Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hipotón babánál mikor lesz...

Hipotón babánál mikor lesz ebből kúszás?

Figyelt kérdés

Fiam 8 és fél hónapos, és háti hipotóniája van.

Jelenleg ott tartunk,hogy a lábával tökéletesen nyomja magát, de a feje lent marad!

Egy hete kb. már teljesen ki is tudja nyomni a karján magát, eddig csak alkaron támaszkodott.

Szóval erősödött a karja, az látszik, de kúszáshoz még sem használja!

Már úgy el vagyok keseredve!

2012. aug. 21. 13:47
 1/5 anonim ***** válasza:

A gyógytornász mit mond? Nem vagyok szakember, de ha ezeket tudja már, akkor nem sok híja. Talán nem fog kúszni, hanem mászni fog majd. Össze kell hangolni a mozgásokat és ha Te is kipróbálod, nagyon nehéz ám kúszni.

Nálunk enyhe hipotóniája volt "csak" de azért pár hónapig járt hozzánk gyógytornász és tényleg látványos volt a változás.

2012. aug. 21. 13:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Igazából nem mond semmit a tornász, csak hogy nincs itt akkora gond, meg hogy szépen fejlődik és hogy a karjának erősödnie kell.

Nyilván nem tud és nem akar olyat mondani,hogy mondjuk két hónap múlva kúszni vagy mászni fog!

2012. aug. 21. 14:17
 3/5 anonim ***** válasza:

1. vagyok, nálunk aztán viszonylag hamar csinált mindent 7,5 hósan már felállt, 1 évesen már símán járt, talán a fejlesztés miatt is és hogy vékonyka is a Drágám. És a gyerekorvos nem is vette észre, csak én kerestem egy szakembert, mert valami nem volt kóser, úgy tűnt. De az ülésnél elég görbe a háta, szóval ha már akkora lesz, hogy lehet vinni, muszáj lesz gyógyúszásra járni vele. A háta gyenge, azt mondta a gyógytornász, hogy valamit kell majd sportolnia és az úszás a legjobb.

Figyi, biztos nem kábítana a gyógytornász, ha nem úgy lenne.

2012. aug. 21. 14:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne keseredj el, kislányom egyáltalán nem kúszott, 8 hónaposan nyomta ki először magát teljesen, de a kis lábait még ekkor sem használta, tehát nem állt térdre... persze voltunk orvosnál, mutatott pár gyakorlatot, amit csináltunk is , ennek ellenére nem volt hajlandó kúszni, sem pedig térdre állni. Igaz neki a lábai voltak enyhén hypotónok, így mi azt erősítettük. A lényeg, hogy egy igen jó nevű fejlődésneurológus nyugtatott meg, hogy tudja, ma nagy "divatja" van annak, hogy ha nem mászik egy baba, az később tanulási nehézséget okoz , de ő ezt több évtizedes pályafutása altt nem tapasztalta, pedig sok száz gyermeket követett végig a fejlődésben... engem ez megnyugtatott, csináltuk a gyakorlatokat, erősítettük a lábacskákat, s amikor már lemondtam a mászásról teljesen váratlanul el kezdett mászni, igaz már elmúlt 1 éves pár nappal ekkor... azóta viszont... :) 11 hónaposan voltunk először dokinál, most 14 hónapos, hihetetlen sokat fejlődött 2 hónap alatt, szinte teljesen behozta a "lemaradást" , még nem indult el egyedül, de nagyon ügyesen megy , egy kezünket fogja, de inkább már csak biztonság érzetből... ne aggódj, adj időt picúrkádnak, hisz megtettétek a megfelelő lépéseket, hidd el minden ki fog nála is szépen alakulni! Tudom nehéz, ha azt látod sok baba ennyi idősen már mi mindent csinál , de ne hasonlítgasd máshoz , hadd haladjon a maga kis tempójában! Még egy példát mondok: kislányom 1 hete állt fel egyedül először... amin ugye sokan felhördülnek, hogy az övék már 6-8 hónaposan... és akkor mi van? megcsinálta , ez a lényeg, és olyan nagyon büszkék vagyunk rá! :)
2012. aug. 21. 14:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek!

És tudom, hogy ügyes! :)

Pl. már tud pápázni, meg a száját a kezével piszkálva "brümmögni", tehát sok olyat, amit a védőnő szerint az ő korában nem minden gyerek csinál!

Majd csak összejön ez a mozgás is!:)

2012. aug. 22. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!