Hipotón babánál mikor lesz ebből kúszás?
Fiam 8 és fél hónapos, és háti hipotóniája van.
Jelenleg ott tartunk,hogy a lábával tökéletesen nyomja magát, de a feje lent marad!
Egy hete kb. már teljesen ki is tudja nyomni a karján magát, eddig csak alkaron támaszkodott.
Szóval erősödött a karja, az látszik, de kúszáshoz még sem használja!
Már úgy el vagyok keseredve!
A gyógytornász mit mond? Nem vagyok szakember, de ha ezeket tudja már, akkor nem sok híja. Talán nem fog kúszni, hanem mászni fog majd. Össze kell hangolni a mozgásokat és ha Te is kipróbálod, nagyon nehéz ám kúszni.
Nálunk enyhe hipotóniája volt "csak" de azért pár hónapig járt hozzánk gyógytornász és tényleg látványos volt a változás.
Köszi a választ!
Igazából nem mond semmit a tornász, csak hogy nincs itt akkora gond, meg hogy szépen fejlődik és hogy a karjának erősödnie kell.
Nyilván nem tud és nem akar olyat mondani,hogy mondjuk két hónap múlva kúszni vagy mászni fog!
1. vagyok, nálunk aztán viszonylag hamar csinált mindent 7,5 hósan már felállt, 1 évesen már símán járt, talán a fejlesztés miatt is és hogy vékonyka is a Drágám. És a gyerekorvos nem is vette észre, csak én kerestem egy szakembert, mert valami nem volt kóser, úgy tűnt. De az ülésnél elég görbe a háta, szóval ha már akkora lesz, hogy lehet vinni, muszáj lesz gyógyúszásra járni vele. A háta gyenge, azt mondta a gyógytornász, hogy valamit kell majd sportolnia és az úszás a legjobb.
Figyi, biztos nem kábítana a gyógytornász, ha nem úgy lenne.
Köszönöm Nektek!
És tudom, hogy ügyes! :)
Pl. már tud pápázni, meg a száját a kezével piszkálva "brümmögni", tehát sok olyat, amit a védőnő szerint az ő korában nem minden gyerek csinál!
Majd csak összejön ez a mozgás is!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!