Ven akinek sikerült leszoktatni a babát az éjjeli gyakori szopiról víz itatással? Hány hós volt? Hány nap alatt? Magától alszik el a babátok?
nekem 8 hós a baba, és ma éjjel kipróbáltam... 3 alkalommal bejött, de hajnalban 5kor felébredt teljesen, és szopiztunk... szerintem reális is, hogy addigra tényleg megéhezett, és ha minden éjjel ez lenne, teljesen boldog is volnék. csak nem tudom így "ártottam-e" a berögződésnek, hogy éjjel nincsen szopi... mert utána aludt még tovább fél 8ig, tahát alvás közben történt az egész.
Egyébként milyen cumisüveggel itatjátok? nekem 4 lukú avent van és szerintem túl bőven jön, lehet hogy egylukót kellene beszereznem...
Hogyan altatjátok este a babát? Nekem nem megy a sírni hagyós módszer, hogy megtanuljon egyedül elaludni.... 5 percet sem bírok. ezért próbálom meg az itatósat....
köszi.
nappal ő is pohárból iszik. de éjjel ebből a cumiból túl mohón iszik, és túlzottan jön... ezért gondoltam az egylukúra...
Nekem magától szokott le 3 hónappal a 2. szülinapja előtt, addig nem működött a víz, bár oda volt téve mellé. Mondjuk én eleve nem is akartam leszoktatni, úgy voltam vele, hogy magától úgyis elhagyja majd ezt a szokását. Fárasztó nem volt, mert egymás mellett van az ágyunk, így felkelni sem kellett miatta az ágyból, csak odafordultam, s már aludt tovább.
Az ivással kapcsolatban, 6 hónapos kora óta Avent varázsitatója van. Ami pedig az altatást illeti, az én lányomnak kicsivel egy éves kora után vettünk egy juniorágyat, abban alszik mellettünk. Amikor még olyan kicsi volt mint a te babád, akkor este letettem a nagyágyra, ott pörgött-forgott-vadult még 20 percet, utána szépen szopival elaludt. Akkor áttettem a kiságyba, 1 éves kora után pedig már a saját rendes ágyába, de ahogy nőtt a lányom, úgy maradt el ez az esti tombolás. Most már 2 évesen előfordult, hogy saját maga vonult be az ágyába és aludt el mindenféle "segítség" nélkül, egyébként meg úgy zajlik, hogy odafekszem mellé, még beszélgetünk egy kicsit hogy mi történt aznap vagy mit fogunk csinálni másnap, előfordul, hogy énekelek neki egy kicsit, befordul a fal felé a kis plédjével, és szépen elalszik. Nem kell vele sosem küzdeni. Sírni hagyós módszert nem próbáltam, de pl azt tudnod kell, hogy egy kisgyereknek kb. 2 éves korára érik meg annyira az idegrendszere, hogy önállóan, magára hagyva tudjon elaludni. Addig szüksége van arra, hogy valaki ott legyen, simogassa, cirógassa, duruzsoljon hozzá, hogy elérje a baba azt az ellazult állapotot, amikor könnyedén elalszik.
Nagyon tetszik az utolsó válaszoló írása. Nálunk is hasonlóan mennek a dolgok. Ő is mellettem fekszik és sokszor nem is emlékszem hányszor ébredt éjjel, nem jelent gondot éjjel szoptatni. Mi is úgy tervezzük, hogy hamarosan beszerzünk egy neki való ágyikót, ami a mienk mellett lesz és gyakorlatilag külön lesz, de mégis velem. Én szerintem sokkal jobban igénylem a közelségét, mint ő az enyémet.Már éjjel :)))) Szeretem meg kukkolni, megpuszilni, megszagolni. :)
Nappal meg úgy alszik, hogy a mi ágyunkon elalszik és át teszem a babakocsiba, bekötöm, hogy ki tudjak jönni. A kiságyat csak arra használjuk, hogy, ha sehol nem akar lenni,ott biztonságnban tudom, és néha 40 percet is eljátszik benne. Ez tőle óriási teljesítmény. Sírni sosem hagyom! :)És nálunk is varázsitató van, ha utazunk, itthon pohár :)
Ja, 11 hós :)
Hát nálunk mások a körülmények, mert pl a hálószobában nincs tv, van egy nappali szobánk, ott tv-zünk, dvd-zünk, és teljes mértékben egyetértek veled, hogy kell a gyerek mellett a kikapcsolódás. Én pl azt viselem nehezen, ha 7-8 óra körül este még nem alszik a lányom, mert nekem olyankor kezdődik a nap, annak ellenére, hogy imádok vele lenni napközben. Az éjszakázást én sem bírom, nálunk azért alakult úgy, hogy egy szobában legyünk a lányommal, de külön ágyban. A férjem már meg sem ébredt éjjel a nyöszörgésre, hogy a lányom szopizni akart, amióta pedig leszoktatta saját magát a ciciről, azóta senki sem ébred éjjel.
Ha a közös szobában alvást nem szeretnétek bevezetni, akkor szerintem az működhet, hogy egy pár napra te költözöl be a gyerekszobába egy matraccal, és sajnos az éjszakai szopiról sírással szoktatod le a babát. Biztos lesz pár nehéz éjszaka, amikor kéri a cicit, és te ehelyett vizet adsz neki, simogatod, nyugtatgatod, és így altatod vissza. Elképzelhető, hogy ha leszokik a ciciről, akkor jobban átalussza az éjszakát. Az biztos, hogy minél később szoktatod le a cicizésről (ha nem akarod megvárni, hogy magától hagyja el), annál nehezebb dolgod lesz. Most még néhány nap múlva nem fog rá emlékezni, de pl az én 2 éves lányomnak olyan emlékezete van, hogy hetekkel ezelőtti dolgokra is pontosan emlékszik. Az éjszakai cicizést meg valószínűleg könnyebb elhagyni, hiszen szopizhat, csak éppen nappal. Ha gondoskodsz arról, hogy este jól lakjon, akkor 8 hónaposan már ki kell bírnia reggelig evés nélkül, a szervezete legalábbis már bőven érett rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!