15 hónapos kisfiam nagyon korán ébred reggel, de már nem tud visszaaludni, viszont álmos, fáradt egész délelőtt. Tapasztalt valaki hasonlót?
Szia, az enyém 15 hónapos lesz, és hasonló a helyzet. Én azt tapasztaltam, hogy ha eddig ébredt 6-kor, akkor 8-kor már vissza is aludt, de mostanában már csak olyan 9-9:30-kor álmosodik el, vagy egyáltalán nem álmosodik el. Féltem én is, hogy ha ilyen "későn" alussza a délelőtti alvást akkor mi lesz délután, de nincs semmi extra, csak annyi, hogy 13 óra helyett 14-15 között álmosodik el. De alszik délután is.Este pedig semmi változás 8 körül (inkább utána) fürdetés, tápszer szunya, esetleg ha nem elég fáradt még dumálgat magában 10 percet de aztán alszik.
Viszont ha kimarad a délelőtti alvás, mert ilyen is van már (ma pl 30 percet aludt) akkor a délit hozom/hozza előrébb, én az ebédet próbálom úgy alakítani, hogy ebéd után tudjon aludni, és ilyenkor 12 óra max 12:30 körül már ágyban van, és 9 másodperc alatt alszik. Van hogy 2 órát, de van hogy 3 és felet.
Szóval ne tartsd fent direkt, próbálj ki csak 1 napot, hagyd aludni délelőtt ha kell akkor kicsit később mint eddig, ha ettől elalszik délután akkor mindek oké, ha nem akkor viszont rád van bízva hogy a délelőtti vagy a délutáni alvást prefelálod e. Én személyszerint a délutánit, de a szomszédom a délelőttit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!