Mi a véleményetek a Luca és az Anasztázia névről illetve melyik a szebb?
én nem tudok különbséget tenni közte, mert számomra annyira más kategória a két név, amit elképzelek hozzá: Luca egy cserfes kis izgőmozgó kislány, felnőtt nőként nem tudom elképzelni milyen egy Luca, mert ez nekem kislánynév, de valószínűleg felnőttnek is lazábbnak gondolnám.
Anasztázia, lehet h a mese miatt előkelő, arisztokratikus, komoly megfontolt NŐ és nem gyerek, kell majd egy jó kis becenév hozzá, személyes véleményem hogy túl hosszú, lehet hogy egy 2-3szótagos vezetéknévvel együtt utálni fogja mindig leírni mindenhová.
A mi első gyerekünk mellé illene a Luca név, de az olasz férfinév miatt elvetettük.
Ha megengedsz egy személyes hozzászólást, én elképzelném hogy milyen típusú lesz a lányotok, arcra, személyiségre, nyilván ez kiszámíthatatlan de pl nem tudom elképzelni hogy 2 komoly embernek egy szeleburdi kislánya legyen és fordítva. Én elképzeltem hogy kb milyen lesz majd, tisztában vagyok a nevelési elveimmel hogy milyennek szeretném majd felnőttként látni, ehhez jött a hozott személyisége, de összességében szerintem eltaláltuk a névválasztását és ő is szereti. A fenti két név annyira két különböző emberkét takar számomra, szinte két véglet.
De hogy kérdésre válaszolja az Anasztázia nőiesebb, akkor mondjuk hogy az szebb név, bár így nem tennék különbséget a kettő között.
Az Anasztázia nekem nem tetszik, de ne az legyen a mérvadó, hogy itt ki-mit ír! Ez a Te döntésed! :)
Tucatnév ide vagy oda, az én lányom is Luca. :) Tavaly március óta járok/járunk védőnőhöz, kb két hete született meg a második Luca. Itt a környéken pont nem tucatnév. De ha az lenne, akkor is ezt a nevet kapta volna. Ez tetszett mindkettőnknek, ez ment a vezetéknevéhez. És most már, hogy 10hónapos úgy gondolom maximálisan jó választás volt! Egy örökmozgó, zsivány kiscsaj! :)) (Nekem még a Sára is borzasztóan tetszett, de Apa leszavazta!)
Bölcsiben Luca az egyik kis csoporttársunk. Nagyon aranyos kislány, mindig hercegnőnek akar öltözni :-) Nekem ő jut eszembe erről a névről.
Anasztáziát csak felnőttet ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!