Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amíg egy gyerek van, az...

Amíg egy gyerek van, az anyának mindent el kell tudnia végezni - ti egyetértetek ezzel? Nálatok hogy van/volt?

Figyelt kérdés
2012. aug. 26. 14:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
5 gyerekes anyaként (picik még mind, kis korkülönbségekkel), nagy házzal, és 4000 m2 - es veteménnyel (amit nagyrészt én gondozok, a férjem csak a gépi munkákat csinálja meg), abszolút nulla segítséggel, rengeteget dolgozó férjjel, nyáron rengeteg befőzéssel, télen fahasogatással - begyújtással, idén mindehhez építkezéssel ------- azt mondom : IGEN, mindent el kell tudnia végezni, be kell osztani az időt, és hmmm...nekiállni a dolgoknak...
2012. aug. 26. 16:59
 12/18 anonim ***** válasza:

Le a kalappal előtted, én soha nem tudnám, és nem is akarnám ezt csinálni.

Én is a nem kell tábort erősítem.

2012. aug. 26. 18:44
 13/18 anonim ***** válasza:
Most, hogy két gyerekem van, nem értem, egy gyerek mellett hogy nem volt időm semmire...
2012. aug. 26. 18:44
 14/18 anonim ***** válasza:
1 gyerekmellet amíg az anyuka otthon van rengeteg szabad ideje van, logikus hogy többet vállal mint mikor dolgozott, hiszen rengeteg a szabadideje.
2012. aug. 26. 21:37
 15/18 anonim ***** válasza:

En azt hallottam tobb gyerekkel a hazimunka mar valamennyire konnyebb. En nem tudom, egyelore 1 masfel evesem van.

Szerintem sem kell tudnia mindent elvegezni. Gyerekfuggo is. Az en fiam nem bir egy helyen jatszani, egyedul sem, jatszani kell vele , mindig foglalkozni. A haz is nagyon nagy. Ugyhogy, a gyerek a lenyeg, jatszunk, rohangalok utana, kint vagyunk. Orulok, ha megvan az ebed. Annak is, ha legalabb egy adag szennyest be tudok rakni a gepbe es ki. Ha alszik, amig melyebben, ugy felora, addig teszek-veszek vmit, aztan, mivel rosszalvo, mar halkan netezgetek, olvasok, esetleg alszom en is. Rosszalvo, sokat ebred ejszaka is. A takaritas meg amikor epp lekoti magat valamivel, szinten valamit gyorsan. Szerencsere, a nagyobb dolgokat hetente megcsinalja a takaritono, sokat segit igy. Mert a ferjem nem nagyon foglalkozik a hazimunkaval, gondolom, mint egy atlagos ferfi. En vasarolok meg. Szoval, nalunk nem az a fontos, hogy pontrol pontra minden minden tokeletes legyen. Igy is nagyon faraszto, nem panaszkodas, csak teny, mert en szo szerint 24 orazok, ejszaka is csak megszakitasokkal alszom. De altalaban szep rend van. Ha meg ossze vannak dobalva a jatekok meg all par mosatlan, az nem erdekli a ferjemet. Hazajon, megcsinalja, ha eg faradt mindenki, nem ajulunk el, ha marad masnapra, nem tragedia:)

2012. aug. 26. 23:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ, a gyerek mekkora. Az újszülött mellett nem hogy nem lehet elvárni, segíteni kell mindenben az első két hónapban, és bizony nem csak apukának, mert ő is kevés, főleg, ha gyakorlatlan a házimunkában. Ebben az időszakban az anyuka full idejét leköti a baba. Utána, ha már nem 2-2,5 óránként szopik a baba, a két etetés között talált félórákban lehet ezt-azt csinálni, bár, a baba eddigre már általában átáll a délelőtt és délután is csak egy alkalommal alszik időre. És itt jön a baba habitusa - mert ez még nem a nevelés - le tudja-e magát kötni ébrenléti állapotában vagy sem. Ha igen, szerencsés az anyuka és sokmindent meg tud csinálni... de ha nem...

Aztán jön a 10-12 hónapos kor, mikor már a baba elindult, és bizony anya nyomában van keményen. Az megint az a periódus, amikor nem tudsz semmit csinálni, örülsz, ha kaját készítesz.

Aztán sok minden múlik anyuka szülés utáni egészségén. Mert van, akinek lerombolja a szervezetét, és akár évekre - vagy egy életre tönkreteszi (édesanyám viccelődve szokta mondani, mert már akkor tönkretettél - viccelődve mondja, pedig igaz, gallyra ment az immunrendszere, és egy apró szellőtől is akár négy hétig tartó tüdőgyulladást kap).

Szerintem nem szabad túlzott elvárásokat támasztani senkivel szemben és általánosan sem. Teljesen személyfüggő, és babafüggő. Aki utólag azt mondja, hogy neki már az első pillanattól pikk-pakk ment mindent - hát... vagy nagyon rossz a memóriája, vagy kissé nagyot mond. Majd amikor a saját gyerekét látja kínlódni az újszülött mellett, akkor visszavesz ebből.

És a kedves apukák: a mai világban, mikor a nő éppen ugyanúgy fullos munkaidőt lát el, két dolgot tehetnek: vagy kiveszik otthon a részüket mindenből, vagy ha ezt nem tudják, akkor hordozzák tenyerükön a nőt és az anyát, mert varázslat, ha egyedül ellát mindent.

2012. aug. 27. 08:04
 17/18 anonim ***** válasza:

én pontosan azért ragaszkodom h a párom is végezzen házimunkát mert ha visszamegyek dolgozni akkor tuti nem fogom tudni megcsinálni az egészet

és a másik ha vannak dolgok amiben mindig azt mondja h egyenlőek vagyunk no akkor ebben is legyen egyenlő velem

vagyis ha már dolgozom akkor a fele az övé :-)

és még egy ok : ne szokjon hozzá h mindig mindent megcsinálok

igenis tegyen ö is érte

dolgozott a párom is 12-ben igaz csak heti 3-4 napot a fennmaradó időben bőven ráér pl felporszívózni vagy elmosogatni vagy levinni a gyereket a játszóra

2012. aug. 28. 12:12
 18/18 anonim ***** válasza:

én is az igenek táborát erősítem, főleg, mióta két gyermekem van. Most látom csak, hogy 1 gyerekkel a világot is meg tudtam váltani. Kicsit nehezen, de két gyerekkel is sikerül. Az 5 gyermekes anyuka előtt le a kalappal, maximalista lehetsz! Tüzet én is raktam, fát hasogattam, bár veteményesem, állatok nincsenek. Férjem még mindíg dolgozik, és egész nap meg sem áll, csak nagyobb munkákat lehet rábízni (olyasmik voltak mostanában, mint hulladékfák bevágása, lakásjavítás, lépcsőkészítés, stb.), de azokat is csak úgy, ha segítek neki. Garázst, fészert takarítok, irodát takarítok (inkluzíve alkohollal lemosom a monitorokat, irodai gépeket), két szinten havi rendszerességgel ablakot pucolok, van dolgom nekem is. Nehezen, de megoldom. Őt kérjem meg, mikor hamarabb kel és később fekszik, mint én?

2,5 éves és 8 hónapos babáim vannak.

2012. aug. 28. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!