1 éves babámnak most vezetném be a tehéntejet . A kérdésem az hogy mennyi idei kell forralva adni a tehéntejet?
szia a babam 10 honapos es mar iszik tehen tejet. egy kis mennyiseggel kezdtem (kb fel decivel) aztan noveltem az adagot neki,most kb masfel decit is megiszik :) nem sok, de pl a muzliet is azzal csinalom, igen eszik baba muzlit (6 foga van) aztan iszik meg kakaot is, bananos tejet stb. en nem forraltam neki, csak alacsony zsirtartalmut adok neki.
semmi baja a gyereknek, es szereti is a tejet...
1vagyok, és bocsánat, hogy a 3éves kort írtam a tehéntejre, de nálunk (bács-megye) a gyerekorvos és védőnők kifejezett tanácsára csak 3éves kor után ajánlák a tehéntej bevezetését. Ezt nem azért mert korábban "baja" lehet a babáknak, hanem hogy a későbbi élete során így kisebb valószínűséggel alakulnak ki allergiás megbetegedések egy embernél. (főleg, ha anyuka vagy apuka is, esetleg mindkettő allergiás)
Ez állítólag bizonyított. 1éves kor után adható tejital a babáknak, amiből van kifejezetten 1éves kor feletti és 2éves kor feletti babáknak is adható változat. Ezt nem okoskodásnak szántam, csak tájékoztatásképpen irtam le, hátha valakit érdekel.
De persze mindenki akkor ad és azt a babájának amikor akarja. :-)
mindenkinek jó babázást kivánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!