Vajon van elég tejem?
olvastam, hogy ha van napi 4-5 kakis pelus, meg pisis, a baba nyugis, nem sír, akkor biztos eleget eszik. Mérni nem szoktam, mert összevissza mutat mindent a mérleg, de napi 1x rá teszem fürdés előtt pucéran, és általában napi 10-20 grammot hízik a kislányom. Most 9 napos egyébként, és 3 héttel a kiírt időpont előtt született, elég picike.
Szóval ezek alapján azt gondolnám, hogy van tejem, de mikor a fejőgéppel próbálom leszedni, akkor szinte egy csepp sem jön soha, kb 20 perc alatt 10 milit tudok összeszedni nagy nehezen, két mellből. Akkor ezek szerint mégsincs annyira tejem? Mert mikor eszik, akkor tök úgy érzem, hogy rendesen eszik, látom, hogy kortyol stb, de a fejőgép akkor miért nem tud semmit leszedni?
Ezen kívül az egyik mellemben sokkal több van, mint a másikban, próbálom erőltetni a kisebbet, de valamiért azt nem szopizza rendesen, csak nyammog, és mikor ráteszem a nagyobbra, akkor meg szívja, mint egy gép. Ha emiatt elapadna az egyik mellem, akkor csak 1 mellből fogom tudni szoptatni a későbbiekben, mikor már nem 40-eket eszik, hanem 150-eket, vagy mindenképpen kéne mindkét mellem? Van aki egy mellből tudta szoptatni a babáját hosszú távon? Bocsi a sok kérdésért, de olyan tapasztalatlan vagyok.
Kedves Kérdező:)!
Fejéssel nagyon keveseknek sikerül annyit vagy csak megközelítőleg annyit kihozni mint szoptatással. Nincs meg pl. a bőrkontaktus, ami a tejleadást serkentő hormonok terelését segíti az oxitocin termelődésével; nem úgy stimulálja a gép a mellbimbód mint a babád.
Én pl, soha nem tudtam fejni,mégis szopik a babám sok hónapja:). Nem ezen múlik:).
Sőt, olyan időszak is volt, mikor csak a bal mellemet fogadta el. Ekkor azt csináltam, hogy olyan tartásban tettem a jobbra, mintha a balon lenne, illetve álmában/félálomban sikerült a jobbra is rátenni, és elmúlt a felemásság. Isemerek olyan anyukát is, akinek végig ey mellből, kizárólag szopizott a babája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!