Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vajon van elég tejem?

Vajon van elég tejem?

Figyelt kérdés

olvastam, hogy ha van napi 4-5 kakis pelus, meg pisis, a baba nyugis, nem sír, akkor biztos eleget eszik. Mérni nem szoktam, mert összevissza mutat mindent a mérleg, de napi 1x rá teszem fürdés előtt pucéran, és általában napi 10-20 grammot hízik a kislányom. Most 9 napos egyébként, és 3 héttel a kiírt időpont előtt született, elég picike.

Szóval ezek alapján azt gondolnám, hogy van tejem, de mikor a fejőgéppel próbálom leszedni, akkor szinte egy csepp sem jön soha, kb 20 perc alatt 10 milit tudok összeszedni nagy nehezen, két mellből. Akkor ezek szerint mégsincs annyira tejem? Mert mikor eszik, akkor tök úgy érzem, hogy rendesen eszik, látom, hogy kortyol stb, de a fejőgép akkor miért nem tud semmit leszedni?

Ezen kívül az egyik mellemben sokkal több van, mint a másikban, próbálom erőltetni a kisebbet, de valamiért azt nem szopizza rendesen, csak nyammog, és mikor ráteszem a nagyobbra, akkor meg szívja, mint egy gép. Ha emiatt elapadna az egyik mellem, akkor csak 1 mellből fogom tudni szoptatni a későbbiekben, mikor már nem 40-eket eszik, hanem 150-eket, vagy mindenképpen kéne mindkét mellem? Van aki egy mellből tudta szoptatni a babáját hosszú távon? Bocsi a sok kérdésért, de olyan tapasztalatlan vagyok.

2012. aug. 27. 14:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem a nagyobban van elég tej neki. De később, ha már nagyobb lesz, és több kell neki, valószínűleg kevés lesz.
2012. aug. 27. 14:55
 2/12 A kérdező kommentje:
és akkor mit tehetnék? a fejőgép nem ér semmit, ő meg valamiért nem akar a balból enni rendesen, csak a jobból :(
2012. aug. 27. 14:56
 3/12 Kiki01 ***** válasza:
100%
Figyi, gondold csak át. Abból amit leírtál, mi a lényeg? Hogy a kisbabád szépen fejlődik. Na, ha ez megvan, látod is hogy rendesen szopizik, akkor nincs baj. A fejőgép ezek szerint csak bezavar, tedd is el:) Én is így voltam, igaz én kézzel próbáltam fejni, de hát napi 70 ml volt a csúcs. Valszeg neked is azért nem megy mert amikor fejsz akkor valamiért a tejleadó reflex nem indul be.
2012. aug. 27. 14:58
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos nem lehet mit tenni. Ilyenek a picik, csak azt szívják, amiből könnyen jön a tej.

Azért gondold át így a szoptatást, mert nem lesz szimmetrikus a melled.

2012. aug. 27. 15:00
 5/12 A kérdező kommentje:
a mellem szimmetriája túlzottan nem izgat, nagyon szeretném szoptatni a kislányomat, csak ez érdekel. Azért még próbálkozom a másikkal, de eddig sajnos nem túl biztató.
2012. aug. 27. 15:08
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ne mérd minden nap, csak hetente kétszer-háromszor, aztán térj át a heti egy mérlegelésre. Nekem úgy tűnik, a leírásod alapján, hogy elegendő a tej. Próbálj ne stresszelni ezen és csak a babára koncentrálni, sokat pihenni és nagyon sok folyadékot inni. Tudom, könnyű ezt mondani, de próbáld meg! Nekem, mikor én kezdtem a szoptatást, napi 200-300 milli jött le fejéssel pluszban. Teljesen ki voltam, hogy minden szopi után fejés, aztán kb 3 hós korra állt be a kereslet-kínálat. tejem van elegendő, viszont fejni már nem tudnék egy cseppet sem, csak annyi van, ami a babának kell. Most 40-et eszik, később pedig, amikor többet, alkalmazkodni fog a termelés a baba igényeihez. Érdekes, hogy az én babám is jobban szereti a jobb cicimet, mint a balt. A balban kevesebb is van, de azért van benne. Nyugodj meg! menni fog a hosszú szopi!:)
2012. aug. 27. 15:19
 7/12 anonim ***** válasza:

A fejésnél / szoptatásnál figyeld meg, van egy érzés, amikor beindul a tej, a tejleadó reflex..

Ha a bal cicin van a baba, a jobban érzel egy húzós, nyúlós, nyomós, (nem is tudom hogy írjam) fájdalmat.

Na ez nem jelentkezik nálad fejésnél, van, akinek nehezen indul be fejésre, szoptatásra meg könnyen/könnyebben..

Amit tehetsz: rögtön szopi után tedd mellre, amíg valaki megbüfizteti.

Így még él a reflex.

Vagy fejsz kb. egy 3/4 órán át, és vársz , vársz, hogy beinduljon...

rá kell érezni...

2012. aug. 27. 15:20
 8/12 anonim ***** válasza:

7es vagyok..

ilyenkor, a reflexnél kezd el sugárban, sok csatornából ömleni a tej...

egyszer nagyon figyeld meg..

ja, és nekem is nagyon gyenge volt a bal mellem, én mindig azzal kezdtem a szoptatást.

2012. aug. 27. 15:22
 9/12 A kérdező kommentje:
kedves utolsó, szopizásnál kb 10 mp-n belül megjön az a reflex érzés, és már csöpög is, viszont fejéskor egyáltalán nincs, talán akkor ez a baj. Fejni csak amiatt akartam, hogy lássam van elég, meg ma be kellene adnom a K vitamint, és hát nem tudtam hozzá semmi tejet fejni...emiatt is ijedtem meg, mert akkor ő vajon mit eszik? de igaz, hogy szopinál teljesen más érzés, talán a testem ennyire nem érzékeli a gépet, hogy akkor nem ad tejet, amúgy meg igen...nem tudom
2012. aug. 27. 15:24
 10/12 A kérdező kommentje:
én is mindig a "rosszabb" mellel kezdem, 10-15 percig rajta hagyom, hátha ér valamit, és csak utána rakom a másikra. Hátha...
2012. aug. 27. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!