó (a mi típusunknál) külön felhívta a figyelmet erre:

[link]

"...Az érzékelő táblák tévesen mozgást jelezhetnek, más, a

gyerekszobában, vagy azon kívül előforduló mozgások miatt,

mint pl. erős huzat, ventillátor, mosógép, hangos zene, stb.

Győződjön meg, hogy minden vibrációs forrást felszámolt az

AngelcareŸ Légzésfigyelő használata előtt. Kerülje az

érintkezést a kisággyal, ha a légzésfigyelő be van kapcsolva..."

Szerintem egy babakocsi meglehetős "vibráció forrás"...

2012. aug. 4. 16:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Én a Snuza Halo légzésfigyelőt ajánlom, mi is ezt használtuk. Nagyon praktikus, mert nem kellett folyton ide-oda tenni a légzésfigyelőt.

[link]

Sok boldogságot!

2012. aug. 4. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!