Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3. gyerek, ki miért hogyan...

3. gyerek, ki miért hogyan döntött mellette?

Figyelt kérdés

Van már 2 gyerkőcöm, de úgy érzem, vágyom még egy babára. Érvek és ellenérvek, illetve érzések és ellenézések érdekelnek a témában.

Szenvedélyesen vágyok még egy terhességre, még egy babára, még egy gyerekre, de emiatt valószínűleg elveszíteném a munkám és a szakmámban nagyon kevés hely van, munkát találni szinte lehetetlen. Férjem ugyan jól keres, de akkor teljesen rá lennék utalva (mi van ha ő veszíti el valamiért a munkáját) és van még egy több milliós lakáshitel is a nyakunkon :(

Minden érdekel a "harmadik gyerek" témával kapcsolatban, érvek, ellenérvek, mindnféle tapasztalat!

2012. aug. 18. 22:15
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

1. Lelki természetű: a nagyobb család kicsivel több figyelmet igényel, de SOKKAL TÖBB boldogság forrása!

2. Anyagi természetű: 3 gyermekes család anyagilag is olcsóbb, mint egy 2 gyerekes család, hiszen az már nagycsaládosnak számít: nagy adókedvezmény, több családi pótlék, egyéb kedvezmények, stb.

3. Családi természetű: öregkorodban több unokád is lesz, többen nyitják majd rád az ajtót, többen tudnak segíteni esetleg.

4. Nemzeti természetű: Csak 3 gyermeknél növekszik a nemzet. 2 gyermeknél még nem, hiszen 1-1 pótolja az apát és az anyát. 3 gyermeknél viszont már növekszik a nemzet létszáma = lesz nyugdíjad öregkorodban.

2012. aug. 18. 22:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Ugyanígy voltam én is. (lakáshitel, elveszített szakma ami ritka itt felénk, viszonylag jól kereső férj de ugye mi van ha elveszíti akár csak egyik munkáját).

Nekünk védekezés mellett lett a harmadik végül. Nem önszántamból döntöttem mellette végülis. De ezt hogy vágyom rá valami hasonlót éreztem mikor már láttam az uh-n és a hasamban volt, hiszen már kötődtem hozzá első perctől, mint az első kettőhöz szóval nem tudtam volna lemondani már róla.

Nekem az a tapasztalatom hogy ha ennyire nagyon hiányát érzed még egy babának akkor hatalmas energiák szabadulnak fel benned amikor már beteljesül.

Nekem ez a második gyereknél volt, szinte észre se vettem a teendők megsokasodását, a jobb beosztás szükségességét, az ébredős éjszakákat stb.-mert annyira vártam rá hogy mindennél erősebb volt bennem ez a boldogság (észre se vettem a nehézségeket, pedig volt).

Másrészt amit még mondanék, hogy 3 gyerek szerintem csak segítséggel vállalható úgy hogy 100% boldogság legyen a dolog ( a plusz teher és felelősség mellett nyilván). Vagy nem akarok általánosítani de én a környezetemben és magamon is azt látom, hogy sokkal kisimultabb idegileg az akinek van egy nagyszülő legalább aki néha elviszi egyiket másikat ne adj isten mind 3-at és a szülő "szusszanhat egy kicsit.

Nálunk nincs segítség és egyenlőre még viszonylag kicsik a gyerekek így aztán időről időre "kibukok" egy kicsit, kifáradok, kimerülök, elegem lesz mindenből. Persze aztán túllendülök ezen de jobb lenne ilyen "kiakadások" nélkül.

2012. aug. 18. 22:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Bocsánat a 2 es vagyok úgy értem hogy nem önszántamból döntöttem mellette hogy nem tudatosan vállaltuk, hanem csak véletlenül jött. Az hogy nem mentem abortuszra, persze már a mi döntésünk volt.
2012. aug. 18. 22:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Valahol mindíg tudtam hogy 3 gyerekem lesz. A házasságomból 2 baba született. Most 9 és 12 évesek. 5 éve elváltam. Az új társamnak nincs gyereke. Nem ragaszkodott sajáthoz, azt mondta az enyéimmel is meg tudja élni az apaságot, nem fontos számára hogy vki a nevét viselje. Csodásan törődik a gyerekeimmel. Tavaly én vetettem fel hogy szeretnék még egy babát. Akkoriban elég nehéz időszaka volt, úgyhogy vártunk még pár hónapot. Karácsonykor döntöttünk úgy hogy próbálkozunk. Most vagyok 32 hetes. Úgyhogy a baba is jönni akart.

Persze mi is számolgattunk, hisz hitelünk van, és egyikünk sem keres valami jól. De sok ruhácskát tudtunk kölcsön kérni, maradtak is a padon a nagyok ruháiból, használtan vettünk babakocsit...stb. De a babának nem az számít hogy mindene új legyen. Inkább az hogy szeretettel várjuk mind a négyen.

2012. aug. 19. 05:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!