Ven akinek sikerült leszoktatni a babát az éjjeli gyakori szopiról víz itatással? Hány hós volt? Hány nap alatt? Magától alszik el a babátok?
nekem 8 hós a baba, és ma éjjel kipróbáltam... 3 alkalommal bejött, de hajnalban 5kor felébredt teljesen, és szopiztunk... szerintem reális is, hogy addigra tényleg megéhezett, és ha minden éjjel ez lenne, teljesen boldog is volnék. csak nem tudom így "ártottam-e" a berögződésnek, hogy éjjel nincsen szopi... mert utána aludt még tovább fél 8ig, tahát alvás közben történt az egész.
Egyébként milyen cumisüveggel itatjátok? nekem 4 lukú avent van és szerintem túl bőven jön, lehet hogy egylukót kellene beszereznem...
Hogyan altatjátok este a babát? Nekem nem megy a sírni hagyós módszer, hogy megtanuljon egyedül elaludni.... 5 percet sem bírok. ezért próbálom meg az itatósat....
Én 5 hónapos korában szoktattam le az éjszakai ébredésekről. 2 óránként ébredt és én már nagyon ki voltam. És nem azért ébredt mert éhes volt, hanem mert csak cicizni akart. Hozzáteszem, hogy 3 hónapos kora körül volt egy hónap, amikor átaludta az éjszakát, aztán elkezdett ébredezni újból. Aztán elhatároztam magam, hogy véget vetek az éjszakai ébredéseknek. Vizet adtam neki, de sokszor elég volt, ha megnyugtatom. Soha nem hagytam magára egyedül sírni. Kb 1 hét alatt meg is tanulta, hogy éjszak alvás van. Most 11 hónapos és azóta végig alussza az éjszakákat. Este fél 10-től reggel 8-ig alszik. Még akkor sem ébredt meg, amikor a foga jött.
Mi kezdetektől külön szobában alszunk. Az elején, az első 3-4 hétben vele aludtam a szobájában, aztán visszaköltöztem a saját szobánkba. Egyet értek azokkal, akik szerint szükség van a magánéletre is, hogy nyugalomban le tudjak ülni, tévézni, beszélgetni a férjemmel, olvasni, vagy végre rendbe szedni magam, mert csak ilyenkor jut idő arra, hogy mondjuk megcsináljam magamnak a manikűrt. :)
Az egyedül alvásra már egészen kis korában kezdtem rászoktatni. 6-8 hetesen kezdtem ezt a módszert kialakítani. Egyfajta rituálét vezettem be, hogy tudja, mi következik. Játék, fürdetés, szoptatás, altató dal eléneklése (nálunk a Füles mackó jött be)és alvás. Ha mindig ugyan azok a dolgok következnek, a baba is tudni fogja, hogy itt az alvás ideje. 3 hónapos kora körül már eljutottunk oda, hogy egyedül aludt el. Nyitott szemmel tettem le a kiságyba, kijöttem a szobájából és egyedül elaludt. Szerencsém van vele, mert nagyon jó kislány és mivel már egész pici korában elkezdtem a nevelést, amire fogékony is volt, ezért én is nagyon jól be tudom osztani az időmet. Kipihent vagyok, jut időm mindenre. Én azt tudom tanácsolni, hogy érdemes időt szánni a napirend kialakítására, mert sokkal könnyebb utána mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!