Vagy, amíg szopizik fölösleges? Vagy hogy és mikor kell adni? Hígítva? Pohárból való ivásra szoktassam vagy cumisüvegből, vagy csőrösből? Később ez legyen az elalvós itókája? Szeretnék még sokáig szoptatni és ő is igényli csak nem tudom más hogyan csinálja ezt a tejes sztorit :))))))
Egyáltalán nem kell neki adni tejet, ha szopizik még. Inkább szoptass. Nálunk nincs elalvós itókája, vacsora után fekvés és kész. Reggel van kakaó. Én sajnos csak 4 hónapos koráig tudtam szoptatni, ezért 1 éves kora után kapott tejet, 15-16 hós kora környékén hígított házi tehén tejet. Most 26 hós és tejallergiás. Szóval szerintem, ha nem kell ne adj neki.
2012. aug. 20. 14:07
2/7 anonim válasza:
persze, ugyan úgy, mint eddig..
2012. aug. 20. 14:13
3/7 anonim válasza:
szia!nekem 16 honapos a lányom még szoptatom!Én 12honapos korátol adom neki este a tehéntejet eddig foraltam most már nem este csak azt iszik egy üvegel 2kk kanál cukoral ezt a doktornö mondta rakjak bele neki nappal meg délután még többször szopizik
2012. aug. 20. 17:54
4/7 anonim válasza:
Nem attól lesz a gyerek tejallergiás mert kap tehéntejet,szerintem meg adj neki hogy hozzászokjon úgysem fogod gondolom már túl sokáig szoptatni.
2012. aug. 20. 19:54
5/7 anonim válasza:
NEM kell neki adni.Még kicsi hozzá. Szerintem másfél éves kor előtt semmiképp ne adj neki ill. amíg szopizik egyáltalán nem kell neki.Fedezi az anyatej a szükségleteket.
Nyugodtan szoptass még nagyon sokáig, akár 2 éves koráig vagy még tovább.sokkal értékesebb anyagokat tartalmaz, mint a tehéntej.
Én az első babámat 15 hónapos koráig szoptattam, ő még szopizott volna csak sajnos kórházba kerültem.És 19 hónaposan kapott először házi tehéntejet.Cumisüvegből kapta reggel-este.
Most 9,5hós a 2.babám remélem őt legalább 2 éves koráig fogom tudni szoptatni.
Sok sikert és hosszú szoptatást kívánok!
2012. aug. 20. 21:35
6/7 anonim válasza:
Én még nem tartok itt, de ugy tervezem h fogok adni neki.Amugy is keveset isznak meg belőle a gyerekek(van aki egyáltalán nem), szép fokozatosan lehet adni neki. Persze előnyt élvez majd továbbra is a szoptatás.
2012. aug. 21. 13:38
7/7 A kérdező kommentje:
Naa! Írtam, hogy még sokáig szeretném szoptatni, akár 2 éves koráig is! De a kettő tudtommal nem zárja ki egymást :)))
Nagyon sok 2,3,4 éves van a környezetemben, akik egyáltalán semmilyen tejterméket sem akarnak elfogadni, nem hogy tejet. És, azért míg még gyerekek, nagyon fontos lenn, hogy egyenek tejtermékeket, ha nem érzékenyek rá. Csak ezért kérdeztem, hogy mi a helyes szoktatás. Nem nagyon szeretném cumisüvegre szoktatni, de, ha ez az ára a későbbi tejivásnak....:))))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!