Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a Luca és...

Mi a véleményetek a Luca és az Anasztázia névről illetve melyik a szebb?

Figyelt kérdés
2012. aug. 28. 12:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Volt egy orosz barátnőm Anasztáziának hívták,orvosnak tanult és tipikus orosz szépség volt,Násztyá-nak becézték magyarosan írtam,szerintem szép,különleges név,pláne a becézése.Nekem a Luca nem tettszik.
2012. aug. 28. 13:26
 12/22 anonim ***** válasza:
74%

én nem tudok különbséget tenni közte, mert számomra annyira más kategória a két név, amit elképzelek hozzá: Luca egy cserfes kis izgőmozgó kislány, felnőtt nőként nem tudom elképzelni milyen egy Luca, mert ez nekem kislánynév, de valószínűleg felnőttnek is lazábbnak gondolnám.

Anasztázia, lehet h a mese miatt előkelő, arisztokratikus, komoly megfontolt NŐ és nem gyerek, kell majd egy jó kis becenév hozzá, személyes véleményem hogy túl hosszú, lehet hogy egy 2-3szótagos vezetéknévvel együtt utálni fogja mindig leírni mindenhová.

A mi első gyerekünk mellé illene a Luca név, de az olasz férfinév miatt elvetettük.

Ha megengedsz egy személyes hozzászólást, én elképzelném hogy milyen típusú lesz a lányotok, arcra, személyiségre, nyilván ez kiszámíthatatlan de pl nem tudom elképzelni hogy 2 komoly embernek egy szeleburdi kislánya legyen és fordítva. Én elképzeltem hogy kb milyen lesz majd, tisztában vagyok a nevelési elveimmel hogy milyennek szeretném majd felnőttként látni, ehhez jött a hozott személyisége, de összességében szerintem eltaláltuk a névválasztását és ő is szereti. A fenti két név annyira két különböző emberkét takar számomra, szinte két véglet.

De hogy kérdésre válaszolja az Anasztázia nőiesebb, akkor mondjuk hogy az szebb név, bár így nem tennék különbséget a kettő között.

2012. aug. 28. 13:44
 13/22 anonim ***** válasza:
36%
A Luca nem tetszik. Nézd meg a Hamupipőkét, ott Anasztázia az egyik gonosz mostoha nővért! Ezért nemadnám az Anasztáziát mint név, mert a mesebéli szereplő jut eszembe!
2012. aug. 28. 13:58
 14/22 anonim ***** válasza:
Nekem a Luca tetszik nagyon, Anasztázia is jó, de egyiket sem adnám a lányomnak. Hogy melyik a jobb, hát tényleg nem egy kategória:) de a Luca szerintem jobb, bár ha adnám a lányomnak akkor az Anasztáziát választanám, mert ritkább.
2012. aug. 28. 14:20
 15/22 anonim ***** válasza:
egy ismerősöm kislányát Anasztáziának hívják nekem nem tetszik nekem is a gonosz mostha nővér jut eszembe róla!A kislány szüleinek sem jön már be annyira mint mikor választották...Anisznak becézik így még tűrhető a Luca név inkább akkor!én egyiket sem adnám a lányomnak!
2012. aug. 28. 16:38
 16/22 A kérdező kommentje:
Utólsó mi volt az Anasztázia ismerősödnek a vezeték neve? Illett hozzá?
2012. aug. 29. 10:08
 17/22 ZsZs27 ***** válasza:
Egyik lányom Luca. Nekem 14 éves korotól ez volt a kedvenc nevem, akkor még alig lehetett ezt a nevet hallani. Tavaly meg, amikor szültem, minden második kislánynak ez lett a neve. De én akkor se voltam hajlandó lemondani róla, nem érdekelt hányan kapják ugyanezt. A másik lányomnak Bernadett lett, úgy néz ki, most az ő neve lesz majd ritkább. Szerencsére mindkét lányomhoz nagyon illik a neve. Nekem az Anasztázia is tetszik. Talán ha többször kimondod a teljes nevet, könnyebben eldöntöd, melyik hangzik jobban szerinted. Amúgy, hogy kinek milyen név tetszik, ezt olyan, hogy amikor mi találgattuk milyen nevet válasszunk, (a szülésig nem tudtuk fiúk vagy lányok lesznek-e) egy ismerősünk az összes nevet leszólta, hogy hülyén hangzanak, ehhez képest az ő gyerekeit Edvárdnak és Atalantának hívják, szóval ízlés kérdése. Nekem meg azok nem tetszettek. Szerintem azt a nevet válaszd, ami neked tetszik, az ne tántorítson el, hogy mások (mármint idegenek) mit mondanak rá. Nálunk após is ki volt akadva a Luca név miatt, de kit érdekel.
2012. aug. 29. 14:33
 18/22 anonim ***** válasza:
Luca a kedvenc lánynevem, sőt lánynevek közül csak ez tetszik, így ha lányom lesz, ez lesz a neve. :) (és tényleg sokan vannak manapság, de nem számít)
2012. szept. 10. 20:06
 19/22 anonim ***** válasza:

Az Anasztázia nekem nem tetszik, de ne az legyen a mérvadó, hogy itt ki-mit ír! Ez a Te döntésed! :)

Tucatnév ide vagy oda, az én lányom is Luca. :) Tavaly március óta járok/járunk védőnőhöz, kb két hete született meg a második Luca. Itt a környéken pont nem tucatnév. De ha az lenne, akkor is ezt a nevet kapta volna. Ez tetszett mindkettőnknek, ez ment a vezetéknevéhez. És most már, hogy 10hónapos úgy gondolom maximálisan jó választás volt! Egy örökmozgó, zsivány kiscsaj! :)) (Nekem még a Sára is borzasztóan tetszett, de Apa leszavazta!)

2012. szept. 11. 08:46
 20/22 anonim ***** válasza:

Bölcsiben Luca az egyik kis csoporttársunk. Nagyon aranyos kislány, mindig hercegnőnek akar öltözni :-) Nekem ő jut eszembe erről a névről.

Anasztáziát csak felnőttet ismerek.

2012. szept. 11. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!